Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Ο Μοσκοβισί απαντά στη ΝΔ: Το 4ο πρόγραμμα είναι ξεκάθαρα ψέμα

Στο Ευρωκοινοβούλιο μεταφέρθηκε η κόντρα ΝΔ-Μοσκοβισί. Κατά τη συζήτηση για την κατάσταση στην Ελλάδα στην Επιτροπή Νομισματικών Υποθέσεων στο Στρασβούργο, ο Επίτροπος Οικονομικών αναφέρθηκε στα όσα δήλωσε η ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση για τον ίδιο και τις δηλώσεις του.
«Σε αντίθεση με όσα άκουσα από ορισμένους πολιτικούς στην Αθήνα, η ενισχυμένη εποπτεία δεν είναι ένα νέο πρόγραμμα. Να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι δηλώνουν κάτι τέτοιο και μιλούν για τέταρτο πρόγραμμα», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί. «“Εποπτεία” σημαίνει ότι παρακολουθούμε πορεία των
μεταρρυθμίσεων και η Ελλάδα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο του 6μήνου της Κομισιόν, όπως ισχύει για όλες τις χώρες. Δεν θα έχουμε ρόλο εισαγγελέα ή καθηγητή που θα λέμε στην Ελλάδα τι θα κάνει. Από κοινού θα εγκρίνουμε τι θα κάνουμε, πλαίσιο συνεργασίας. Το 4ο πρόγραμμα είναι ψέμα. Ξεκάθαρα (pure lie)», πρόσθεσε ο Επίτροπος.
Με το τέλος της ομιλίας του Επιτρόπου, το λόγο έλαβε εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος κατηγόρησε τον Πιερ Μοσκοβισί ότι «συμπεριφέρθηκε ως υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος που εποφθαλμιά τη θέση του Γιούνκερ».
«Δεν ξέρω για ποιους λόγους ο Επίτροπος υιοθέτησε ανεπίτρεπτα το κυβερνητικό αφήγημα για τάχα καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί για μείωση συντάξεων το 2019, του αφορολόγητου το 2020, για υπερβολικά πλεονάσματα που μόνο οι χώρες του ΟΠΕΚ μπορούν να έχουν τέτοια πλεονάσματα από το πετρέλαιο. Επίσης, έχει δεσμευτεί για αύξηση εισφορών για επιχειρηματίες και αγρότες και το Υπερταμείο θα έχει το πρώτο λόγο για την ελληνική περιουσία ως το 2115», είπε ο Μ. Κεφαλογιάννης.
«Το τρίτο μνημόνιο ήταν αχρείαστο και κόστισε πολλά στον ελληνικό λαό λόγω των χειρισμών της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα. Τώρα θα έχουμε ένα τέταρτο και καλυμμένο μνημόνιο», τόνισε. «Γιατί δεν είναι καλυμμένο μνημόνιο όταν θα λάβει μέτρα 5,1 δισ. ευρώ; Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις», κατέληξε.

Μοσκοβισί: Τα πολιτικά πάθη να μην οδηγούν στην απαξίωση μιας καλής συμφωνίας, δεν πρέπει να δρούμε κατά της χώρας

«Η ενισχυμένη επιτήρηση είναι μια καλή συμβιβαστική λύση για την Ελλάδα και την Επιτροπή», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί στη δευτερολογία του. «Άκουσα πολλές επικρίσεις και επιμένω: όχι, όχι η διευρυμένη επιτήρηση δεν είναι συγκεκαλυμμένο τέταρτο μνημόνιο. Βοηθάει την Ελλάδα, καθησυχάζει τους επενδυτές και τους Ευρωπαίους εταίρους και θα συγκρατήσει μακροχρόνιες πιέσεις. Χρειάζονται υπεύθυνες πολιτικές», τόνισε.
«Με κατηγορήσατε και εδώ και στην Αθήνα ότι παίζω πολιτικό παιχνίδι. Είπα και ξαναλέω ότι όντως θα αρχίσουν εκλογές αλλά μόνο ευρωεκλογές. Πολλοί σκέφτονται και στην Ελλάδα τις εκλογές, γι’ αυτό και μερικοί μόνο επικρίνουν. Δε θεωρώ έντιμη αυτήν την κριτική. Η Κομισιόν είναι πάντα στο πλευρό όλων των Ελλήνων, είχα συνεργαστεί και με τον Πρωθυπουργό Σαμαρά και άλλους πρωθυπουργούς, τώρα με τον Α.Τσίπρα και τον Ε. Τσακαλώτο, είχα κάποια προβλήματα με τον Γ. Βαρουφάκη, αλλά η Κομισιόν ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας», επεσήμανε.
«Μην βρίσκετε τις εύκολες λύσεις. Τα πολιτικά πάθη να μην οδηγούν στην απαξίωση μιας καλής συμφωνίας γιατί δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να δρούμε κατά της χώρας. Αν παίζω παιχνίδι, παίζω το παιχνίδι της Ευρώπης», κατέληξε.

Σεντένο: Ο Αύγουστος του 2018 είναι ορόσημο και πρέπει να το γιορτάσουμε

Ήταν η καθιερωμένη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και στο πλαίσιο συζήτησης με τίτλο «Δηλώσεις του Προέδρου του Εurogroup - Ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα». Επίσημη πρώτη για τον Πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, που κλήθηκε να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές για τη νέα συμφωνία των υπουργών της Ευρωζώνης.
«Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, που σημείωσε ότι το τρίτο πρόγραμμα «ολοκληρώνεται επιτυχώς, ο ελληνικός λαός και όλοι οι πολίτες της Ευρωζώνης αλλάζουν επιτέλους σελίδα».
«Τα θετικά αποτελέσματα του τελευταίου προγράμματος οφείλονται στους Έλληνες. Η μακροπρόθεσμη επίπτωση στην ανάπτυξη βασίζεται στις τρομερές θυσίες, την τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού για να εξισορροπήσει και να εκσυγχρονιστεί ξανά η οικονομία. Αλλά και οι εταίροι έδωσαν χρόνο και χρήμα στην Ελλάδα για να γίνουν μεταρρυθμίσεις και πάνω από 250 δισ. ευρώ δανείων, όταν κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να δανείσει την Ελλάδα. Είναι μια πρωτόγνωρη αλληλεγγύη που θα βοηθήσει Ελλάδα για δεκαετίες. Τώρα να σταθεί πάλι στα πόδια της με σωστά θεμέλια. Η συμφωνία του Ιουλίου θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πετύχει τους στόχους της αυτούς», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.
O Μάριο Σεντένο έκανε έναν απολογισμό για το πώς φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση «με λακωνικό παρά δελφικό τρόπο», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Το 2010 υπήρξε τεράστια η ανάγκη προσαρμογής και απαιτείτο μια βαθιά διαδικασία μεταρρύθμισης, να τεθούν τα δημοσιονομικά σε χρηστή βάση ξανά, να επανέλθει η ανταγωνιστικότητα, να γίνει πιο σύγχρονη και πιο ανοιχτή οικονομία και να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ήταν επίπονα χρόνια και η διαδικασία κράτησε πολύ», είπε.
«Σήμερα, η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει από το τρίτο πρόγραμμα. Ο Αύγουστος του 2018 είναι ορόσημο και πρέπει να το γιορτάσουμε. Η Ελλάδα πέρασε 450 μέτρα πολιτικής σε ευρύ φάσμα τομέων, φυσικά η εφαρμογή χρειάζεται χρόνο. Ανθεκτικότητα και υπομονή που συχνά δεν υπάρχει πολλή, αλλά είναι κρίσιμη γιατί η μεταρρύθμιση φέρνει αποτελέσματα. Επανήρθε η ανάπτυξη, αυξήθηκε κατά 1,9% το τρέχον έτος και οι προοπτικές είναι θετικές με βάση προβλέψεις», τόνισε.
«Όλα είναι θετικά και επανέρχεται η εμπιστοσύνη επενδυτών, ήδη η Ελλάδα μέσω ομολόγων μπόρεσε να συλλέξει πόρους και στις 22 Ιουνίου πετύχαμε μια συμφωνία που θα βοηθήσει το αίσθημα της αγοράς για περαιτέρω βελτίωση», υπογράμμισε, αναλύοντας τα σημεία της συμφωνίας. «Είναι το μεγαλύτερο δίχτυ ασφαλείας μέχρι τώρα. Πλέον, εναπόκειται στην Ελλάδα να βελτιώσει την εικόνα της χώρας με υπεύθυνες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις, για να ανέβει το επίπεδο πολιτών της».
«Για το μεταπρογραμματικό πλαίσιο, συμφωνήσαμε σε δύο χρόνια ενισχυμένης επιτήρησης. Αλλά να είμαι σαφής. Η Ελλάδα είναι έξω από το πρόγραμμα και αυτό σημαίνει έξω από το πρόγραμμα. Πρέπει να τηρεί τις προϋποθέσεις της Ευρωζώνης», ξεκαθάρισε.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Επίτροπος Μοσκοβισί. «Ύστερα από 8 ολόκληρα χρόνια, η Ελλάδα βρίσκει δρόμο κανονικότητας και αυτονομίας. Πέρασα δυο μέρες Αθήνα και μπόρεσα να δω σε ποιο βαθμό φαίνεται στην πράξη ότι οι ελληνικές Αρχές θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ανακτημένη τους ελευθερία. Είναι μια ιστορική στιγμή και το άκουσα από όλους ότι γυρίζουμε πλέον σελίδα. Μετά το τέλος των προγραμμάτων για Ελλάδα, αφήνουμε πίσω μας την οικονομική κρίση», είπε.
«Συνειδητοποιώ ότι τα τελευταία χρόνια ήταν επώδυνα για τον ελληνικό λαό και ειδικά για τη μεσαία τάξη. Εκατομμύρια Ελλήνων έζησαν και ζουν τις συνέπειες της ύφεσης των μεταρρυθμίσεων. Δεν είναι η λιτότητα που προκάλεσε η κρίση. Επειδή υπήρξε η κρίση, χρειάστηκαν συγκεκριμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις. Ο καθένας στην Ελλάδα έζησε ένα προσωπικό δράμα ή τραγωδία, έχασε τη δουλειά του, είδε την σύνταξή του να μειώνεται, τα παιδιά του να φεύγουν στο εξωτερικό γιατί δεν έβρισκαν δουλειά στην Ελλάδα…», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί. «Η Κομισιόν ήταν πάντα σύμμαχος των πολιτών, όχι μιας ή άλλης κυβέρνησης, αλλά υπέρ των Ελλήνων, ώστε να τους προστατεύσουμε από την τυφλή λιτότητα και από όλους αυτούς που θέλησαν να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη».
Ο αρμόδιος Επίτροπος τόνισε τα οφέλη της πρόσφατης συμφωνίας του Eurogroup, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι προβλέπει μείωση του χρέους βάσει αναγκών Ελλάδα, δίνει περιθώριο ελιγμού στην χώρα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και την απαραίτητη διασφάλιση και για αγορές και επενδυτές που περιμένουν επιστροφή στις αγορές.

Ο Γκουαλτιέρι κάρφωσε τη ΝΔ

Μετά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, το λόγο έλαβε και ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. «Απορώ πώς γίνεται ο εκπρόσωπος του κόμματος που ανέβασε το έλλειμμα στην Ελλάδα να επιτίθεται», ειπε ο Γκουαλτιέρι. «Η συμφωνία του Eurogroup είναι ορόσημο στην πορεία για την επιστροφή σε βιώσιμη ανάπτυξη και αυτονομία. Είναι μια επιτυχία για τον ελληνικό λαό που μπορεί πλέον να γυρίσει σελίδα, αλλά και για Ευρώπη ολόκληρη που ύστερα από πολλά λάθη απέδειξε ότι μπορεί να εξασφαλίσει την ακεραιότητα της Ευρωζώνης».
«Λυπάμαι που το ΔΝΤ και όχι η Κομισιόν θέλει να υπάρξουν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για το 2019 και το 2020. Όμως καλό θα ήταν να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επανακαθορίσει τον χρονισμό και τη φύση της ανακατανομής πόρων», είπε στη γραμμή Μοσκοβισί για περιθώριο άλλων τρόπων ισοστάθμισης των ψηφισμένων μέτρων.
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς. «Μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο, θετικότερη για τη χώρα μου. Νιώθουμε, όσοι συμβάλλαμε σε αυτό το θετικό βήμα και αγωνιστήκαμε για αυτό, ικανοποίηση, αλλά δεν πανηγυρίζουμε. Δεν πανηγυρίζουμε, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού υπέφερε πολύ και συνεχίζει να υποφέρει, από τις οδυνηρές συνέπειες της χρεοκοπίας και των άγριων μνημονιακών μέτρων. Δεν πανηγυρίζουμε γιατί έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε: Βγάζουμε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά πρέπει να τη βγάλουμε και οριστικά από την κρίση, και να τη βάλουμε με σιγουριά τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες σε μια λεωφόρο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. Και αυτό σημαίνει ταχύτερη μείωση της ανεργίας, αύξηση των επενδύσεων, εκσυγχρονισμό της διοίκησης. Να τελειώσει επιτέλους το Κτηματολόγιο στην Ελλάδα, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις το άφησαν επί διακόσια χρόνια ανολοκλήρωτο. Να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικότερα τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή», τόνισε.
«Η έξοδος από τα μνημόνια, σημαίνει μεγαλύτερη ελευθερία αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη. Ευθύνη για να διατηρήσουμε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά. Και λυπάμαι όταν ακούω τις Κασσάνδρες των Αθηνών, αυτούς που φταίνε γιατί άφησαν την πατρίδα μου με έλλειμμα 15,1% το 2009 -και τώρα έχουμε, το 2018, πλεόνασμα 0,8%- να καταστροφολογούν και να μοιρολογούν», υπογράμμισε ο Δ. Παπαδημούλης.
«Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για τη χρεοκοπία και τα Μνημόνια στην Ελλάδα νιώθουν λύπη και θυμό, και τα βάζουν με τον Σεντένο και με τον Μοσκοβισί, γιατί είναι αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα που βγάζει την Ελλάδα από τα Μνημόνια και τη χρεοκοπία και τη βάζει σε ένα δρόμο σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης», κατέληξε, με τα… απαραίτητα καρφιά προς τη ΝΔ.

Τι είπαν οι ευρωβουλευτές

«Με μισθούς – ψίχουλα, συλλογικές συμβάσεις και εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, θυσία στα επιχειρηματικά κέρδη, ματωμένα πλεονάσματα επί 40 χρόνια για το χρέος και την ενίσχυση του κεφαλαίου, τσεκούρωμα κοινωνικών παροχών, ένταση πλειστηριασμών.Είναι άθλια η κυβερνητική κοροϊδία όχι εάν αλλά πότε θα εφαρμοστεί η εικοστή τέταρτη νομοθετημένη περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολόγητου. Η εποπτεία όχι μόνο των θεσμών, κυρίως του κεφαλαίου, δεν καταργείται, μονιμοποιείται.», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. «Ο λαός να μην εγκλωβιστεί σε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν «προόδου» και «συντήρησης». Το σύστημα βρήκε και θα ξαναβρεί τον επόμενο «χρήσιμο» για τη συνέχιση της ίδιας βαρβαρότητας όπου όλοι συμφωνούν. Ο λαός να βρει το δικό του δρόμο για κατάργηση των μνημονίων και ανάκτηση των απωλειών. Με οργάνωση κι αγώνα, με συμπόρευση με το ΚΚΕ», είπε.
«Πού πήγαν τα λεφτά κύριε Σεντένο και κύριε Μοσκοβισί; Γιατί αν είχαν πέσει στην οικονομία θα είχε απογειωθεί. Πήγαν να σώσουν ξένες τράπεζες όπως είπε ο Ντάισελμπλουμ. Και η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο με στρατιές φτωχών και ανέργων, εξαθλιωμένους συνταξιούχους και μετανάστες τη νέα γενιά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς. «Τα αδιάθετα κεφάλαια από το πρόγραμμα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να την ανακεφαλαιοποίηση του συνταξιοδοτικού και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Να γνωρίζετε ότι ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί τη μνημονιακή θηλιά και θα στείλει το μήνυμα», είπε.
Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Χρυσόγονος τόνισε ότι «Οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup παρουσιάζουν μια εξωραϊσμένη εικόνα της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να δημιουργήσουν μια επίφαση επιτυχίας των μνημονιακών συνταγών της τελευταίας οκταετίας. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι, ενώ το ελληνικό κράτος έχει σταματήσει εδώ και καιρό να παράγει ελλείμματα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν παραμένει ακόμα σε επίπεδα κάτω από εκείνα του 2013 σε απόλυτους αριθμούς. Η ανυπαρξία ανάπτυξης συνεπάγεται αδυναμία βελτίωσης της σχέσης δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ της χώρας, με αποτέλεσμα να μην επιλύεται το πρόβλημα της υπερχρέωσης, παρά μόνο να μετατίθεται για το μέλλον με αλλεπάλληλες παρατάσεις. Εάν οι δανειστές θέλουν να ορθοποδήσει η Ελλάδα, πρέπει να μεώσουν τις μακροπρόθεσμες απαιτήσεις τους για πρωτογενή πλεονάσματα σε επίπεδο όχι ανώτερο το 1% του ΑΕΠ ετησίως, έτσι ώστε να σταματήσει η υπερφορολόγηση που σκοτώνει την ανάπτυξη».
«Να γυρίσει η Γερμανία το Κατοχικό δάνειο και η Ελλάδα θα επανέλθει στην κανονικότητα», πρότεινε η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα. «Προωθείτε ακόμη 20 χρόνια εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Πρόκειται για κατάργηση στην πράξη των δημοκρατικών θεσμών… Αυτή είναι η κανονικότητα που προτείνετε στους λαούς της Ευρώπης. Είναι τραγικά τα αποτελέσματα. Είναι χυδαία απεχθής η συμφωνία που δεν μπορώ παρά να είμαι μαζί με όσους αντιστέκονται», είπε.
Ερωτήσεις που απασχολούν την ελληνική κοινή γνώμη κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος. «Γιατί εγκαταλήφθηκε γαλλική πρόταση. Καλωσορίζω επιστροφή των κερδών αλλά γιατί όχι όλο το ποσο; Το ΔΝΤ δεν συμμετέχει στέλνοντας μήνυμα αγορές, αλλά τα μέτρα μένουν. Υπάρχει πρόοδος, την αναγνωρίζω, αλλά μήπως περιφρονούμε το μέσο πολίτη;», αναρωτήθηκε.
Για διαρκή αγώνα του ελληνικού λαού να ξεφύγει από την φιλελεύθερη Ευρωζώνη μίλησε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής.
«Η Ελλάδα είδε το τρένο της ανάπτυξης να περνάει αλλά δεν επιβιβάστηκε. Χρειάζεται ξένες επενδύσεις», τόνισε η Μαρία Σπυράκη, που υπενθύμισε τα capital controls. «Να μην ωραιοποιούμε την πραγματικότητα, η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή νέα κυβέρνηση, δεσμευμένη στο δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τώρα που η χωρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις αγορές και τις επιδόσεις της».
«Ο ελληνικός λαός έκανε το μέρος του, με τεράστιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, με την υγεία στο κόκκινο και μηδενικές δημόσιες επενδύσεις. Εκτός από πόλεμο, δεν έχει γίνει τέτοια μείωση ΑΕΠ», είπε ο Μίλτος Κύρκος. «Αλλά το τέλος του μνημονίου είναι και το τέλος των ψευδαισθήσεων. Τώρα εμείς θα φταίμε αν δεν αναπτυχθούμε και αν δεν χτυπήσουμε γραφειοκρατία και πελατειακό κράτος. Ευχαριστούμε», είπε. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Εύα Καϊλή.
https://www.msn.com/el-gr/news/politics/%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%83%CE%AF-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B4-%CF%84%CE%BF-4%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B1-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1/ar-AAzAkW0?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...