Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Aλλαγές στο καθεστώς παροχών των βουλευτών προανήγγειλε ο Βούτσης

Την προετοιμασία νέου νομοθετικού πλαισίου για τα «πόθεν έσχες» της Βουλής, από την ερχόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης και ταυτοχρόνως ανακοίνωσε στο Σώμα ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε ό,τι αφορά τα ενοίκια των βουλευτών της Περιφέρειας, των γραφείων τους και λοιπές παροχές, ενώ θα υπάρξει εναρμόνιση του αριθμού των υπαλλήλων που δικαιούνται τα κόμματα σε σχέση με την κοινοβουλευτική τους δύναμη.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ψήφισης των νέων αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής, ο πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε εξάλλου ότι
στην παρούσα Σύνοδο θα αποφασιστεί το καθεστώς της φύλαξης των πρώην προέδρων της Βουλής, των πρώην πρωθυπουργών κ.α., στους οποίους διατίθεται ένας αριθμός αστυνομικών, ο οποίος αποδεσμεύεται από την αστυνομική δύναμη της χώρας. «Διότι καλές οι συζητήσεις για ανομία, αλλά θα πρέπει να αφορούν κι εμάς», ανέφερε ο κ. Βούτσης.
Σχετικά με τους υπηρετούντες υπαλλήλους της Βουλής στις γραμματείες των κομμάτων, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε ότι εξορθολογίζεται και αυτό το καθεστώς ως εξής: στα δύο πρώτα κόμματα, σε κοινοβουλευτική δύναμη, θα υπηρετούν 20 άτομα, 10 υπάλληλους θα απασχολεί το τρίτο κόμμα και τα άλλα κόμματα θα μπορούν να χρησιμοποιούν από πέντε υπαλλήλους.
Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στο θέμα των υπαλλήλων της Βουλής για να ξεκαθαρίσει ότι δεν αποδέχεται «μια περιρρέουσα λαϊκίστικη φιλολογία που θέτει επί της ουσίας ζήτημα ότι υπάρχουν πολλοί που δεν χρειάζονται, δεν δουλεύουν και πολύ και συνεχώς αυξάνονται».
«Πρόκειται για μεγάλη αδικία. Δεν έφυγε κανείς τα τριάμισι χρόνια, κανείς που ήταν υπάλληλος της Βουλής. Υπήρξε ανάγκη για τόσους και περισσότερους, όχι μόνο γιατί δεν έχει συμπληρωθεί το οργανόγραμμα, αλλά γιατί η Βουλή έχει αυξήσει κατά πολύ τη δραστηριότητά της. Ακόμη κι αν υπήρχαν γκρίζες περιοχές, η δουλειά που έχουμε κάνει για τον εκσυγχρονισμό της Βουλής, αυτή τη στιγμή λείπει προσωπικό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Δεσμεύομαι δε ότι όλοι - εν προκειμένω 17 - οι οποίοι προβλέπονται από τη νομοθεσία (με το καθεστώς 1 προς 4 που ισχύει από τη νομοθεσία) το σύνολο αυτών των υπαλλήλων μέσα από προκήρυξη, η οποία θα γίνει το καλοκαίρι μέσω ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν. «Δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται μια εντύπωση και να διαμορφώνεται λαϊκίστικος λόγος», είπε ο κ. Βούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής, απέσυρε την πρότασή του που αφορά την αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης 68 ειδικών φρουρών στη Βουλή και δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα επιλυθεί στην προσεχή αναθεώρηση του Κανονισμού. «Δεν μπορώ να απολογούμαι ούτε εγώ, ούτε η Βουλή. Το Σώμα αυτό δημιουργήθηκε ξαφνικά ως επιπρόσθετο δυναμικό και τώρα πρέπει - και δεσμεύομαι γι' αυτό - να το ταχτοποιήσουμε», ανέφερε.
Ο κ. Βούτσης εξάλλου, αναφέρθηκε στις αξιολογικές διαδικασίες του προσωπικού του Κοινοβουλίου, τις οποίες και χαρακτήρισε «πρωτοποριακές» και κάλεσε «να μη διανοηθεί κανείς στο μέλλον και καμία παράταξη να κάνει διαφορετικά αυτά τα πράγματα».
Τέλος, υπογράμμισε ότι παρέρχονται τα χρόνια που η Βουλή φάνταζε σαν μαυσωλείο, στο οποίο λαμβάνονται αντικοινωνικές αποφάσεις καθώς έχει γίνει πολλή δουλειά ώστε να αποκατασταθεί μια επικοινωνία εμπιστοσύνης με την κοινωνία και να μειωθεί η απόσταση ανάμεσα στον κόσμο και το Κοινοβούλιο. «Υπήρξε και πολιτικό σκεπτικό για αυτή την λειτουργία και όσο με αφορά θα συνεχίσει έτσι η λειτουργία της Βουλής. Υπέρ της Δημοκρατίας και υπέρ ενός πολιτικού συστήματος που αναδιαμορφώνεται ενόψει και της εξόδου της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις για να αντιμετωπίσει τα επόμενα δύσκολα χρόνια που έρχονται για τη χώρα, την Ευρώπη και την περιοχή μας», κατέληξε ο κ. Βούτσης.
https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/3810596/allages-sto-kathestos-parochon-ton-voulefton-proaningile-o-voutsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...