Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Στείλε S.O.S.

Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Σε λίγες μέρες, η Ινδία θα διαγράψει μέχρι και 7 εκατ. μουσουλμάνους της πολιτείας Ασσάμ απ’ τον «κατάλογο υπηκόων» της, επειδή μιλούν διαφορετική γλώσσα και προσεύχονται σε άλλο Θεό.

Οικογένειες θα ξεριζωθούν
 και θα σαπίσουν σε στρατόπεδα κράτησης.

Έτσι ξεκινούν οι γενοκτονίες
 – όπως ξεκίνησε κι ο εφιάλτης των Ροχίνγκια. Σιωπηλά και ύπουλα. Αλλά αν στείλουμε τώρα S.O.S. στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και σε μεγάλες κυβερνήσεις, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη γενοκτονία πριν ξεκινήσει:


Στείλε S.O.S.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Ασσάμ έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζει τον στρατό και να χτίζει στρατόπεδα κράτησης. 

Στην ίδια γραμμή με το καθεστώς της Βιρμανίας που τα έβαλε με τους Ροχίνγκια, η κυβέρνηση της Ινδίας ισχυρίζεται ότι πρόκειται για παράνομους μετανάστες απ’ το Μπαγκλαντές. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων είναι απλά φτωχοί, αγράμματοι μουσουλμάνοι πολίτες χωρίς τα «κατάλληλα» χαρτιά. Δεν τα χρειάστηκαν ποτέ στο παρελθόν!

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έχει υποσχεθεί να αγωνιστεί για τους αδύναμους: «Θα υψώσω τη φωνή μου. Θα αναλάβω δράση. Θα χρησιμοποιήσω τα δικαιώματά μου για να υπερασπιστώ τα δικά σας».

Πρέπει να τον κάνουμε να τηρήσει τα λόγια του, γιατί τώρα οι Μπενγκάλι μουσουλμάνοι της Ινδίας δεν έχουν κανένα να τους υπερασπιστεί στη διεθνή σκηνή – εκτός από εμάς. Υπόγραψε το ψήφισμα – μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τη γενοκτονία στο Ασσάμ:

Στείλε S.O.S.
Αυτή η επίθεση, που απειλεί να ξεριζώσει εκατομμύρια μουσουλμάνους, πυροδοτείται από τοξικό Ινδουιστικό εθνικισμό. Αλλά η ιστορία μας δείχνει πως τα μόνα όρια που έχουν αυτά τα κινήματα είναι αυτά που τους ορίζει η κοινωνία. Βοήθησε να χαράξουμε μαζί τα όρια για το Ασσάμ και να στείλουμε ένα μήνυμα στις κυβερνήσεις: παρακολουθούμε.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Emma, Nate, Ricken, Antonia, Flora, Alice, Wissam, Danny και όλη η ομάδα του Avaaz  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Π. Πέρκα: Η βία δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ στην ατζέντα της αριστεράς

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα συμμετείχε στις 10.7.2020 στην εκπομπή ...