Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Κάτω τα χέρια απ’ τις 🐝!

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Μόλις σημειώσαμε μια μεγάλη νίκη για την προστασία των μελισσών στην Ευρώπη, αλλά 13 πονηρές χώρες της ΕΕ υπονομεύουν τη συμφωνία, επιτρέποντας τη χρήση των μελισσοκτόνων φυτοφαρμάκων! 

Η Κομισιόν έχει τη δύναμη να βάλει τάξη και να προστατέψει την απαγόρευση. Όμως τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με το θέμα και, αν εμείς δε βγάλουμε στη φόρα το σκάνδαλο, οι παραβάτες θα τη γλυτώσουν.   Σε 24 ώρες η Κομισιόν θα συναντήσει τα κράτη-μέλη, για να συζητήσουν για

τις μέλισσες. Ας τους δείξουμε ότι οι πολίτες στηρίζουμε την πραγματική απαγόρευση. Στη συνέχεια θα κάνουμε τη φωνή μας να φτάσει στα ΜΜΕ και τον Ευρωπαίο επίτροπο Υγείας, ένθερμο υπερασπιστή των μελισσών. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το παντού:

Πάτα για να κλείσουμε το μελισσοκτόνο παραθυράκι

Η Κομισιόν ισχυρίζεται ότι προστατεύει τις μέλισσες απ’ τα βλαβερά φυτοφάρμακα -- να η ευκαιρία να αποδείξει ότι το εννοεί! Σχεδόν οι μισές χώρες της ΕΕ έχουν παραβιάσει την απαγόρευση των νεονικοτινοειδών. Και αν η Κομισιόν δεν επέμβει, θα συνεχίσουν να σκαρφίζονται δικαιολογίες για δήθεν έκτακτες ανάγκες. 

Η κατ' εξαίρεση χρήση νεονικοτινοειδών επιτρέπεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις επιδρομής εντόμων. Αλλά η Ρουμανία, η Φινλανδία και άλλες 11 χώρες φαίνεται να τα χορηγούν σωρηδόν -- συχνά χωρίς αποδεδειγμένη έκτακτη ανάγκη! Το αγροχημικό λόμπι ισχυρίζεται πως οι καλλιεργητές θα αναγκαστούν να χρησιμοποιούν ακόμη χειρότερα φυτοφάρμακα, αν απαγορευτούν τα νεονικοτινοειδή. Όμως αγρότες στη Σουηδία και άλλες χώρες έχουν αποδείξει ότι είναι απολύτως εφικτό να προβλέπουμε τις επιθέσεις εντόμων και να προστατεύουμε τις καλλιέργειες χωρίς την προληπτική χρήση νεονικοτινοειδών ή άλλων φυτοφαρμάκων

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνο η Κομισιόν πληροφορείται απ’ τα κράτη-μέλη για τις χορηγούμενες εξαιρέσεις και μόνο αυτή έχει τη δύναμη να κλείσει αυτό το παραθυράκι. Ας το διαδώσουμε παντού κι ας κερδίσουμε μαζί αυτή τη μάχη για τις μέλισσες!

Πάτα για να κλείσουμε το μελισσοκτόνο παραθυράκι
Μαζί υπερασπιζόμαστε τις μέλισσες εδώ και χρόνια, και κερδίζουμε! Η μαζική εκστρατεία μας στην Ευρώπη βοήθησε να περάσει η πρόσφατη απαγόρευση των νεονικοτινοειδών και η σημαντική έρευνα που χρηματοδοτησαμε συνέδεσε τα φυτοφάρμακα με την ταχεία μείωση των πληθυσμών μελισσών παγκοσμίως. Τώρα ας κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Antonia, Signe, Lisa, Christoph και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...