Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπάχαλο με το Περιουσιολόγιο - Το κράτος δεν ξέρει πόσα ακίνητα διαθέτουν οι Έλληνες

Σημαντικά προσκόμματα στην ολοκλήρωση του Ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου προκαλεί η αργή κατάρτιση του Κτηματολογίου, δεδομένου ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να στηριχθεί στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9)των φορολογουμένων για να ενεργοποιήσει τη σχετική εφαρμογή, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να κάνει πλήρεις διασταυρώσεις με τη βάση του Κτηματολογίου. Πρόσθετα εμπόδια προκαλούνται και από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο προσφάτως έκρινε πως η κατάρτιση των δασικών χαρτών και του Δασολογίου, οφείλει να προηγηθεί του Κτηματολογίου.
Πιο απλά για να αποκτήσει η ΑΑΔΕ πλήρη εικόνα της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων
και τη δυνατότητα διασταυρώσεων θα πρέπει πρώτα να αναμένει την κατάρτιση του Δασολογίου,
ακολούθως την κατάρτιση του Κτηματολογίου (και την εκκαθάριση της βάσης του από τις καταπατημένες δασικές εκτάσεις) και εν συνεχεία να προχωρήσει σε διασταυρώσεις με τη δική του βάση δεδομένων που σήμερα περιλαμβάνει 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Οι διασταυρώσεις αυτές είναι επιβεβλημένες αφενός διότι είναι πολλοί οι φορολογούμενοι που έχουν αποκρύψει ακίνητα (κυρίως αγροτεμάχια) από την εφορία μη δηλώνοντάς τα στο Ε9, αλλά ακόμη περισσότεροι εκείνοι οι φορολογούμενοι που έχουν «κλέψει στο ζύγι». Συγκεκριμένα, πολλοί δεν έχουν προχωρήσει στην αναγραφή των πραγματικών χαρακτηριστικών του ακινήτου, όπως η επιφάνεια ή οι βοηθητικοί χώροι, ενώ άλλοι έχουν αποκρύψει ακόμη και το εάν διαθέτουν ψιλή κυριότητα ή επικαρπία.
Το γεγονός ότι η κτηματογράφηση περιορίζεται στα αστικά κέντρα καθιστά εκ των πραγμάτων δύσκολο το έργο της ΑΑΔΕ που σε πρώτη φάση θα κάνει διασταυρώσεις μόνον στα Ε9 που αφορούν σε κτηματογραφημένες περιουσίες. Σε κάθε περίπτωση όταν διαπιστώνονται αποκλίσεις οι φορολογούμενοι θα κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 και θα καταβάλουν τα σχετικά πρόστιμα, τον αναλογούντα ΕΝΦΙΑ και τις προσαυξήσεις του.
© www.cnn.gr Οικονομία Να σημειωθεί πως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπει πως το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο θα είναι ολοκληρωμένο και πλήρως λειτουργικό το Μάρτιο του 2019. Σκοπός του έργου είναι η ηλεκτρονική καταγραφή του συνόλου όχι μόνον της ακίνητης, αλλά και της κινητής και άυλης περιουσίας όλων των φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και των νομικών οντοτήτων.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η ΑΑΔΕ θα αποκτήσει πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα του Κτηματολογίου έως τον Σεπτέμβριο. Η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα του Κτηματολογίου θα γίνεται για τη λήψη πληροφοριών ιδιοκτησίας, αλλά και για την εγγραφή κατασχέσεων και βαρών απευθείας από τις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης.
 http://www.msn.com/el-gr/money/economy/%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%be%ce%ad%cf%81%ce%b5%ce%b9-%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b1-%ce%b1%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b8%ce%ad%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82/ar-AApR3xa?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!