Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

⚠️ SOS: Σεισμός

Φίλες και φίλοι,

Τουρκία και Συρία ζουν έναν εφιάλτη.

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι είναι νεκροί και χιλιάδες ακόμη βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω απ’ τα συντρίμμια, μετά από δύο βιβλικούς σεισμούς.

Οι επόμενες 72 ώρες είναι κρίσιμες για τη διάσωση τους – αλλά ενώ στην Τουρκία βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης… στην καταρρακωμένη απ’ τον πόλεμο Συρία η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.
Μετά από δέκα χρόνια καταστροφικού πολέμου, εκατομμύρια άνθρωποι είναι αποκομμένοι απ’ την παγκόσμια ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ νοσοκομεία έχουν καταστραφεί πλήρως.

Αλλά μια γενναία ομάδα Σύρων εθελοντών ανταποκρίνεται ήδη, απεγκλωβίζοντας ανθρώπους απ’ τα συντρίμμια, κυριολεκτικά με γυμνά χέρια. Σε ορισμένες περιοχές της Συρίας, τα Λευκά Κράνη είναι η μεγαλύτερη πηγή ελπίδας για ανθρώπους που ζουν εκεί. Ζητούν επειγόντως εξοπλισμό για απεγκλωβίσεις, καύσιμα και καταφύγια έκτακτης ανάγκης – και το κίνημά μας μπορεί να τα διαθέσει μέσα σε λίγες ώρες!

Βοήθησε να ενισχύσουμε αυτή την αποστολή για τη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων, κι αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, θα στηρίξουμε κι άλλες ανθρωπιστικές ομάδες! Κάθε ευρώ που θα συγκεντρώσουμε θα πάει σ’ αυτή την επείγουσα ανταπόκριση – στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 15€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 30€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Τα Λευκά Κράνη είναι γνωστά για τις γενναίες επιχειρήσεις διάσωσης κατά τη διάρκεια του αιματηρού πολέμου του Άσαντ στη Συρία. Είναι εκείνοι που μετά τους βομβαρδισμούς τρέχουν να ανασύρουν μωρά και νεκρούς απ’ τα ερείπια.

Σε μια εμπόλεμη ζώνη που φαινόταν πως τίποτα δεν μπορεί να πάει χειρότερα, τώρα πασχίζουν να σώσουν χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται ακόμα κάτω απ’ τα συντρίμμια, μέσα στο βαρύ καταχείμωνο. Είναι μια πρωτοφανής πρόκληση.

Το 100% των δωρεών που θα συγκεντρώσουμε από αυτό τον έρανο θα στηρίξει αποστολές διάσωσης, για να προσφέρουμε:
Αποστολές αναζήτησης και διάσωσης όσων βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι τις επόμενες μέρες,
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τραυματίες,
Φαγητό για ανθρώπους που έχασαν τα πάντα,
Καταφύγιο σ’ όσους έχασαν τα σπίτια τους.Η ανταπόκριση του κινήματος του Avaaz σε τέτοιες καταστροφές χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανθρώπους που ανταποκρίνονται σε ένα email όπως αυτό που διαβάζεις. Κι αυτή η ανθρωπιστική κρίση δεν θα μπορούσε να είναι πιο επείγουσα. Ας βοηθήσουμε τώρα να σωθούν ζωές στη Συρία – στήριξε με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 15€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 30€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Το Avaaz έχει βοηθήσει ξανά και ξανά όσους βρίσκονται στη δίνη του πολέμου στη Συρία. Έχουμε στηρίξει το έργο των Λευκών Κρανών και παλιότερα, και γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματικό είναι. Αλλά αυτή η καταστροφή είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο. Βοήθησε να δώσουμε ξανά το παρόν και να δείξουμε στον λαό της Β. Συρίας πως ο κόσμος δεν τους έχει ξεχάσει.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Wissam, Antonia, Kaitlin, Adela, Mike, Bert, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου