Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Τα κλεμμένα παιδιά της Ουκρανίας

Σας στέλνω επείγον μήνυμα απ’ την Ουκρανία.

Έρευνα μόλις αποκάλυψε ότι η Ρωσία έχει κλέψει χιλιάδες παιδιά απ’ την Ουκρανία και τα έχει βάλει σε ρωσικά στρατόπεδα «επανεκπαίδευσης». 

Πολλές οικογένειες δεν έχουν τρόπο να πάρουν τα παιδιά τους πίσω. Υπόγραψε τώρα για να απαιτήσουμε την άμεση επιστροφή των κλεμμένων παιδιών της Ουκρανίας και την απόδοση ευθυνών. Με μια μαζική παγκόσμια κατακραυγή, μπορούμε να πιέσουμε Ευρώπη, Βρετανία, ΗΠΑ και Καναδά να αναλάβουν δράση, πριν εξαφανιστούν περισσότερα παιδιά.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Φίλες και φίλοι,

Ερευνητές μόλις επιβεβαίωσαν πως η Ρωσία έχει κλέψει χιλιάδες παιδιά απ’ την Ουκρανία και τα έχει στείλει σε στρατόπεδα «επανεκπαίδευσης». Πολλές οικογένειες δεν έχουν τρόπο να τα πάρουν πίσω.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ξεσηκωμός για τα κλεμμένα παιδιά της Ουκρανίας, αλλά μαζί μπορούμε να το φέρουμε στο προσκήνιο!

Κάθε κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση αμέσως, με μια ομόφωνη έκκληση να γυρίσουν τα παιδιά της Ουκρανίας σπίτι, και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Υπόγραψε τώρα και το Avaaz θα παραδώσει την έκκλησή μας τραβώντας την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, έξω απ’ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πιέζοντας τους να αναλάβουν δράση.

Μαζί μπορούμε να φέρουμε αυτή τη φρίκη στο παγκόσμιο προσκήνιο μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Υπόγραψε και διάδωσέ το γρήγορα!

Απαιτούμε την επιστροφή των κλεμμένων παιδιών της Ουκρανίας κι επιβολή κυρώσεων στους υπεύθυνους

Ρώσοι αξιωματούχοι έκαναν ξεκάθαρο πως στόχος τους είναι να αντικαταστήσουν κάθε συναισθηματική σύνδεση που έχουν αυτά τα παιδιά με την Ουκρανία, με αγάπη για τη Ρωσία. Ένα απ’ τα παιδιά που ταυτοποιήθηκαν ήταν μόλις 4 μηνών.

Οι μητέρες συνήθως κουβαλούν το μεγαλύτερο βάρος – το ρωσικό δίκαιο επιμένει πως μόνο μια μητέρα ή ένας πατέρας μπορεί να πάρει πίσω ένα παιδί που κρατείται σε στρατόπεδο ή ανάδοχη οικογένεια. Πατέρες στρατεύσιμης ηλικίας μπορεί να φυλακιστούν και πιθανώς να βασανιστούν. Έτσι το βάρος πέφτει αποκλειστικά στις μητέρες. Χωρίς παγκόσμια αντίδραση, είναι δύσκολο να καταφέρουν να πάρουν πίσω τα παιδιά τους.

Χρειαζόμαστε επειγόντως μια μαζική παγκόσμια κατακραυγή για να ρίξουμε τα φώτα της δημοσιότητας σ’ αυτή τη φρίκη και να πιέσουμε ΗΠΑ, Βρετανία, Ευρώπη κι άλλες μεγάλες χώρες να επιβάλλουν κυρώσεις στους υπεύθυνους, να αποδώσουν ευθύνες σ’ όσους διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα, και να διαπραγματευτούν την ασφαλή επιστροφή των παιδιών της Ουκρανίας.

Οι απαγωγές συνεχίζονται όσο διαβάζεις αυτό το email. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο! Ένωσε τη φωνή σου στην έκκληση για επείγουσα δράση και προώθησε το email σε φίλους κι οικογένεια.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα απ’ το Κίεβο,

Oleksandra Matviichuk κι όλη η ομάδα του Avaaz
Η Oleksandra Matviichuk είναι Ουκρανή δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα κι επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικών Ελευθεριών της Ουκρανίας, βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης 2022.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...