Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ - Νίκος Ανδρουλάκης

 Επειδή η ορθή απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να παραμείνει στο Ευρωκοινοβούλιο αν αναδειχθεί Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στο σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές, δέχεται σκόπιμων παρερμηνειών θα ήταν χρήσιμο να θυμίσουμε ορισμένα πράγματα

Ο Αλέξης Τσίπρας, δημοτικός σύμβουλος τότε, τον Φεβρουάριο του 2008 αναλαμβάνει την προεδρία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Μετά από 21 μήνες το Νοέμβριο του 2009 γίνεται πρώτη φορά Βουλευτής και αρχηγός της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκλέγεται Γραμματέας του ΚΚΕ στο 19ο Συνέδριο το 2013 χωρίς να είναι βουλευτής. Εκλέγεται στις εκλογές του 2015. Δυο χρόνια μετά.
Στο SPD, στην Ευρωβουλή, υπάρχουν 3 αρχηγοί κομμάτων των χωρών τους. Χωρίς να είναι Βουλευτές στη χώρα τους φυσικά. Βρίσκονται λίγες ημέρες το μήνα στο Στρασβούργο -τρεις ημέρες το μήνα που είναι η ολομέλεια και τις άλλες 27 στις χώρες τους!!!!
Και φυσικά θα είναι κέρδος στην παρούσα συγκυρία, ο Πρόεδρός μας να βρίσκεται και στο κέντρο λήψης τους αποφάσεων της Ε.Ε. όπου οι παρεμβάσεις του μέχρι τώρα έχουν κάνουν υπερήφανο κάθε Έλληνα.
Τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη δε ωφελούν ούτε το χώρο ούτε τη διαδικασία και φυσικά αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα και την παραγωγή πολιτικής.
Δηλαδή θέλουμε να παίξουμε ρόλο στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία ή αφήνουμε τον Τσίπρα να αλωνίζει??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου