Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Στο ‘τραπέζι’ η αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στο ΚινΑλ

Από την πρώτη στιγμή της είδησης του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, όλοι ήξεραν ότι τα πάντα αλλάζουν στην πορεία προς τις εκλογές. Και παρότι το πένθος των ημερών και η πάνδημη οδύνη από το απροσδόκητο γεγονός επισκίασε τα πάντα, αργά ή γρήγορα, η Χαριλάου Τρικούπη θα κληθεί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Στην πραγματικότητα, ήδη από χθες, στενοί συνεργάτες του Παύλου Χρηστίδη, έβαλαν στο ‘τραπέζι’ το θέμα της αναβολής της εκλογικής διαδικασίας . Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και νυν υποψήφιος για την ηγεσία του, ως ο πλέον στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, ήταν εκείνος που δέχθηκε σειρά τηλεφωνημάτων,

προς αυτή την κατεύθυνση. Στη βάση του Κινήματος Αλλαγής, εξάλλου, το κλίμα είναι τόσο βαρύ, που λίγοι μπορούν να συζητήσουν νηφάλια για εκλογές.

Δεν είναι όμως όλοι οι υποψήφιοι στο ίδιο πνεύμα. Οι περισσότεροι δουλεύουν με ορίζοντα την 5η Δεκεμβρίου, ενώ ήδη φαίνεται ότι το 40ήμερο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί νωρίτερα, στις 28 Νοεμβρίου, καθώς θα ήταν πολύ άκομψο να στηθούν κάλπες την ίδια μέρα με ένα τέτοιο γεγονός.

Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, διαβεβαιώνουν ότι τα τελευταία τέσσερα εικοσιτετράωρα, από το άκουσμα του τραγικού γεγονότος μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν συζητήσει καθόλου για διαδικαστικά θέματα. Ως εκ τούτου συνεχίζουν κανονικά στον προγραμματισμό τους με ορίζοντα την 5η Δεκεμβρίου, όπως ορίζει η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Τήρησης του Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνείται να μπει σε αυτή τη συζήτηση, με την Φώφη Γεννηματά να έχει κηδευτεί λίγες ώρες νωρίτερα. Παραπέμπει στις επόμενες μέρες και πάντως ‘από εβδομάδα’ για τέτοιες συζητήσεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος αναβολής των διαδικασιών, με το επιτελείο του να εργάζεται και αυτό με ορίζοντα 5ης Δεκεμβρίου.
Αντιστοίχως, με γνώμονα την απόφαση της ΚΠΕ, που επικύρωσε την πρόταση της ΕΔΕΚΑΠ για εκλογές στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, εργάζονται και ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Γερουλάνος, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που θα υπάρξει μία νέα πρόταση, αρκούντως τεκμηριωμένη…

http://www.matrix24.gr/2021/10/sto-trapezi-i-anavoli-tis-eklogikis-diadikasias-sto-kinal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου