Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Προτεραιότητά μου να μεγαλώσει η Δημοκρατική Παράταξη

«Όχι» σε αποκλεισμό υποψηφίου, λέει ο Ανδρουλάκης.

Για την ανάγκη το Κίνημα Αλλαγής να αποκτήσει ξανά το πολιτικό εύρος μιας ισχυρής παράταξης, με σεβασμό στην ιστορικότητά του, αλλά κυρίως δημιουργώντας προσδοκίες για το μέλλον και για τις νέες γενιές, μίλησε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας την ανάγκη αυτή τη φορά να μην γίνουν τα ίδια λάθη με το 2017, όταν η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες δεν μεταφράστηκε και σε μεγάλο εκλογικό αποτέλεσμα. «Αυτή τη φορά να είναι πρωταγωνιστές οι άνθρωποι που θα συμμετάσχουν, αλλά και ένα νέο πολιτικό προσωπικό», είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, και ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν εννοεί μόνο ηλικιακά. «Μπορούμε να πάμε σε ανανέωση, με όλες τις γενιές στο προσκήνιο, αρκεί οι άνθρωποι που θα είναι στην πρώτη γραμμή να είναι άνθρωποι υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας», είπε, αναφέροντας ενδεικτικά τον Τάσο Γιαννίτση.
Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές, ενόψει και της κατάθεσης των υπογραφών στήριξης κάθε μιας υποψηφιότητας, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε στη θέση του ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αποκλεισμοί. «Είμαστε τέσσερις κοινοβουλευτικοί, ο καθένας με τη δική του πορεία. Δεν υπάρχει κάποια υποψηφιότητα η οποία μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση», είπε, απορρίπτοντας στρατηγικές συκοφάντησης ή υπονόμευσης της πολιτικότητας της όλης διαδικασίας.
Μιλώντας τέλος για την προοπτική συνεργασιών, μετά από τις εκλογές, ο ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι ένα μικρό κόμμα, όταν δεν το τιμά ο ελληνικός λαός με μεγάλα ποσοστά, σε όποια μέτωπα συνεργασίας και αν μπει, δεν θα έχει κανένα πρωταγωνιστικό ρόλο. Αντίθετα, θα είναι αποκούμπι. Και κάπως έτσι, έδωσε το στίγμα του για το τι θέλει ο ίδιος να κάνει εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. «Εμένα προτεραιότητά μου είναι να μεγαλώσει η Δημοκρατική Παράταξη, να πάρει ισχυρά διψήφια ποσοστά, ώστε να μπορεί να επιβάλει τις ιδέες και τις θέσεις της, εάν χρειαστεί να υπάρξει κάποια κυβέρνηση συνεργασίας», είπε. Τόνισε, εξάλλου, ότι προτιμά «να είμαστε ένα SPD που θα ενισχυθεί ιδεολογικά και πολιτικά, παρά ένα ΚΚΕ του κέντρου που λέει όχι σε όλα». Έκανε, εξάλλου, λόγο για ένα μεγάλο, χρήσιμο κόμμα που θέλει ευρύτερες συναινέσεις, αλλά βάσει ιδεολογίας και όχι διανομής θέσεων εξουσίας και μόνον…

http://www.matrix24.gr/2021/10/protereotita-mou-na-megalosi-i-dimokratiki-parataxi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου