Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

O Τραμπ μόλις καταδίκασε εκατοντάδες χιλιάδες - ίσως κι εκατομμύρια - αθώες γυναίκες, άντρες και παιδιά σε λιμοκτονία

Ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε τις τελευταίες του μέρες στην εξουσία για να καταδικάσει εκατοντάδες χιλιάδες αθώες γυναίκες, άντρες και παιδιά στην Υεμένη σε λιμοκτονία -- απαγορεύοντας στην ουσία την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε εκατομμύρια απελπισμένους αμάχους. Όμως μπορούμε να προλάβουμε το κακό -- λάβε μέρος στην επείγουσα έκκληση για να ζητήσουμε απ’ τον νέο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να ακυρώσει αμέσως τη φονική απόφαση του Τραμπ και να σώσει αμέτρητες ζωές -- υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το:

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Με μια μόνο υπογραφή του, ο Τραμπ μόλις καταδίκασε εκατοντάδες χιλιάδες - ίσως κι εκατομμύρια - αθώες γυναίκες, άντρες και παιδιά σε λιμοκτονία. Δεν γίνεται να τον αφήσουμε!

Ο ΟΗΕ σήμανε αμέσως τον συναγερμό, ότι η απόφαση του Τραμπ να ανακηρύξει την κυβέρνηση ανταρτών της Βόρειας Υεμένης ως τρομοκρατική οργάνωση, θα οδηγήσει στον «μεγαλύτερο λιμό των τελευταίων 40 χρόνων». Στην ουσία απαγορεύει την αποστολή τροφίμων και φαρμάκων σε μια χώρα όπου σχεδόν το 80% του πληθυσμού -- συμπεριλαμβανομένων 12 εκατ. παιδιών -- χρειάζεται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια.

Πλέον η ελπίδα για τα παιδιά της Υεμένης είναι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του πως η Αμερική θα σταματήσει να στηρίζει τον πόλεμο στην Υεμένη -- και πηγές λένε πως μια μαζική, παγκόσμια κινητοποίηση θα πίεζε τη νέα κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως την τελική, φονική πράξη του Τραμπ για να σωθούν εκατομμύρια άνθρωποι απ’ την πείνα.

Υπόγραψε τώρα. Κοινοποίησέ το παντού. Μαζί μπορούμε να παραδώσουμε 1 εκατ. φωνές σε κορυφαία στελέχη της ομάδας του Μπάιντεν και να ξεκινήσουμε ενημερωτική εκστρατεία σε μεγάλα ΜΜΕ, με το που αναλάβει την εξουσία.






Σταμάτα το τελευταίο έγκλημα του Τραμπ

Ο λαός της Υεμένης ζει έναν ζωντανό εφιάλτη. Σχεδόν 250.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τότε που η συμμαχία της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε τις επιθέσεις. Είναι ανθρωπιστική καταστροφή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η τελευταία απόφαση του Τραμπ εμποδίζει ζωτική βοήθεια να φτάσει στην Υεμένη, καθώς οι ΗΠΑ μπορεί να κρίνουν ένοχους τους εισαγωγείς τροφίμων και τις ανθρωπιστικές αποστολές για συνεργασία με τρομοκράτες.

Χρειάζεται επειγόντως διαφορετική προσέγγιση. Ο πόλεμος στην Υεμένη είναι περίπλοκος και με τις δύο πλευρές να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου ενάντια αμάχων. Για να τελειώσει ο πόλεμος χρειάζεται στρατηγική και απόδοση ευθυνών στους εγκληματίες πολέμου -- όχι ωμή, απάνθρωπη πολιτική που αφήνει αθώους πολίτες να πληρώσουν το τίμημα.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε πως οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να στηρίζουν τον πόλεμο -- ας φωνάξουμε για να κάνει πράξη τα λόγια του. Υπόγραψε τώρα και κοινοποίησε παντού:

Σταμάτα το τελευταίο έγκλημα του Τραμπ

Για χρόνια Αβαζίτισσες κι Αβαζίτες απ’ όλο τον κόσμο στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Υεμένης, χρηματοδοτώντας δικαστικές αγωγές για να εμποδίσουμε τις πωλήσεις όπλων, στηρίζοντας δημοσιογράφους για να μπουν στη χώρα και να αποκαλύψουν τη φρίκη, και πιέζοντας κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αποσυρθούν από αυτόν τον κτηνώδη πόλεμο. Ας βάλουμε ξανά τα δυνατά μας για να κάνουμε τον Μπάιντεν να ακυρώσει τη φονική απόφαση του Τραμπ, για μια ειρηνική Υεμένη.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Luis, Will, Marta, Patricia, Christoph, Diego, Κατερίνα και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...