Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Φ. Γεννηματά: Όχι άλλα λάθη. Κοστίζουν ανθρώπινες ζωές

 Τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις συνέπειές της που αποτελούν, όπως ανέφερε, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον εμβολιασμό και την επόμενη μέρα, διατύπωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. 

Παράλληλα άσκησε αυστηρή κριτική «σε λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης» υποστηρίζοντας ότι «είναι αναποτελεσματικές και κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές». Η κ. Γεννηματά τόνισε πως χρειάζεται διαφάνεια στο θέμα της προτεραιότητας των εμβολιασμών κι όχι άλλα λάθη σε βάρος της υγείας των πολιτών. «Όχι άλλα λάθη. Με την πανδημία, η ιστορία

δεν πάτησε φρένο. 'Αλλαξε ταχύτητα. Τίποτε δεν θα μείνει ίδιο. Βρισκόμαστε στον κυκλώνα μιας σαρωτικής αλλαγής που αφορά σε όλο τον πλανήτη, σε κάθε χώρα, κάθε κοινωνία, κάθε κόμμα, κάθε συλλογικότητα, κάθε πολίτη», επεσήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε πως το εμβόλιο από μόνο του δεν αρκεί.

«Γι' αυτό και χρειάζεται σχέδιο και δράσεις σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί και δεν αντέχει να μείνει για πολύ ακόμη η κοινωνία μας κλειδωμένη μέσα στα σπίτια της. Κάθε καθυστέρηση ή ολιγωρία κοστίζει σ΄όλα τα επίπεδα», σημείωσε η κ. Γεννηματά και τόνισε: «Γι' αυτό και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να εγγυηθούμε με τον αγώνα μας, το αίτημα κάθε πολίτη να βγει όρθιος από αυτήν τη δοκιμασία. Χωρίς άλλες απώλειες. Και να πάρει πίσω τη ζωή του με ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος τιμής, το συμβόλαιο του Κινήματος μας με την κοινωνία. Να την ξανακάνουμε ισχυρή, να την σηκώσουμε ψηλότερα. Όχι να την πληγώσουμε, να την φοβίσουμε ή να την διαιρέσουμε. Όχι να την κρατήσουμε όμηρο, αλλά να την απελευθερώσουμε. Να της αποδώσουμε επιτέλους τις θυσίες της με δικαιοσύνη. Αυτή είναι η αποστολή της προοδευτικής διακυβέρνησης, αυτό είναι το αίτημα που σιγοβράζει μέσα στο μυαλό και τις καρδιές των πολιτών που αρχίζουν να αναζητούν τη νέα αλλαγή. Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε».
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής καταλόγισε προχειρότητα, ανακολουθία και έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση μετά το πρώτο απαγορευτικό. Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά τον κάλεσε να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη και να αποδεχθεί τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής. «Δυστυχώς η κυβέρνηση θυμόταν τις επεξεργασμένες προτάσεις μας όταν φτάναμε στο μη περαιτέρω, συνήθως με καθυστέρηση και ανεπάρκειες στην εφαρμογή τους. Κύριε Μητσοτάκη αυτοκριτική και αναγνώριση λαθών σημαίνει γενναιότητα και αυτό περιμένει ο λαός από σήμερα, γιατί αυτό δείχνει σύνεση και απόφαση για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Εσείς δεν έχετε το θάρρος να αναγνωρίζεται αυτά που βλέπει ο ελληνικός λαός, με δυσκολία είχατε πει πριν από ένα μήνα, ψελλίσατε δικαιολογίες σε τριτολογία σας αλλά σας διαψεύδουν οι ίδιοι οι υπουργοί σας. Είναι πρόσφατες οι δηλώσεις για το πως φτάσανε οι εξελίξεις στην Θεσσαλονίκη», παρατήρησε.

Επανέλαβε τις προτάσεις που ήδη έχει ήδη καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής για το Ασφαλές άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας καθώς «δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε με οριζόντια μέτρα που πνίγουν την οικονομία και την κοινωνία, και εντείνουν τα αδιέξοδα.
Ως τώρα βλέπουμε και πάλι ράβε-ξήλωνε, αόριστες υποσχέσεις, αναβολές, πιέσεις και τον κίνδυνο ενός lock down-ακορντεόν που θα είναι καταστροφικό».
Η κ. Γεννηματά επέμεινε στη στήριξη του ΕΣΥ, στη μέριμνα για την αποκατάσταση όσων ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει επιπλοκές στην υγεία τους και σε ανοιχτά επιδημιολογικά δεδομένα με αξιόπιστο ολοκληρωμένο μητρώο κρουσμάτων φέρνοντας τα παραδείγματα της Κοζάνης και της Αργολίδας κι όσον αφορά στο εμβολιασμό υπογράμμισε: «Εμείς λέμε «ναι» στον εμβολιασμό. Ναι και στο πιστοποιητικό που απαιτείται μετά την διεξαγωγή του και μάλιστα και στην Αγγλική γλώσσα για να διευκολύνονται οι μετακινήσεις. Απαιτείται διαφάνεια στη «σειρά» εμβολιασμού».
Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για μεγάλο λάθος να γίνονται οι εμβολιασμοί μόνο στα νοσοκομεία χωρίς να αξιοποιείται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να ταλαιπωρούνται τόσο η λειτουργία των νοσοκομείων όσο και οι υπερήλικες που δευσκολέυονται να μετακινηθούν.
«Έπρεπε να έχουν προετοιμάσει τα εμβολιαστικά κέντρα για τα οποία μιλούσαν, έπρεπε να έχουν προσλάβει προσωπικό έτσι ώστε να μπορέσει ο εμβολιασμός να είναι αποτελεσματικός, γρήγορος, να προστατέψει την υγεία των πολιτών, χωρίς να τους ταλαιπωρεί. Αυτό δεν το είδαμε μέχρι σήμερα», παρατήρησε η κ. Γεννηματά.

http://www.matrix24.gr/2021/01/f-gennimata-ochi-alla-lathi-kostizoun-anthropines-zoes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...