Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

13 σφαίρες - μέρα μεσημέρι

 Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Τον πυροβόλησαν 13 φορές σε ολό του το σώμα και τον άφησαν να πεθάνει.

Ο πατέρας του Ραμόν δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι, επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί τη γη της οικογένειάς του στο τροπικό δάσος της Κολομβίας απ’ τις τεράστιες εταιρείες φοινικέλαιου που την είχαν βάλει στο μάτι. Τώρα η μητέρα του Ραμόν φοβάται και για τη ζωή του γιου της.

Την ίδια στιγμή, εταιρείες τροφίμων και καλλυντικών συνεχίζουν να κερδοσκοπούν απ’ τον θάνατο ακτιβιστών όπως ο πατέρας του Ραμόν, εισάγοντας φοινικέλαιο αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ το οποίο καταλήγει στα ράφια των σούπερ μάρκετ μας.

Επιτέλους όμως, ένας νέος επαναστατικός Ευρωπαϊκός νόμος μπορεί να καθιστά τις εταιρείες υπεύθυνες για παραβιάσεις ανθρωπίνων και περιβαλλοντικών δικαιωμάτων που συμβαίνουν στις αλυσίδες εφοδιασμού τους παγκοσμίως, και να επιτρέπει στα θύματα να ζητούν δικαίωση στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια!!

Οι εταιρείες θα προσπαθήσουν να αποδυναμώσουν τον νόμο, όμως η ΕΕ ζητάει τη γνώμη των πολιτών! Αυτή είναι η ευκαιρία μας να πλημμυρίσουμε την επίσημη διαβούλευση με τις φωνές μας για να περάσει αυτός ο ιστορικός νόμος! Μόλις φτάσουμε το 1 εκατ. συμμετοχές, θα τις παραδώσουμε απευθείας στους αρμόδιους της ΕΕ και θα ξεκινήσουμε ενημερωτική εκστρατεία και δημοσκοπήσεις.

Περάστε το νόμο: Άνθρωποι πάνω απ΄τα κέρδη

Για δεκαετίες, μεγάλες πολυεθνικές κερδοσκοπούν από κατάφωρες καταπατήσεις ανθρωπίνων και περιβαλλοντικών δικαιωμάτων που συμβαίνουν στην αλυσίδα εφοδιασμού τους (από ορυκτά σε εμπόλεμες ζώνες, μέχρι καταναγκαστική εργασία και παιδική εκμετάλλευση), ενώ άνθρωποι που υπερασπίζονται τον πλανήτη μας δολοφονούνται στο όνομα του κέρδους.

Ως καταναλωτές, συχνά νιώθουμε ανίσχυροι -- όμως αυτός ο ιστορικός νόμος μπορεί να αλλάξει κυριολεκτικά τους παγκόσμιους κανόνες, αναγκάζοντας τις εταιρείες να κάνουν ελέγχους στις αλυσίδες εφοδιασμού τους και να προλαμβάνουν πιθανές παραβιάσεις, όπου κι αν συμβαίνουν.

Το ξέρουμε πως οι μεγάλες επιχειρήσεις θα πολεμήσουν τον νέο νόμο, όμως έχει τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου! Γι’ αυτό πρέπει να πλημμυρίσουμε τη δημόσια διαβούλευση πριν κλείσει και να πιέσουμε την Ευρώπη να περάσει τον ιστορικό νόμο. Υπόγραψε τώρα για να στηρίξουμε τον Ραμόν κι αμέτρητους άλλους στην πρώτη γραμμή που δίνουν μάχη για τον πλανήτη μας! 

Περάστε το νόμο: Άνθρωποι πάνω απ΄τα κέρδη

Ξέρουμε τη δύναμη του κινήματός μας. Όταν συσπειρωθήκαμε για να στηρίξουμε τον δικαστικό αγώνα των αυτοχθόνων αρχηγών του Αμαζονίου ενάντια στους πετρελαϊκούς κολοσσούς που ήθελαν να τους αρπάξουν τη γη… νίκησαν! Πλέον αυτός ο νέος νόμος μπορεί να βοηθήσει να μπει ένα τέλος στην παιδική εκμετάλλευση, τις δολοφονίες περιβαλλοντικών ακτιβιστών και την αποψίλωση παρθένων δασών. Γι’ αυτό ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να βοηθήσουμε να περάσει! 

Με ελπίδα,

Christoph, Sarah, Risalat, Anneke, Nana, Σπύρος, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...