Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Αυτόνομη πορεία, με στόχο το ΚινΑλ να πρωταγωνιστήσει ξανά

Νέο ξεκίνημα επιχειρεί με την έναρξη του νέου έτους, το Κίνημα Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά να εμφανίζεται ιδιαιτέρως αποφασισμένη να βάλει από την αρχή τους όρους στην πορεία προς τον στόχο το κόμμα της να ξαναγίνει πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή του τόπου. Την ίδια ώρα, εμφανίζεται ως η εγγυήτρια της αυτόνομης πορείας του Κινήματος Αλλαγής στον δρόμο προς τις επόμενες κάλπες που ουδείς πια αποκλείει να στηθούν πρόωρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσουν πολλοί την κίνησή της να απομακρύνει τον Ανδρέα Λοβέρδο από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος την προηγούμενη εβδομάδα. Υποστηρίζουν, εξάλλου, ότι με σειρά διαφοροποιήσεών του το τελευταίο διάστημα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ‘θόλωνε το στίγμα’ του κόμματος, περνώντας ενίοτε λάθος μηνύματα στους πολίτες, ενώ κάποιοι του καταλογίζουν έως και απρεπείς εκφράσεις εις βάρος της προέδρου στις επαφές του με οπαδούς του κόμματος προετοιμάζοντας την αναγγελία της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία, την ώρα που η Φώφη Γεννηματά του προσέφερε αμέριστη στήριξη στην υπόθεση της Novartis και όχι μόνο.
Ενδεικτικά είναι όσα λέγονται από στελέχη πολύ κοντά στην Φώφη Γεννηματά, ότι «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος που αναπληρώνει την πρόεδρο στη Βουλή (όταν απουσιάζει) και εκφράζει την προσωπική πολιτική του γραμμή, αμφισβητώντας την αυτόνομη πορεία του κόμματος, δεν μπορεί να παίζει τον ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου». Οι ίδιοι, πάντως, ξεκαθαρίζουν πως «η συζήτηση περί αναχωμάτων που δήθεν εμποδίζουν την προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανόητη», διαβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι «εγγυητής της αυτονομίας είναι η βάση, το συνέδριο και η Φώφη Γεννηματά, που με προσωπικό κόστος υπηρετεί αυτή την πορεία».
Στην πραγματικότητα, την απόφαση του κόμματος να επιμείνει στην αυτόνομη πορεία του θα κάνει ‘σημαία’ το επόμενο διάστημα εκ νέου η Χαριλάου Τρικούπη, κλείνοντας κάθε συζήτηση περί σύγκλησης με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει Κίνημα Αλλαγής που να κοιτάζει πότε στο ΣΥΡΙΖΑ και πότε στη ΝΔ. Το Κίνημα Αλλαγής κοιτάζει μονάχα μπροστά. Έχει χαράξει αυτόνομη πορεία και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις», ξεκαθάρισε ήδη μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Φώφη Γεννηματά, η οποία και σχεδιάζει πλέον τις επόμενες κινήσεις της. Ειδικότερα, αμέσως μετά από τον εμβολιασμό της (΄β δόση) ενάντια στον κορωνοϊό, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σκοπεύει να ‘γυρίσει την Ελλάδα’ σε μία εκστρατεία με κωδικό την ‘εξωστρέφεια’. Και αυτό διότι ναι μεν στην Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζουν ‘τυχοδιωκτισμό’ το να μιλά κανείς σήμερα για εκλογές, πλην όμως θέλουν να είναι παντελώς έτοιμοι σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη.
http://www.matrix24.gr/2021/01/aftonomi-poria-me-stocho-to-kinal-na-protagonistisi-xana/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...