Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ετοιμάζεται ο οδικός χάρτης για την εκλογή ηγεσίας στο ΚινΑλ

Τον οδικό χάρτη των διαδικασιών που απαιτούνται ως την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη ηγεσίας στον χώρο, εκπονεί αυτό το διάστημα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Έναν οδικό χάρτη, που εξαρτάται πάντως σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές εξελίξεις εντός του έτους.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που ερωτάται για τον χρόνο της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης, η Φώφη Γεννηματά παραπέμπει στο καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής, διαβεβαιώνοντας ότι οι προβλέψεις του τελευταίου θα τηρηθούν. Τι προβλέπει όμως το καταστατικό; Προβλέπει ότι η θητεία του εκάστοτε προέδρου είναι τετραετής. Ως εκ τούτου, η θητεία της Φώφης Γεννηματά λήγει τον

Νοέμβριο του 2021, αφού εκείνη ανέλαβε τα ηνία του κόμματος τον Νοέμβριο του 2017. Έτσι, είναι σαφές ότι η επικρατέστερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών είναι ο προσεχής Νοέμβριος. Την ίδια ώρα όμως, από το καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής προκύπτει ότι η εν λόγω διαδικασία μπορεί να γίνει με καθολική ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος έως και έναν μήνα πριν από το τακτικό συνέδριο του κόμματος, που εν προκειμένω προγραμματίζεται για τον Μάρτιο του 2022. Ως εκ τούτου, η εσωκομματική αναμέτρηση μπορεί να προγραμματιστεί έως και για τον Φεβρουάριο του 2022.

Πρόκειται για ένα ‘περιθώριο’ που δίνεται στην Φώφη Γεννηματά, να αξιοποιήσει τις δύο προβλέψεις, αποφεύγοντας επιπρόσθετα προβλήματα, σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει να αιφνιδιάσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, προκηρύσσοντας εθνικές εκλογές εντός του 2021, με επικρατέστερο αυτή τη στιγμή σενάριο εκείνο του προσεχούς φθινοπώρου. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε σκέψη για προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, φαντάζει εξωπραγματική, ενώ προηγούμενη εθνική εκλογική αναμέτρηση θα επηρεάσει σαφώς την εσωκομματική διαδικασία. Και αυτό διότι ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα θα έδινε ‘πόντους’ στην Φώφη Γεννηματά, ενώ ένα αποτέλεσμα μικρότερο από τις προσδοκίες του χώρου και πάντως μικρότερο από το προηγούμενο αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου 2019 θα δυσκόλευε ιδιαίτερα την παραμονή της νυν προέδρου του κόμματος στο τιμόνι του.

http://www.matrix24.gr/2021/01/etimazete-o-odikos-chartis-gia-tin-eklogi-igesias-sto-kinal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...