Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Βηρυτός

 Φίλες και φίλοι,

Ακόμη και πριν τις εκρήξεις που ισοπέδωσαν τη Βηρυτό αυτή τη βδομάδα, ο Λίβανος ήδη κατέρρεε απ’ τον Covid και από μια οικονομική κρίση που άφησε οικογένειες σε απόλυτη απόγνωση.
 
Τώρα, με μια πρωτεύουσα-συντρίμμια, η χώρα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ.
 
Μέσα σε μια στιγμή, 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι απ΄ τις εκρήξεις. Η πείνα ήδη παραμόνευε και αποθέματα βασικής τροφής καταστράφηκαν. Οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να χειρουργούν με φως κινητών τηλεφώνων και οι κάτοικοι του Λιβάνου έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα.
 
ΠΡΕΠΕΙ να βοηθήσουμε -- και μπορούμε.
 
Το Avaaz είναι ήδη σε επαφή με σβέλτες ομάδες στην πρώτη γραμμή που μπορούν να προσφέρουν επειγόντως φαγητό, ιατρική περίθαλψη και στέγη. Αν όλες και όλοι βάλουμε από κάτι, μπορούμε να παρέχουμε ζωτική βοήθεια! Κάθε ευρώ πάει στην πρώτη γραμμή -- στήριξε τώρα για να δείξουμε στα αδέρφια μας στον Λίβανο πως ο κόσμος είναι δίπλα τους στην πιο δύσκολη στιγμή τους:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 7€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 14€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Ο Λίβανος ήδη ήταν εξαντλημένος απ’ τον Covid, τον πόλεμο στη Συρία, τη διαφθορά και μια οικονομική κρίση που τον έχει παραλύσει. Οι εκρήξεις αυτές μπορεί να είναι η σταγόνα που θα κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει, φέρνοντας το χάος.

Την τελευταία φορά που δημιουργήθηκε τόση ένταση, ξέσπασε εμφύλιος που κράτησε δεκαπέντε χρόνια και κόστισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες κόσμο. Η Βηρυτός και οι πολίτες όλου του Λιβάνου ακόμα κουβαλούν τις πληγές αυτής της φρίκης. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί.
 
Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε είναι να δείξουμε στα αδέρφια μας στον Λίβανο πως ο κόσμος δεν τους έχει εγκαταλείψει. Αν όλοι και όλες στηρίξουμε με ό,τι μπορούμε, θα χρηματοδοτήσουμε ομάδες για:
  • Να παρέχουμε καταφύγιο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έμειναν άστεγοι,
  • Να εξασφαλίσουμε φαγητό για πεινασμένες οικογένειες,
  • Να προσφέρουμε επείγουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψή,
  • Να στηρίξουμε Σύριους πρόσφυγες που έχουν παγιδευτεί σε μια νέα κρίση.
Το Avaaz έχει ομάδα στον Λίβανο που είναι σε επαφή με τις πιο αποτελεσματικές οργανώσεις που μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε. Και είναι έτοιμοι να πιάσουν δουλειά -- γι’ αυτό στήριξε τώρα για να στείλουμε επείγουσα βοήθεια στον Λίβανο, πριν να είναι αργά:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 7€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 14€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Το κίνημά μας στηρίζει τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται παγιδευμένοι σε ανθρωπιστικές  κρίσεις. Όμως ο Λίβανος αντιμετωπίζει πολλές ταυτόχρονα. Πρώτα ο πόλεμος στην γειτονική Συρία, ύστερα τα εκατομμύρια προσφύγων, μετά ο Covid, η οικονομική κατάρρευση, και τώρα οι σοκαριστικές εκρήξεις στην πρωτεύουσα. Σ’ αυτή τη στιγμή της απόγνωσης, ας ανταποκριθούμε με γενναιοδωρία και ελπίδα κι ας κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας για να βοηθήσουμε.

Με ελπίδα,

Bert, Wissam, Mike, Marigona, Mo και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...