Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι θα πληρωθούν έως το τέλος Αυγούστου

Από τις 26 έως τις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ στους εργαζομένους που θα δηλωθούν σε αναστολή τον Ιούλιο.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών για τις αναστολές συμβάσεων που αφορούν τον Ιούλιο υποβάλλονται στο σύστημα Εργάνη έως και τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

Οι αντίστοιχες δηλώσεις των εργαζομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr υποβάλλονται έως την Τρίτη 25 Αυγούστου.

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να θέσουν σε αναστολή εργαζομένους τους είναι εκείνες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού, οι επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και οι επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας τουριστικών λεωφορείων.


Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό δεν έχουν δικαίωμα αναστολής για τον Ιούλιο, όμως θα έχουν όμως για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του μηνός Ιουλίου είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης, αρκεί να έχει δηλωθεί πριν από τον εργοδότη η αναστολή της σύμβασης εργασίας στο σύστημα Εργάνη.

Αντίθετα, οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τελούσαν σε αναστολή κατά τον Ιούνιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον Ιούλιο δεν είναι υποχρεωτικό να εκάνουν δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...