Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Νέος Κορονοεφιάλτης;!

 Φίλες και φίλοι,

Η πανδημία που έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές των ανθρώπων, τώρα απειλεί και τα άγρια ζώα.

Ελέφαντες, ρινόκεροι, παγκολίνοι, γορίλες... η επιβίωσή τους εξαρτάται από τα λιγοστά και αβέβαια έσοδα με τα οποία χρηματοδοτείται η προστασία τους. Τώρα ο κορονοϊός έχει βυθίσει αυτή τη σανίδα σωτηρίας. Πριν την πανδημία, μια στρατιά 40.000 δασοφυλάκων προστάτευαν τα πανέμορφα ζώα της Αφρικής. Τώρα οι μισοί κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, αφήνοντας τα άγρια ζώα στο έλεος των λαθροκυνηγών και των εγκληματιών.

Όμως υπάρχει ελπίδα.

Μέσα στην πανδημία, μια γενναία ομάδα ακτιβιστών διεισδύει σε κυκλώματα λαθροκυνηγών σε 9 Αφρικανικές χώρες, τους πιάνει στα πράσα και τους παραδίδει στις αρχές. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης των λαθροκυνηγών -- επειδή ήδη έχουν οδηγήσει στη φυλακή χιλιάδες!

Όμως τώρα τα έσοδά τους καταρρέουν και μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Αυτή είναι η ευκαιρία μας να γίνουμε μια σανίδα σωτηρίας για την εύθραυστη άγρια ζωή του πλανήτη μας. Αν αρκετοί και αρκετές από εμάς τσοντάρουμε με όσο κοστίζει ένας καφές, μπορούμε να βοηθήσουμε να συλληφθούν ακόμα περισσότεροι εγκληματίες, να ξεσκεπαστούν παγκόσμια δίκτυα λαθρεμπορίου και να δυναμώσουμε τις παγκόσμιες εκστρατείες μας για την προστασία της φύσης και των άγριων ζώων του πλανήτη μας. Στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς -- ας προλάβουμε αυτή την πανδημία λαθροθηρίας πριν ξεκινήσει: 

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 7€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 14€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Έχουμε στηρίξει και παλιότερα την τολμηρή ομάδα EAGLE, επειδή η δουλειά τους είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Πρόσφατα διείσδυσαν σε ένα τεράστιο κύκλωμα λαθρεμπόρων, ανακάλυψαν σχεδόν 2 τόνους (!!) από λέπια παγκολίνου, ξεσκέπασαν τους εγκεφάλους της συμμορίας και γονάτισαν το διεθνές, εγκληματικό τους δίκτυο. Επίσης φροντίζουν ώστε όσοι συλλαμβάνονται να εκτίουν την ποινή τους κι όχι να γλιτώνουν λαδώνοντας.

Η απόλυτη αφοσίωση και συγκέντρωση αυτών των ηρωίδων και ηρώων είναι αξιοθαύμαστη -- και σε συνδυασμό με τη δύναμη των εκστρατειών του Avaaz μπορεί να σώσει ολόκληρα είδη ζωής. Αν όλες και όλοι στηρίξουμε τώρα, μπορούμε:
  • Να εκπαιδεύσουμε και να συντηρήσουμε δεκάδες ακτιβιστές και ακτιβίστριες για να ρίξουν φως στα πιο σκοτεινά κυκλώματα διεθνούς λαθρεμπορίου,
  • Να δυναμώσουμε τις έρευνες σε 9 χώρες και να συλλάβουμε εκατοντάδες λαθρέμπορους άγριων ζώων,
  • Να ξεσκεπάσουμε διεφθαρμένους αρμόδιους και πολιτικούς που συγκαλύπτουν τη διακίνηση,
  • Να πιέσουμε ώστε να ασκηθούν διώξεις σε υπευθύνους εταιρειών και κυβερνητικούς φορείς που κερδοσκοπούν απ’ το λαθρεμπόριο άγριων ζώων,
  • Να ενισχύσουμε τις εκστρατείες του Avaaz για την προστασία του φυσικού κόσμου και της λεπτής αλυσίδας της ζωής.
Αυτές οι έρευνες στα κυκλώματα λαθροθηρίας είναι μια απ’ τις τελευταίες γραμμές άμυνας για τα ζώα που βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης. Βοήθησε να ρίξουμε την δυναμική του κινήματός μας σ’ αυτή τη μάχη για να βοηθήσουμε να τελειώσει αυτή η πανδημία λαθροθηρίας πριν καν ξεκινήσει. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο -- στήριξε με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 7€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 14€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Οι ρίζες της πανδημίας πάνε βαθιά στη σχέση μας με τον φυσικό κόσμο. Τώρα πια ξέρουμε πως η λεηλασία της φύσης είναι αιτία πανδημιών, κι ότι είμαστε υγιείς μόνο όταν κι η φύση είναι υγιής. Γι’ αυτό, όταν φωνάζουμε για την προστασία της φύσης, δεν το κάνουμε ως κάτι ξεχωριστό απ’ τη φύση -- είμαστε φύση που προστατεύει τον εαυτό της.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Mike, Marigona, Bert, Aloys, Σπύρος, Luis, Martyna και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...