Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Χαλκιδική: Μάσκα μέχρι την ξαπλώστρα για τους λουόμενους

Της Δήμητρας Καρβουνίδου και του Αλέξανδρου Καμπουρόπουλου

Πρώτη μέρα εφαρμογής σήμερα για τα νέα περιοριστικά μέτρα σε Χαλκιδική και Μύκονο με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και την προσωρινή αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού.

Η εικόνα από beach bars της Χαλκιδικής οι θαμώνες που απολαμβάνουν το μπάνιο και τον καφέ τους δεν φοράνε μάσκα. Όπως φαίνεται, και από τις φωτογραφίες του politic.gr σε παραλία στην περιοχή της Καλλικράτειας Χαλκιδικής οι λουόμενοι κάθονται στις ξαπλώστρες χωρίς να φορούν μάσκα.

Ωστόσο στο δρόμο και στα καταστήματα η εικόνα είναι τελείως διαφορετική καθώς η πλειοψηφία των πολιτών φοράνε μάσκα, εκτός από τα πολύ νεαρά άτομα.
Με την μάσκα και στην παραλία

Τα νέα περιοριστικά μέτρα προκάλεσαν ερωτηματικά για το αν θα πρέπει να φορούν τη μάσκα οι πολίτες σε παραλίες, beach bars και εστιατόρια κατά την διάρκεια της διαμονής τους σε τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής.

Όπως εξήγησε, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της ειδικής επιτροπής, Νίκος Σύψας «η χρήση μάσκας σε καταστήματα εστίασης, όπως εστιατόρια και καφέ, είναι υποχρεωτική για τους πελάτες μόνο μέχρι να καθίσουν στο κατάστημα. Ειδικά για τα beach bars τόνισε ότι οι πολίτες μπορούν να μην την φορούν εφόσον τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Όταν πλησιάζουν στο bar για την παραγγελία τους πρέπει να φοράνε την μάσκα τους». Τονίζει ότι για το προσωπικό των καταστημάτων είναι υποχρεωτική.

«Τα μέτρα τηρούνται από αυτούς που πρέπει και από τους καταστηματάρχες στην εστίαση» επεσήμανε μιλώντας στο politic.gr ο Προιστάμενος της αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

«Όσον αφορά, τη χρήση μάσκας σε εξωτερικό χώρο, αυτό που ισχύει είναι ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο μέχρι τις ξαπλώστρες και μέχρι τον χώρο της παραλίας. Από εκεί και μετά είναι θέμα του πολίτη για το αν θα φορέσει τη μάσκα ή όχι» διευκρίνισε ο κ. Στεργιάδης. Τέλος, τηρείται σε μεγάλο ποσοστό το ωράριο των καταστημάτων 12-7.

Ο κ. Στεργιάδης επεσήμανε ότι η τήρηση των μέτρων είναι ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

https://www.eidisis.gr/ellada/xalkidiki-maska-mexri-tin-ksaplostra-gia-toys-loyomenoys-pics.html?fbclid=IwAR0uIyybA5UdKocuaR_ZXocSGsLsDc9ivhq1J9S_JUElVUpB9EEgGjoyv8Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...