Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Η «μυστική» συμφωνία στο Βερολίνο για «αποχή από εκατέρωθεν ενέργειες…»

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αναφορές ότι Τουρκία και Ελλάδα έφτασαν πολύ κοντά σε στρατιωτική σύγκρουση το βράδυ της Τρίτης, με την απόφαση της Άγκυρας να στείλει ερευνητικό πλοίο ανοιχτά του Καστελλόριζου, κάτι που, όπως έγραψε η εφημερίδα Bild σταμάτησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ!

Για το παρασκήνιο αυτής της είδησης γράφει σήμερα η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στο Βερολίνο δεν συζητήθη η ατζέντα των Γενικών Υποθέσων, όπως διέρρευσε αρχικά αλλά συμφωνήθηκε να αρχίσει διμερής διάλογος Ελλάδας- Τουρκίας για όλα τα θέματα και επίσης, συμφωνήθηκε «αποχή από εκατέρωθεν ενέργειες…».
Υπενθυμίζεται πως η Ανγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα της Τρίτης.
Εν τω μεταξύ, την ανάγκη να τηρούνται οι διεθνείς κανόνες και να ενεργούν όλα τα μέρη με αυτοσυγκράτηση στην Ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου, «όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι όλα τα μέρη πρέπει να τηρούν τους διεθνείς κανόνες και να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...