Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Μετά τα ρετάλια των ΑΝΕΛ, τα ρετάλια της ΔΗΜΑΡ: «Πραξικόπημα» στο... πραξικόπημα από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο

Από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 (αποχώρηση Κουβέλη) και τη διάσπαση της ΔΗΜΑΡ το 2015 (αποχώρηση... Κουβέλη από το κόμμα που ίδρυσε) στη διάσπαση του... ατόμου το 2019
Αν και η είσοδος της ΔΗΜΑΡ στην πολιτική ζωή του τόπου το 2010 δημιούργησε πολλές προσδοκίες, είναι ενδεικτικό πως το 2012 το κόμμα είχε 19 βουλευτές, τον Ιανουάριο του 2015 το κόμμα πήρε μόλις 0,48%! Ακολούθησε η εκλογή Θεοχαρόπουλου, που αμφισβήτησε ο Φώτης Κουβέλης και αποχώρησε καταγγέλλοντας... πραξικόπημα, και η συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη με «αντάλλαγμα» την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.  Σε όλη τη διάρκεια της περιόδου 2015- 2018 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος άσκησε δριμείακριτική στην κυβέρνηση για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, την κοινωνική πολιτική, τις κωλοτούμπες Τσίπρα κοκ. Η ειδησεογραφία έχει καταγράψει και σκληρές κουβέντες. Μέχρι που ο κόμπος έφθασε στο χτένι ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων τους τρέχοντος έτους. Το θέμα της επανεκλογής του μπήκε στην κουβέντα με τη Φώφη Γεννηματά.



Αρχικά ήθελε μία θέση στην Ευρωβουλή, πιστεύοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναφέρει τη λίστα. Όταν το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνθηκε οι συνεργάτες του έλεγαν πως το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ. Όμως, δεύτερη φορά στο Επικρατείας δεν είθισται, οπότε οι συνεργάτες της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής του ζήτησαν να επιλέξει εκλογική περιφέρεια. Από αυτό το σημείο ξεκίνησαν οι γκρίνιες.

Το Σκοπιανό έδωσε την αφορμή που ζητούσε. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλοςστήριξε τη συμφωνία καταψηφίζοντας την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, διαχώρισε το ένα θέμα από το άλλο, ώστε να μη δώσει αφορμές για να κατηγορηθεί για πολιτική συναλλαγή. Αλλά, η αλήθεια δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διέγραψε το Σάββατο 31 στελέχη του κόμματός του για να μπορέσει να κερδίσει τη ψηφοφορία για τη συνεργασία του με τον... ΣΥΡΙΖΑ!

Η νομιμότητα της διαδικασίας αμφισβητείται. Οι διαφωνούντες και όσοι έχουν παραιτηθεί είναι περισσότεροι από όσους ψήφισαν τη συμφωνία με το κυβερνών κόμμα! Παρολαυτά, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εμφανίστηκε σαν να εκπροσωπεί έναν χώρο που ο ίδιος με την ηγεσία του οδήγησε στην πολιτική εξαφάνιση. Με τους διαφωνούντες να τον κατηγορούν ότι το κάνει για να επανεκλεγεί μέσα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για να έχουν θέσεις μερικά «μόνιμα» στελέχη του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ισχύ αυστηρότερο πλαίσιο για ασφαλή προϊόντα στην ΕΕ

Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την ασφάλεια των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ενωση τέθηκε σε ισχύ την προηγούμενη εβδομάδα. Δίνει περισσότερες ε...