Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Εμποροι προς αρχηγούς: Προσοχή στις υποσχέσεις από το βήμα της ΔΕΘ

Προσοχή στην πλειοδοσία υποσχέσεων από το βήμα της ΔΕΘ εφιστά στους πολιτικούς η ΕΣΕΕ σημειώνοντας ότι ο επιχειρηματικός κόσμος προτιμά να ακούσει εξαγγελίες με περιορισμένες φοροελαφρύνσεις παρά ηχηρές παροχές, προερχόμενες από την υπερφορολόγηση.
Η ΕΣΕΕ με ανοιχτή επιστολή της ενόψει της ΔΕΘ επισημαίνει ότι ο εμπορικός κόσμος περιμένει από τον πολιτικό κόσμο, να μην παρασυρθεί από τις «σειρήνες» της παροχολογίας, καθώς έτσι κινδυνεύουν να υπονομευθούν τα όποια δημοσιονομικά επιτεύγματα της Χώρας
που στηρίχτηκαν στις αιματηρές θυσίες των μέτρων λιτότητας και την υπερφορολόγηση πολιτών και επιχειρήσεων.
Σημειώνει ότι  οι εξαγγελίες τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Αντιπολίτευσης από το βήμα της 83ης Δ.Ε.Θ. θα σηματοδοτήσουν ουσιαστικά τις εξελίξεις στην πραγματική οικονομία και θα προσδιορίσουν τις συνθήκες της μεταμνημονιακής περιόδου στη Χώρας μας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα Δ.Ε.Θ., που λαμβάνει χώρα έπειτα από 8 χρόνια σκληρών προγραμμάτων προσαρμογής και όπως όλα δείχνουν θα έχει έντονο προεκλογικό χαρακτήρα, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019, τονίζεται και υπογραμμίζεται ότι:
Σε τέτοιες περιόδους ελλοχεύει ο κίνδυνος για την Κυβέρνηση, την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τα πολιτικά κόμματα να επιστρατεύσουν το «όπλο» της πλειοδοσίας υποσχέσεων.
Είναι προτιμότερο να ακούσουμε εξαγγελίες με περιορισμένες φοροελαφρύνσεις, παρά ηχηρές παροχές, προερχόμενες από την υπερφορολόγησή μας.
Μεταξύ άλλων η Συνομοσπονδία αναφέρει:
Η Δ.Ε.Θ. για το ελληνικό εμπόριο αποτελεί έναν ετήσιο απολογισμό της οικονομίας, των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και της ζωής του τόπου, στο βαθμό που αντανακλά τη φυσιογνωμία, την εξέλιξη και την προοπτική του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας, για το οποίο, η Ε.Σ.Ε.Ε. ως κοινωνικός εταίρος και παραγωγικός φορέας, έχει καταθέσει πολλές φορές στο παρελθόν τις απόψεις της.
Δυστυχώς, όμως, έπειτα από τρία μνημόνια ακόμη συζητάμε για μία καθολική μεταρρύθμιση στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Για ένα σύγχρονο, απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα, που θα είναι φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και δεν θα τιμωρεί την κερδοφορία με υπερφορολόγηση.
Για μία συνολική μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση. Για τη δημιουργία σύγχρονων δομών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που θα περιορίζουν τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις της. Για έναν ουσιαστικό εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος με τον εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών.
Για παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας με στόχο την ανάσχεση της ανεργίας, τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και την αύξηση όχι μόνο του κατώτατου αλλά και του πραγματικού μισθού. Αυτά είναι τα φλέγοντα ζητήματα για τους μικρομεσαίους της αγοράς τα οποία αναμένουμε, όχι μόνο να διατυπωθούν ρεαλιστικά από το βήμα της φετινής Δ.Ε.Θ αλλά κυρίως να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις και να εφαρμοστούν αποτελεσματικά, αρχής γενομένης, όμως, από το 2019.
Τέλος, επισημαίνουμε ότι το εμπόριο δεν επιζητά ένα γεμάτο «καλάθι παροχών», αλλά ένα «καλάθι ενεργειών» με τα απολύτως απαραίτητα για την καθημερινότητα της πραγματικής οικονομίας. Αυτή τη φορά, κατά τη γνώμη μας πάντα, ο κάθε πολιτικός αρχηγός που θα επιλέξει να παραγεμίσει το «καλάθι της ΔΕΘ» με εξαγγελίες, σύντομα, θα πρέπει και να μπορεί να σηκώσει το βάρος της υλοποίησής τους.
Η Ε.Σ.Ε.Ε. από τη φετινή Δ.Ε.Θ., αντί για ημίμετρα προσωρινών παροχών, προτιμά και προσδοκά μόνιμα κίνητρα επιχειρηματικής ανάπτυξης των μικρομεσαίων. Στο πλαίσιο αυτό και με σκοπό να ενισχυθεί, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αυτή η δυναμική κατηγορία επιχειρηματικότητας προτείνουμε τη θεσμοθέτηση Υφυπουργείου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
http://www.iefimerida.gr/news/441232/emporoi-pros-arhigoys-prosohi-stis-yposheseis-apo-vima-tis-deth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...