Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ λόγω της ανόδου των τιμών των ρύπων CO2 άφησε ο υπουργός ΠΕΝ.
Ο Γιώργος Σταθάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη μονογραφή των συμβάσεων παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης των θαλάσσιων περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης στην κοινοπραξία ΤΟΤΑL-Exxon Mobil – ΕΛΠΕ και του οικοπέδου 10 στα ΕΛΠΕ, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις στη ΔΕΗ από το ανοδικό σερί των δικαιωμάτων αγοράς ρύπων. «Παρατηρούμε τις
διακυμάνσεις του CO2, ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και πτωτικές τάσεις, ενώ ήδη στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ανοίξει και η συζήτηση για τη ρύθμιση της αγοράς αυτής», είπε ο Γιώργος Σταθάκης και αναφέρθηκε στον τρόπο διαχείρισης των επιπτώσεων από τη δημόσια εταιρία.
«Το κόστος θα συνυπολογιστεί σε βάση τριμήνου ή τετραμήνου. Πρόκειται για έναν εξωτερικό και απρόβλεπτο παράγοντα. Θα δούμε τα αποτελέσματα του κόστους και όλα αυτά θα συνυπολογιστούν», σημείωσε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας ουσιαστικά για τις αποφάσεις στο τέλος του χρόνου.
Πάντως, ο κ. Σταθάκης παρατήρησε ότι «η ΔΕΗ ως τώρα έχει διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο το κόστος του CO2 σε σχέση με τους ιδιώτες προμηθευτές οι οποίοι έχουν στα συμβόλαια με τους πελάτες τους ρήτρα ρύπων».

Παράταση στο διαγωνισμό των λιγνιτικών

Από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν έλειψαν και τα θέματα του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών σταθμών της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, καθώς και η παράταση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου.
Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσημα πως επενδυτές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό ζήτησαν παράταση και έκανε γνωστό ότι θα δοθεί ένας μήνας περιθώριο.
Στο θέμα του Αμυνταίου, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, εννοώντας την αύξηση των ωρών λειτουργίας.
https://www.msn.com/el-gr/money/economy/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%B7/ar-BBNBXY8?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...