Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Χριστόφορος Βερναρδάκης: Ο δημοκρατικός πόλος πρέπει να βρει τρόπο συνεργασίας

«Είναι εμφανές ότι τμήμα της φασιστικής ακροδεξιάς κλιμακώνει ένα κλίμα τρομοκρατίας, υπό το πρόσχημα του Μακεδονικού και της “προδοσίας”, και κρύβεται πίσω από συλλόγους οπαδών ή διαφόρων δήθεν πολιτιστικών συλλόγων», τονίζει στη «Νέα Σελίδα» ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος περιγράφει ακόμη τις μεγάλες πολιτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι τις εκλογές. Στη συνέντευξή του, που δημοσιεύεται αύριο Κυριακή, ξεκαθαρίζει ότι «με το Κίνημα Αλλαγής ως “συμπλήρωμα διατροφής” του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν
υπάρχει κανένα περιθώριο συζήτησης» και υπογραμμίζει ότι «στόχος του πρωθυπουργού είναι ένας προοδευτικός και δημοκρατικός πόλος που πρέπει να συγκροτηθεί απέναντι σε μια τυφλά ταξική Δεξιά, η οποία, μάλιστα, “κλείνει το μάτι” και στις φασιστικές ιδεολογίες και πρακτικές».
Ο κ. Βερναρδάκης ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ανέφερε ότι θα νομοθετηθεί ότι χρειάζεται μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού, πως οι κυβερνητικές μηχανές δουλεύουν ώστε μέσα στη χρονιά που διανύουμε, να προχωρήσουν σημαντικά έργα και δράσεις σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
Ο υπουργός για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, ερωτηθείς για την αποτελεσματικότητα του ρόλου του εκτιμά ότι "η κυβέρνηση και τα επιμέρους υπουργεία κινούνται πολύ συντεταγμένα". Αναγνωρίζει ότι "χρειάζεται πολλές φορές μεγαλύτερη ταχύτητα και περισσότερη αποτελεσματικότητα" και ευελπιστεί σε καλύτερη απόδοση της "κυβερνητικής μηχανής μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό".
Αναφορικά με τις πολιτικές παρεμβάσεις που εκτιμά ότι πρέπει να γίνουν έως τις εκλογές, ο κ. Βερναρδάκης αναφέρει την έναρξη της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και παρεμβάσεις στο ζήτημα της διαχείρισης πολιτικών που αφορούν σε χρέη των πολιτών και επιχειρήσεων προς το δημόσιο και στο ζήτημα για τον "πολιτισμό της καθημερινότητας και των πολλών δημιουργικών ανθρώπων". Σημειώνει δε ότι αν τα τρία αυτά χρόνια της κυβέρνησης χαρακτηρίστηκαν από τη διαχείριση των οικονομικών δυσκολιών και της χρεοκοπίας, ο τέταρτος χρόνος πρέπει να δώσει ένα μήνυμα κοινωνικής ανασύνταξης και αξιοποίησης του τεράστιου δημιουργικού κεφαλαίου της χώρας. Πρέπει να είναι ο χρόνος του πολιτισμού, λέει ο κ. Βερναρδάκης.
Σχετικά με την ένταξη της Μ. Ζορμπά και της Μ. Ξενογιαννακοπούλου στο κυβερνητικό σχήμα αποδίδει την επιλογή αυτή στην πρόθεση του πρωθυπουργού να συγκροτήσει έναν "προοδευτικό και δημοκρατικό πόλο απέναντι σε μια τυφλά ταξική Δεξιά, η οποία, μάλιστα, «κλείνει το μάτι» και στις φασιστικές ιδεολογίες και πρακτικές". Συμπληρώνει ότι ο πόλος αυτός δεν είναι ζήτημα προσώπων αλλά πολιτικών προγραμμάτων και κοινωνικών δυνάμεων, όπου και "τα πρόσωπα έχουν τον ρόλο και τους ειδικούς συμβολισμούς τους. Πριν απ’ όλα όμως έχουν και μεγάλες ικανότητες και γνώσεις και εμπειρία στον τομέα τους", τονίζει ο κ. Βερναρδάκης.
http://www.topontiki.gr/article/291065/hristoforos-vernardakis-o-dimokratikos-polos-prepei-na-vrei-tropo-synergasias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...