Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Οι «53» οριοθετούν τις συμμαχίες ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών: «Να μη γίνουμε κόμμα-σούπερ μάρκετ»

Πανελλαδική σύσκεψη παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και 350 περίπου στελεχών είχε η εσωκομματική τάση των «53» και στο επίκεντρο βρέθηκαν το πολιτικό σχέδιο για το επόμενο διάστημα, οι συμμαχίες και φυσικά οι συντάξεις.
Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν στο iefimerida στελέχη της τάσης του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής, το θέμα των συνεργασιών ενόψει και των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων του '19 απασχόλησε την ολοήμερο συζήτηση με το κεντρικό συμπέρασμα
να συνοψίζεται - όπως λένε οι εν λόγω πηγές- στο ότι «δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ‘σεχταρισμός’, ούτε να γίνουμε κόμμα σούπερ μάρκετ». Στο δια ταύτα, οι «53» υπενθυμίζουν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ  ότι δεν επιθυμούν να υπάρξει απομόνωση του κόμματος, ούτε όμως και περιστασιακές συνεργασίες με πρόσωπα που με αφορμή το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά θα θέσουν σε "κίνδυνο" της αριστερή φυσιογνωμία του κόμματος.
Είναι γνωστό άλλωστε, ότι μετά τη λήξη των μνημονίων δίνεται η δυνατότητα να αναδειχθούν οι διαχωριστικές γραμμές, με τα μέλη της τάσης να κοιτούν τόσο προς ένα κομμάτι του Παπανδρεικού ΠΑΣΟΚ, αλλά και γύρω από τη ΔΗΜΑΡ.
«Να συνεχιστεί η αριστερή πολιτική»
Στα της κεντρικής πολιτικής, και σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε από το σύνολο των στελεχών της τάσης ότι πρέπει να συνεχίσουν να πιέζουν στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης, όπως λένε, της εφαρμογής αριστερών πολιτικών με αιχμή τα εργασιακά, την αναδιανομή και τα δικαιώματα. Ενώ εμφανής είναι και η ικανοποίησή τους έπειτα από την ανάληψη καθηκόντων από τον Πάνο Σκουρλέτη στη θέση του  Γραμματέα, προκειμένου να ανασυγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κλειστά χαρτιά από Τσακαλώτο για τις συντάξεις
Αισιόδοξος, τέλος, εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος παρέπεμψε στις οριστικές αποφάσεις που θα ληφθούν το Δεκέμβριο, θυμίζοντας  ότι μπορεί το Ταμείο να επιμένει στο ότι πρόκειται για διαθρωτικό μέτρο πλην όμως το μεγάλο «όπλο» της Αθήνας είναι η υπεραπόδοση των στόχων.
http://www.iefimerida.gr/news/446931/oi-53-oriothetoyn-tis-symmahies-enopsei-aytodioikitikon-eklogon-na-mi-ginoyme-komma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...