Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Προσλήψεις συμβασιούχων ΟΤΑ: Σχεδιάζουν τροποποιημένο «μοντέλο 3Κ» -Τι αλλάζει στην μοριοδότηση

Την αστοχία της 3Κ/2018 με την μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας για τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους» στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων επιχειρεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να διορθώσει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στις νέες προκηρύξεις για προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ, με πρώτη αυτή για το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ναι μεν θα ακολουθηθεί το «μοντέλο της 3Κ», αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο η αυξημένη μοριοδότηση (17 μόρια το μήνα στην 3Κ για την ειδική εμπειρία αντί για 7 στην απλή εμπειρία) να μην δοθεί μόνο για 24μήνες όπως στην προκήρυξη για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων αλλά για το σύνολο ή για μεγάλο τμήμα της εργασίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για προκηρύξεις που θα αφορούν τις κοινωνικές δομές των δήμων («Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας) θα είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο μην προσληφθούν οι συμβασιούχοι που εργάζονται στις συγκεκριμένες υπηρεσίας ακόμη και μία 15ετία. Κι αυτό γιατί η μοριοδότηση των κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ) είναι απίθανο να ξεπερνάει αυτή της ειδικής εμπειρίας, όπως έγινε στην 3Κ/2018, όπου σημαντικό ποσοστό των «παρατασιούχων» έμεινε εκτός, λόγω της αυξημένης μοριοδότησης για περιορισμένη χρονική διάρκεια (24 μήνες).

Ωστόσο, σύμφωνα με νομικούς, η αυξημένη μοριοδότηση για όλη την διάρκεια ή για μεγάλο μέρος εργασίας στις κοινωνικές δομές των δήμων, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην πρόσληψη των ήδη υπηρετούντων, είναι πιθανόν να προκαλέσει προσφυγές για «φωτογραφική» προκήρυξη, με κίνδυνο αυτές να γίνουν δεκτές.
https://www.aftodioikisi.gr/proslipseis/apoklistiko-proslipsis-symvasiouchon-ota-schediazoun-tropopiimeno-montelo-3k-ti-allazi-stin-moriodotisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...