Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Ντροπή σας !

Του Νίκου Μπογιόπουλου
H κυβέρνηση «δεν φταίει», φταίνε οι  προηγούμενoι.
Οι προηγούμενοι «δεν φταίνε», φταίνε οι σημερινοί.
Η Περιφέρεια «δεν φταίει», φταίει η γραφειοκρατία.
Ο Δήμος «δεν φταίει», φταίει η άναρχη δόμηση.
Οι αυθαιρετούντες (κατά βάση επιχειρηματίες, κάποιοι, δε, από τους μεγαλύτερους της χώρας) «δεν φταίνε», φταίνε όσοι τους χορήγησαν νόμιμες άδειες.

Επομένως, για την τραγωδία της Μάνδρας πριν από 7 μήνες, θα… φταίνε οι πνιγμένοι! Και τώρα, που ξανα πλημμύρισε η Μάνδρα, θα… φταίνε οι καταστραμμένοι ζωντανοί! Μόνο που και το κράτος και τη γραφειοκρατία του δεν τα έφτιαξαν οι πεθαμένοι. Ούτε οι καταστραμμένοι.
Όμως:
  • Το φαινόμενο στην Αττική στα μέσα του 19ουαιώνα να υπάρχουν 700 ποτάμια και ρέματα, αλλά  σήμερα να έχουν απομείνει λιγότερα από 50,
  • το φαινόμενο της τσιμεντοποίησης 550 χιλιομέτρων ρεμάτων στην Αθήνα,
  • το φαινόμενο της εργολαβικής αυθαιρεσίας, του κράτους των φωτογραφικών αναθέσεων, τοατιμώρητο των παραλείψεων, η πολιτική της αντιπαροχής και της οικοπεδοποίησης,
δεν είναι «φυσικά» φαινόμενα. Είναι πολιτικά φαινόμενα.
  • Το φαινόμενο να περνούν τροπολογίες στο άψε – σβήσε για κάθε υπορύθμιση του Μνημονίου, αλλά τα στοιχειώδη μέτρα για να μην πνίγονται οι άνθρωποι να βουλιάζουν στην χρονοβόρα γραφειοκρατία, είναι πολιτικό φαινόμενο.
  • Η πλημμελής αντιπλημμυρική προστασία, η ανύπαρκτη αντισεισμική θωράκιση, η απουσία αντιπυρικής πρόβλεψης είναι πολιτικά φαινόμενα.
Όπως πολιτικό, τελικά, είναι και το παρακάτω φαινόμενο:
Αυτοί που φταίνε να παίζουν θρασύτατα το πινγκ – πονγκ της πολιτικής τους ανευθυνότητας πάνω σε συντρίμμια και να μην κατανοούν τίποτα από την παρακάτω λέξη: «Ντροπή».
https://eleutheriellada.wordpress.com/2018/07/04/%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%83%CE%B1%CF%82/#more-97355

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόβουν 3 στους 4 δικαιούχους από το κοινωνικό μέρισμα!

Κόβονται οι 3 στους 4 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία βάζουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κρι...