Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Κούνησε μαντίλι στο Κίνημα Αλλαγής το Ποτάμι

Του Δημήτρη Γκάτσιου
Με συντριπτική πλειοψηφία τα στελέχη του Ποταμιού έκαναν δεκτή την εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη και έτσι το Ποτάμι εκδίδει πιστοποιητικό διαζυγίου με το Κίνημα Αλλαγής. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, 97 στελέχη ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της Σεβαστουπόλεως από τη Χαριλάου Τρικούπη, 16 ψήφισαν κατά, ενώ υπήρξαν και 5 λευκά. Σε μισή ώρα από τώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα απευθυνθεί στα στελέχη του Ποταμιού προκειμένου να ανακοινώσει και επίσημα την
αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ, ενώ ως νέο ορόσημο πλέον τίθεται ευθέως ο Οκτώβριος, όταν και θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για την ηγεσία, τις πολιτικές θέσεις και τις συνεργασίες της Σεβαστουπόλεως. 
ΚΙΝΑΛ: Το Ποτάμι είναι σε εσωτερική κρίση
Το Capital.gr συνομίλησε με πηγές του Κινήματος Αλλαγής, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος της ψηφοφορίας στο Ποτάμι, οι οποίες σχολίαζαν ότι η εικόνα βουλευτών της Σεβαστουπόλεως, άλλοι να προτείνουν συνεργασία με την ΝΔ και άλλοι να προτείνουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει την εσωτερική τους κρίση. "Για εμάς η ψήφος των πέραν των 200.000 πολιτών είναι τιμή και ευθύνη. Το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του προκειμένου να ενδυναμώνεται κάθε ημέρα και περισσότερο", αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Στ. Θεοδωράκης: Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιμένει σε πολιτικές του παρελθόντος
Σε πολιτικές του παρελθόντος επιμένει η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκηςμιλώντας στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του Ποταμιού.
Στην ομιλία του, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε χαρακτηριστικά: "Αν και ο χώρος που δημιουργήσαμε, διαθέτει δυνάμεις που προτείνουν καινοτόμες λύσεις, εντούτοις  η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επιμένει σε πολιτικές του παρελθόντος. Η μεταρρυθμιστική άπνοια  δεν ταιριάζει σε όλους εμάς που συγκεντρωθήκαμε στο Κίνημα Αλλαγής". 
"Η σημαία ενός παλιομοδίτικου κόμματος που υψώθηκε ξαφνικά στο Κίνημα Αλλαγής είναι συνταγή αποτυχίας. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφθούμε ξανά έντονα το μέλλον. Εμείς οι Ποταμίσιοι έχουμε ένα στόχο. Να επικρατήσουν οι προοδευτικές πολιτικές", τόνισε ο κ. Θεοδωράκης σε άλλο σημείο.
http://www.capital.gr/politiki/3302509/kounise-mantili-sto-kinima-allagis-to-potami

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...