Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

Ζάεφ: Οι μόνες βλέψεις μας προς την Ελλάδα είναι τουριστικές και φιλικές

Το μήνυμα ότι οι μοναδικές «βλέψεις» που έχει προς την Ελλάδα η ΠΓΔΜ είναι τουριστικές και φιλικές έστειλε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Φάνη Παπαθανασίου.
Ο ίδιος κάλεσε τους Πάνο Καμμένο και Κυριάκο Μητσοτάκη, που απορρίπτουν τη συμφωνία των Πρεσπών, να επανεξετάσουν τη στάση τους, τονίζοντας πως και ο ίδιος ήρθε σε δύσκολη θέση όταν έπρεπε να αποδεχθεί την ελληνική απαίτηση για ονομασία erga omnes, όμως το έκανε, αποδεχόμενος το επιχείρημα του ομολόγου του Αλέξη Τσίπρα ότι σε αντίθετη περίπτωση το θέμα δεν θα έκλεινε ολοκληρωτικά και θα
υπήρχαν προβλήματα στο μέλλον. Σημείωσε μάλιστα ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα τασσόταν υπέρ μίας ονομασίας erga omnes και εξέφρασε την ελπίδα πως και αυτοί που αντιδρούν θα δουν τελικά πως η συμφωνία είναι προς όφελος και των δύο χωρών, αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για ένα επώδυνο θέμα για το οποίο πιθανόν χρειάζεται χρόνος.
Παρατήρησε πάντως ότι το γεγονός ότι η αντιπολίτευση και στις δύο χώρες αντιδρά στη συμφωνία των Πρεσπών αποδεικνύει πως πρόκειται για μία δίκαιη συμφωνία, στην οποία και οι δύο πλευρές υποχωρούν σε κάποια θέματα, αλλά αποκομίζουν και οφέλη.
Εμφανίστηκε εξάλλου αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα, εκτιμώντας ότι ο λαός της ΠΓΔΜ θα επικυρώσει τη συμφωνία.
https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/3785615/zaef-i-mones-vlepsis-mas-pros-tin-ellada-ine-touristikes-ke-filikes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόβουν 3 στους 4 δικαιούχους από το κοινωνικό μέρισμα!

Κόβονται οι 3 στους 4 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία βάζουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κρι...