Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

SOS από 15.000 επιστήμονες DA

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

15.000 επιστήμονες μόλις έστειλαν SOS -- «προειδοποίηση προς την ανθρωπότητα» ότι αν δεν σταματήσουμε να ρυπαίνουμε, ο πλανήτης μας είναι καταδικασμένος!

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά: τα είδη ζωής εξαφανίζονται 1000 φορές γρηγορότερα απ΄ τον φυσιολογικό ρυθμό. Το 90% του Μεγάλου Κοραλλιογενή Υφάλου έχει πεθάνει ή πεθαίνει. Οι θάλασσες πνίγονται στο πλαστικό, σε βαθμό που τα ψάρια έχουν εθιστεί να το τρώνε.

Αλλά οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει και κάτι άλλο -- ένα θαύμα που μπορεί να μας σώσει. Αν προστατεύσουμε το 50% του πλανήτη μας απ’ την ανθρώπινη εκμετάλλευση, το οικοσύστημά μας θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί και να ανακάμψει. Η ζωή στη Γη μπορεί να αναγεννηθεί!

Οι κυβερνήσεις μας έχουν ήδη υποσχεθεί να προστατεύσουν το 1/4 του πλανήτη -- είναι λοιπόν εφικτό. Όμως κανένα άλλο παγκόσμιο κίνημα δεν έχει βγει μπροστά για να υπερασπιστεί αυτό το θαυματουργό σχέδιο αναγέννησης!

Είναι στο χέρι μας.

Αν 50.000 από εμάς τσοντάρουμε με όσα θα δίναμε για έναν καφέ, μπορούμε να κάνουμε αυτό το σχέδιο πασίγνωστο, να κατατροπώσουμε τους ρυπαντές και τα κυκλώματα λαθροθηρίας, και να πιέσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες για να υιοθετήσουν μια συμφωνία για την σωτηρία του πλανήτη, στην Παγκόσμια Σύνοδο για τη Βιοποικιλότητα.

Στήριξε σήμερα -- ας δώσουμε σάρκα και οστά σ’ αυτό το θαυματουργό σχέδιο αναγέννησης του πλανήτη μας:
Αυτή τη στιγμή καταστρέφουμε πολύπλοκα οικοσυστήματα, τρέχοντας ολοταχώς προς μια μη-αναστρέψιμη κατάσταση. Αν αφήσουμε την εύθραυστη ισορροπία της ζωής στη Γη να καταρρεύσει, ο πλανήτης θα γίνει μη κατοικήσιμος για τον άνθρωπο. Η προστασία του 50% του πλανήτη μπορεί να απελευθερώσει τη μαγεία της φύσης και να φέρει την ανατροπή -- αλλά ελάχιστος κόσμος γνωρίζει για την έκταση της καταστροφής, για την κρίσιμη παγκόσμια σύνοδο και γι' αυτή την εκπληκτική λύση.

Πολλοί επιστήμονες ήδη συμφωνούν ότι η προστασία του 50% είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο πλανήτης μας. Και η σύνοδος για τη βιοποικιλότητα το 2020 μπορεί να το υιοθετήσει ως παγκόσμιο στόχο.

Αλλά δε θα γίνει χωρίς εμάς.

Το Avaaz έχει το εθνικό βάθος, το παγκόσμιο εύρος και τη φιλοδοξία για να σπρώξει μια μεγάλη ιδέα όπως αυτή. Όταν το 2013 πρωτοξεκινήσαμε την εκστρατεία μας για 100% καθαρή ενέργεια, πολλοί μας είχαν πει ότι δεν είμαστε ρεαλιστές. Κι όμως, 24 μήνες μετά, όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου συμφώνησαν μαζί μας.

Τώρα έχουμε πάλι 24 μήνες μπροστά μας. Στήριξε με ένα μικρό ποσό για να υλοποιήσουμε το σχέδιο:
Το κίνημά μας δε διαθέτει τεράστια ποσά, αλλά με τη στήριξη χιλιάδων μικροδωρεών, έχουμε καταφέρει επανειλημμένα να μετατρέψουμε την κοινή επιστημονική λογική σε παγκόσμια κινηματική δράση που έχει αναγκάσει πολιτικούς ηγέτες να ακούσουν. Ας τσοντάρουμε όλοι σήμερα για να φέρουμε αυτή την θαυματουργή ιδέα στο προσκήνιο και να σώσουμε τη ζωή στον πλανήτη μας.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Danny, Alice, Allison, Marigona, Ricken, Iain και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...