Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Προσοχή κυκλοφορούν φασίστες με πολιτικά

Του Μίλτου Λαζαρίδη
Για όσους δεν έχουν ακούσει το γνωστό ανέκδοτο με τον Αριστοτέλη Ωνάση, το ξαναθυμίζω γιατί περιγράφει στιγμές καθημερινής τρέλας, που ταυτίζονται με πρόσωπα και συμπεριφορές που βιώνουμε στην πραγματική ζωή. “Ένας ανθρωπάκος. για να εντυπωσιάσει την κοπέλα που πολιορκούσε, πήγε ικέτης στον Ωνάση και τον παρακάλεσε όταν μπει στο μαγαζί που θα πάει κι αυτός. να κάνει πως τον γνωρίζει και να τον χαιρετήσει.
Ο Ωνάσης τον συμπάθησε και όντως όταν μπήκε στο μαγαζί κατευθύνθηκε προς το τραπέζι που καθόταν το ζευγάρι και του ένευσε με το χέρι ψηλά. Η απάντηση του ανθρωπάκου ήταν “χέσε μας ρε Τέλη“… Μην μου πείτε ότι δεν αναγνωρίζεται στον ανθρωπάκο τον κύριο καθηγητή, προφανώς Άρειο, που έκανε απαράδεκτες και προκλητικά ρατσιστικές δηλώσεις για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο , υποτιμώντας την ανεκτίμητη προσφορά του στην Ελλάδα,
στοχεύοντας σε κάποιο μερίδιο δημοσιότητας που παρέχει το διαδίκτυο, που μεγεθύνει ασήμαντους, ακόμα και όταν εκφέρουν απόψεις που ακούς σε αχτίφ (αν το λένε έτσι) της Χρυσής Αυγής. Μετά δε την επίσκεψη Παναγιώταρου στην Πακιστανική πρεσβεία, ενδεχομένως τέτοιες απόψεις να χαρακτηρίζονται και ακόμα και από τους χρυσαυγίτες ακραίες.
Το όνομα του “κυρίου“, σκοπίμως παραλείπεται, διότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διευκολύνεται η ματαιοδοξία.
Ο “άριστος επιτυχημένος” με προσόντα και καριέρα, που ενδεχομένως τον κατατάσσουν στην κατηγορία καλός γαμπρός, κουμπάρος, ή έστω τσιράκι πολιτικού, κατάφερε με κάτι που είπε (λες και ενδιαφέρει κανέναν), αφενός να εκτεθεί ανεπανόρθωτα, αλλά και να εκθέσει το εκπαιδευτικό ίδρυμα που δουλεύει, δημιουργώντας αμφιβολίες για το επίπεδο των σπουδών στο εξωτερικό, αφού πρόσβαση σε αυτό έχουν αμόρφωτοι διδάσκοντες.
Όσα πτυχία κι αν έχεις, όσες ειδικές γνώσεις κι αν έχεις, χαρακτηρίζεσαι εκπαιδευμένος αλλά σε καμία περίπτωση μορφωμένος, γιατί απαιτεί άλλου είδους αξιολόγηση, που απ’ ότι φαίνεται, ο ακατανόμαστος illuminati, έδωσε λευκή κόλλα. Η μόρφωσή του τον κάνει ιδανικό για πρόεδρο σε οπαδικό σύνδεσμο των φερομένων ως φιλάθλων.
Το διαδίκτυο διευκολύνει τη στρατηγική “έχω μια απάντηση, έχετε μια ερώτηση;“, με στόχο την προσέλκυση του ενδιαφέροντος απ’ αυτούς που θα τσιμπήσουν στο ψάρεμα εντυπώσεων, έστω και αρνητικών, που θα ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία των likes. Ο “επιτυχημένος“, σε ρόλο αγανακτισμένου αστού, που νομίζει ότι λέει τα πράγματα με το όνομά τους, προτάσσει τον κυνικό ελιτισμό ως αντίδοτο στον λαϊκισμό, λαϊκίζοντας γιατί πιστεύει ότι είναι η επικρατούσα άποψη. Το εξοργιστικό με αυτούς τους τύπους είναι ότι προσπαθούν να αμφισβητήσουν αυτά που διαπιστώνεις, χωρίς τη μεσολάβηση κανενός καθοδηγητή.
Ότι ο Γιάννης διαφημίζει την Ελλάδα στα πέρατα της γης είναι αναμφισβήτητο πραγματικό γεγονός κι άσκοπο να προσπαθήσει κανείς να το αποδείξει σε λευκούς, που το παίζουν Ευρωπαίοι με ψεύτικα στοιχεία. Η αναφορά και μόνο στο Greek Freak από εκατομμύρια ανθρώπους κι η υπενθύμιση της ελληνικότητας του, με αναφορά στην Ελλάδα με θετικό τρόπο είναι πρωτοφανής. Τα μοναδικά παραδείγματα σε λευκό, είναι ο Zorba the Greek και ο Nick the Greek, ένας ήρωας μυθιστορήματος και ένας χαρτοπαίκτης, δηλαδή.
Ο κύριος τάδε είπε αυτά για κάποιον σαν τον Γιάννη. Ε και; Ο χώρος που συνήθως γράφουμε τέτοιες ιδέες δεν χωράει άλλους.
Τελικά ο φασισμός δεν ιδεολογία αλλά νοοτροπία.
https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/11/25/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9/#more-92672

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...