Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Βέβηλοι λεηλάτησαν τη νύχτα τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πύργου. Αφαίρεσαν όλα τα τάματα και τα χρήματα

Πρωτοφανής επιδρομή σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες στο κέντρο του Πύργου με αποτέλεσμα τη λεηλασία του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Πύργου απέναντι από το το κτίριο της πρώην Νομαρχίας επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.
Η διάρηξη υπολογίζεται ότι έγινε μεταξύ 2:00 και 5:00 τα ξημερώματα τότε που έπεφταν αστραπές και βροντές για να μην γίνουν αντιληπτοί από το θόρυβο που δημιούργησαν.
Οι δράστες αφαίρεσαν όλα τα αφιερώματα και τα πολύτιμα αντικείμενα από την εικόνα του Αγίου Διονυσίου, καθώς και το παγκάρι με όλα τα χρήματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι δράστες εισήλθαν στο Ναό από την πλευρά του αύλειου χώρου. Έκοψαν τη σιδερένια πόρτα του Ναού και έσπασαν το τζάμι της πόρτας.
Στη συνέχεια εισήλθαν στο Ναό, έσπασαν την προθήκη των αφιερωμάτων της εικόνας του Αγίου, κατόπιν διέρρηξαν το παγκάρι και αφαίρεσαν όλα τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.
Νωρίς το πρωί ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ήρθε η σύμανση να εντοπίσει τυχόν αποτυπώματα. Το γεγονός έχει προκαλέσει αίσθηση, δεδομένου ότι σημειώθηκε σ έναν από τους κεντρικότερους Ναούς του Πύργου, σε κεντρικό σημείο και υποτίθεται σε καλά
φυλασσόμενη περιοχή.
Ο ιερέας, οι επίτροποι και ο κόσμος βρίσκονται στην εκκλησία αγανακτησμένοι για την αποτρόπαια αυτή πράξη. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και με επικεφλής τον Ιερέα του Ναού, ζήτούν τη γρήγορη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Συνεργείο κλήθηκε προκειμένου να πάρει τη σιδερένια πόρτα και να την επισκευάσει.
Πάντως είναι απορίας άξιο πως μπορεί να σημειώνονται περιστατικά σε τόσο κεντρικά σημέια της πόλης που αφορούν μάλιστα και Ναό.
http://www.iliaoikonomia.gr/content/veviloi-leilatisan-ti-nyhta-ton-iero-nao-agioy-dionysioy-pyrgoy-afairesan-ola-ta-tamata-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...