Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνικό Μέρισμα -Αιτήσεις: Πότε ανοίγει το σύστημα -Γιατί ζητείται αριθμός τηλεφώνου

Τη διαδικασία με την οποία θα γίνουν οι αιτήσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος περιέγραψε στο κεντρικό μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλλας. Σύμφωνα με τον κ. Καρέλλα, μόλις εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα ανοίξει η πύλη και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί το μέρισμα. Η διαδικασία, όπως τόνισε ο κ. Καρέλλας είναι η εξής: «μπαίνει ο ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και
στο http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/merisma.html,
χρησιμοποιώντας κωδικούς του Taxis.
Το πρώτο που ζητείται είναι το ΑΜΚΑ, το e-mail και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για να σταλεί ειδοποίηση. Η φόρμα είναι προσυμπληρωμένη με το φορολογητέο εισόδημα του 2016. Επίσης πρέπει να δηλωθεί έγκυρος αριθμός IBAN».
«Το τεκμαρτό εισόδημα είναι εκείνο βάσει του οποίου θα κριθεί αν θα ληφθεί από κάποιον το κοινωνικό μέρισμα και το ύψος αυτού. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το τεκμαρτό εισόδημα. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο καθώς πρέπει να διανεμηθεί το μέρισμα» δήλωσε ο κ.Καρέλλας.
Αναφορά έκανε ο γενικός γραμματέας και στους φιλοξενούμενους. Όπως είπε «οι φιλοξενούμενοι είναι δηλωμένοι. Αν προκύψει κάποιο θέμα, θα σταματήσει η διαδικασία και θα ειδοποιηθεί ο φιλοξενούμενος ώστε να μπει στο Taxis και να δηλώσει ότι συναινεί να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία του».
Ακούστε το ηχητικό για τη διαδικασία:
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

http://aftodioikisi.gr/ipourgeia/kinoniko-merisma-etisis-giati-zitite-arithmos-tilefonou-ke-iban/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...