Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

N.Φίλης: Να πουλήσουμε αλλού τα όπλα, όχι εκεί που σκοτώνουν αμάχους

Την αρνητική του θέση για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Υεμένη, εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι είναι εκτός ελληνικού δόγματος η πώληση όπλων σε χώρα που σκοτώνει αμάχους.
«Η συζήτηση στη Βουλή περιορίστηκε στο ζήτημα των καταγγελιών της ΝΔ σχετικά με την αγορά των όπλων. Πιστεύω ότι κατέρρευσαν οι καταγγελίες. Κάνουμε μικροπολιτική και αφήνουμε στην άκρη αξίες που θίγονται, δηλαδή να δοθούν όπλα σε χώρα που παραβιάζει τα ανθρώπίνα δικαιώματα και κάνει εγκλήματα εις βάρος αμάχων. Υπάρχουν διεθνείς οργανώσεις που συζητούν αν πρέπει να δοθούν όπλα στη Σαουδική Αραβία.

Είναι δυνατόν να δείχνει η Ελλάδα ότι δεν λαμβάνει μέρος στις συζητήσεις αυτές; Περιμένω απ' όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν.
Όλα τα πολιτικά κόμματα, το καθένα με τον τρόπο του, ψήφισαν αυτήν την απόφαση στην επιτροπή της βουλής. Δεν κατηγορώ κανέναν. Να τα δώσουμε αλλού τα όπλα, να τα πουλήσουμε αλλού. Όχι εκεί που σκοτώνουν αμάχους.

Τα όπλα κατασκευάζουν οι χώρες όχι για να σκοτώνουν αμάχους, αλλά για να έχουν άμυνα. Το να πουλάς όπλα σε χώρα που κατηγορείται ότι σκοτώνει αμάχους, είναι έξω από το ελληνικό δόγμα».
Απαντώντας σε ερώτηση για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο Νίκος Φίλης είπε: «Οι ΑΝΕΛ είναι επιλογή εκλογικής συνεργασίας. Δεν υπήρχε η δυνατότητα άλλης πολιτικής συνεννόησης. Δεν επιλέγει κανείς να πάει σε κυβερνητική αστάθεια. Όταν βγούμε στις αγορές, όταν αλλάξουν οι καταστάσεις, τα θέματα αυτά θα καθοριστούν εκ νέου».
http://www.matrix24.gr/2017/11/filis-na-poulisoume-allou-ta-opla-ochi-eki-pou-skotonoun-amachous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...