Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Με «συνθήματα νίκης» η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη – Focus στους αναποφάσιστους

Έτοιμος για τη μεγάλη του ομιλία στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα στείλει «μήνυμα νίκης» για την κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει με «σκληρή γλώσσα» για τους δύο πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ με αφορμή τη συζήτηση για το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη θα στρέψει τα βέλη του και στους δύο αντιπάλους.

«Σύνθημα νίκης»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γνωρίζοντας ότι η Αττική είναι το «αδύναμο» σημείο του στις εκλογές θέλει να δώσει τόνο νίκης για να πετύχει αυτό που οι συνεργάτες του λένε «καλό photo finish». Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα μπει σφήνα στην πόλωση που θέλουν να δημιουργήσουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζοντας ότι αυτή η κόντρα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την αποχή και την αποστροφή του κόσμου προς την πολιτική.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που καλλιεργεί αυτήν την ένταση κυρίως διότι όπως «όλα δείχνουν έχει διαλέξει αντίπαλο και προτιμάει τον Στέφανο Κασσελάκη για να γίνει η ζωή του πιο εύκολη». «Δε νομίζω ότι τελευταίες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, αξίζει να σπαταλήσουμε τον χρόνο στον δημόσιο διάλογο για να ασχολούμαστε με το ένα ή το άλλο σόου που κάνει οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός. Θα θέσω ένα ζήτημα αξιοπιστίας της πολιτικής. Είναι αξιοπιστία να δηλώνει επτά φορές ο Πρωθυπουργός ότι τα δύσκολα της ακρίβειας είναι πίσω μας, αλλά η ακρίβεια να είναι εδώ και να χειροτερεύει; Αξιοπιστία είναι να υποστηρίζει ότι κατανοεί τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά να έχει κάνει μόνο μπαλώματα; Ή είναι αξιοπιστία να έχουμε τον κ. Κασσελάκη να λέει ότι θα φέρει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα αλλά ο ίδιος να έχει εκμεταλλευτεί φοροαπαλλαγές, ειδικούς φορολογικούς παραδείσους, offshore για να αποκτήσει την περιουσία του;» Αναμένεται να πει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Κωμικά τα περί αστάθειας»

Σχετικά με το δίλημμα αστάθειας που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο Νίκος Ανδρουλάκης – με το βλέμμα στους αναποφάσιστους – είναι ξεκάθαρος: «οι ευρωεκλογές δεν παράγουν αποτέλεσμα σε επίπεδο Βουλής, άρα ο κίνδυνος που επισείει ο κ. Μητσοτάκης περί αστάθειας είναι πραγματικά κωμικός. Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα έχει 121 παραπάνω βουλευτές από το δεύτερο. Έχουμε ευρωεκλογές, αλλά ο Πρωθυπουργός εκβιάζει ότι αν δεν τον ψηφίσετε θα έχουμε κίνδυνο αστάθειας. Δηλαδή, πόσες έδρες διαφορά θέλει για να κυβερνήσει; Αυτό δεν δείχνει την αλαζονεία του και την περιφρόνηση της κοινής γνώμης;»

Την ίδια ώρα αναμένεται να επιτεθεί στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το κόστος ζωής λέγοντας: «επί Νέας Δημοκρατίας, η αγοραστική δύναμη του λαού μας έχει φτάσει να είναι δεύτερη από το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, τελευταία 27η η Βουλγαρία και 26η η Ελλάδα. Άρα, πώς πάμε προς την Κεντρική Ευρώπη; Επί εποχής του κ. Μητσοτάκη έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου εις βάρος των μεσαίων και των φτωχών και προς όφελος των ισχυρών. Ποιο στοιχείο το αποκαλύπτει; Ως μερίδιο της αγοράς τα κέρδη στην Ελλάδα είναι τρίτα από την κορυφή της Ευρώπης. Δηλαδή, είμαστε τριταθλητές ως μερίδιο στα κέρδη της αγοράς και στους μισθούς ως μερίδιο της αγοράς είμαστε πάλι προτελευταίοι. Μια κοινωνία που τα τελευταία χρόνια είναι τριταθλήτρια σε κέρδη και δεύτερη από τον πάτο των 27 σε μισθούς, δεν είναι αντιληπτό πως η ασκούμενη πολιτική κάνει τα ολιγοπώλια – που δεν τα λέω εγώ, ο κ. Στουρνάρας τα εντοπίζει– τραπεζών, υγείας, εμπορίας τροφίμων και ενέργειας πανίσχυρα εις βάρος του λαού μας;».
https://www.topontiki.gr/2024/06/05/pasok-me-sinthimata-nikis-i-omilia-tou-nikou-androulaki-focus-stous-anapofasistous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Πάμε Μανώλη» απαντά ο Δούκας – Έτοιμοι για «σκληρό ροκ» στην Κεντρική Επιτροπή

Ένα πρώτο δείγμα για το ποια θα είναι η εικόνα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Κυριακής μας έδωσε αυτή η εβδομάδα των πολλών εξελ...