Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Πάμε Μανώλη» απαντά ο Δούκας – Έτοιμοι για «σκληρό ροκ» στην Κεντρική Επιτροπή

Ένα πρώτο δείγμα για το ποια θα είναι η εικόνα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Κυριακής μας έδωσε αυτή η εβδομάδα των πολλών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε την πρώτη ανοιχτή σύγκρουση με τον Χάρη Δούκα ενώ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με το «Πάμε Χάρη;» έδειξε πως στηρίζει τον δήμαρχο της πρωτεύουσας.
«Πάμε Μανώλη»
Στο ερώτημα «Πάμε Χάρη» του Μανώλη Χριστοδουλάκη θα απαντήσει σήμερα ο Χάρης Δούκας, ο οποίος λέγοντας «Πάμε Μανώλη» θα ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η κατάθεση της υποψηφιότητας θα συνοδευτεί με ένα κείμενο θέσεων. Σε κάθε περίπτωση ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων όποιο και αν είναι το πολιτικό του μέλλον. «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη και θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα», ανέφερε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Σκηνικό σύγκρουσης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος εμφανίζεται ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις εκλογές συμμετείχαν έντεκα υποψήφιοι για εννέα θέσεις και ο κ. Μανιάτης εκλέχτηκε 6ος με 80 ψήφους. «Είναι η πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, που ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται στο Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Ομάδας και η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων στο ΠΑΣΟΚ και την ανοδική πορεία που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα με τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ετοιμάζεται και για την Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής καθώς αναμένεται να απαντήσει στα «πυρά» που δέχθηκε στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ο ίδιος αναγνωρίζει λάθη και παραλείψεις αλλά σε καμία περίπτωση δε θεωρεί ότι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι «τόσο μαύρη όσο την παρουσιάζουν αντίπαλοί του».

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του επιμένει στην άποψη ότι όλο αυτό ήταν προαποφασισμένο και μάλιστα όπως τονίζουν στο «Ποντίκι» «μέρα με τη μέρα αυτό γίνεται και πιο ξεκάθαρο μέσω των παρεμβάσεων των επίδοξων αρχηγών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε διακρίνει στις παρεμβάσεις των αμφισβητιών του ιδεολογικό πλαίσιο. «Ότι βγήκε μια εικόνα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγάλος χαμένος των ευρωεκλογών γιατί βιάστηκαν κάποιοι να το πουν είναι κάτι το οποίο έκανε κακό στο ΠΑΣΟΚ και μας έβαλε σε μία περιδίνηση στην οποία τελικά ο μόνος κερδισμένος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν ήταν κακό το αποτέλεσμα για να δικαιολογεί μία τέτοια αντίδραση. Η βιασύνη και οι προσωπικές φιλοδοξίες είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Οι προσωπικές φιλοδοξίες είναι θεμιτές στην πολιτική και τον φιλελεύθερο κόσμο. Η βιασύνη όμως σε συνδυασμό με τις προσωπικές φιλοδοξίες κάνουν πολύ κακό και δημιουργούν και μία κακή εικόνα για μία συλλογική προσπάθεια», υποστηρίζουν συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Στις σκέψεις Ανδρουλάκη είναι ένας οδικός χάρτης, ο οποίος θα δείχνει το στήσιμο κάλπης για ανάδειξη αρχηγού προς τα τέλη του 2024 ή το αργότερο στις αρχές του 2025. Μάλιστα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να έχει προηγηθεί πολιτική διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποκλείεται το σενάριο ενός Διαρκούς Συνεδρίου ή μίας προγραμματικής συνδιάσκεψης που θα έχει ως σκοπό να μπουν οι βάσεις για το αύριο του κόμματος και την «επανεκκίνηση» που ζήτησαν τα στελέχη της παράταξης.
https://www.topontiki.gr/2024/06/27/pasok-pame-manoli-apanta-o-doukas-etimi-gia-skliro-rok-stin-kentriki-epitropi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Στις 11 η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Η «μάχη» για την ηγεσία και οι «μνηστήρες»

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ που είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί της Κυριακής. Η ώ...