Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

«Πόλεμος» Χάρη Δούκα – Νίκου Ανδρουλάκη

Νέος ‘πόλεμος’ ξέσπασε χθες, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αυτή τηγ φορά μεταξύ Χάρη Δούκα και Νίκου Ανδρουλάκη, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε ο πρώτος στον Γραμματέα και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλο και Θανάση Γλαβίνα αντίστοιχα, προτείνοντας συγκεκριμένο οδικό χάρτη για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, με εκλογή ηγεσίας στις 3 και 10 Νοεμβρίου, και αφού νωρίτερα, στις αρχές Οκτωβρίου, πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Απαντώντας, η Χαριλάου Τρικούπη, θύμισε με νόημα ότι η ΚΠΕ του κόμματος πραγματοποιείται την Κυριακή, παραπέμποντας σε αυτήν τον Χάρη Δούκα για να εκθέσει τις απόψεις του. Σημείωνε δε, σε ειρωνικό ύφος, πως προκαλεί εντύπωση ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Σηκώνοντας το γάντι, συνεργάτες του Χάρη Δούκα, θύμιζαν με νόημα ότι ο Μαραθώνιος δεν εμπόδισε τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στην Κεντροαριστερά το 2017, ανήμερα του αγώνα δρόμου στις 12 Νοεμβρίου. Σε αυτό, πάλι, λίγο αργότερα, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη απαντούσαν ότι τότε, την ευθύνη διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, για την οποία είχαν προταθεί άλλες ημερομηνίες, είχε αναλάβει επιτροπή υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο, τον οποίο και ενημέρωσαν οι εταιρείες πληροφορικής ότι δε θα ήταν έτοιμες να διεξάγουν τις εκλογές πριν από τις 10 Νοεμβρίου. Ο γνωστός συνταγματολόγος, τότε, σε επιστολή του προς όλους τους υποψηφίους, επεσήμαινε τις δυσκολίες που επέσειε η διεξαγωγή του Μαραθωνίου την ίδια μέρα, με τη διεξαγωγή των εκλογών πάντως να συναποφασίζεται από όλους για εκείνη την ημέρα.

Στο μεταξύ, πάντως, τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο Χάρης Δούκας, αναμένεται να καταθέσουν τις δικές τους πλατφόρμες για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αλλά και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς στη συνεδρίαση της Κυριακής, με το μόνο αρμόδιο όργανο, το Σώμα της ΚΠΕ, να αποφασίζει για το καλύτερο για το κόμμα. Γρίφος παραμένει, αν οι δύο πλατφόρμες θα είναι και οι μόνες που θα κατατεθούν, αφού το ίδιο αναμένεται να κάνουν όλοι όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιοτητα, κυρίως όμως αν θα χρειαστεί οι προτάσεις αυτές να μπουν σε διαδικασία ψηφοφορίας από το Σώμα, ή όχι.
https://www.matrix24.gr/2024/06/polemos-chari-douka-nikou-androulaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Στις 11 η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Η «μάχη» για την ηγεσία και οι «μνηστήρες»

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ που είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί της Κυριακής. Η ώ...