Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Δύσκολη η επόμενη μέρα – Πολλαπλά «χτυπήματα» κατά Ανδρουλάκη από τους επίδοξους αρχηγούς

Τέσσερις μέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης των ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο πολιτικής κρίσης. Βουλευτές – όλοι πλην ενός εκλέγονται στην Αττική – αμφισβητούν την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη ζητώντας νέα εκλογή από τη βάση.

Οι… επίδοξοι αρχηγοί

Οι υποψήφιοι αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ είναι γύρω στους έξι και αυτό από μόνο του δείχνει την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Κίνημα. Παύλος Γερουλάνος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Νίκος Παπανδρέου έχουν αμφισβητήσει την ηγεσία του κόμματος ζητώντας νέα εκλογή από τη βάση χωρίς να ξεκαθαρίζουν αν οι ίδιοι θα δώσουν τη μάχη της κάλπης.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμέτρηση για τη «συνένωση» της κεντροαριστεράς – Ο Κασσελάκης κόβει τη συζήτηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΡ

Εν μέσω μετεκλογικού αναβρασμού μετά το 14,92% και τις συζητήσεις που ανοίγουν, σφοδρή ήταν χθες η αντίδραση Κασσελάκη στα σενάρια συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, μια μέρα αφότου οι Τεμπονέρας – Κοτσακάς πρότειναν την δημιουργία κοινού συντονιστικού για τον διάλογο μεταξύ αυτών των κομμάτων και άλλων (μικρότερων κομμάτων, κινημάτων, τριτοβάθμιων οργανώσεων).

Και αν αυτή ήταν μια απόπειρα να κατατεθεί μια πιο προωθημένη πρόταση για να κινητοποιήσει δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση, δεν ήταν η μόνη, καθώς από το βράδυ της Κυριακής μια σειρά στελέχη έχουν βάλει στο τραπέζι το θέμα της ανάγκης συνεργασιών για την ανάκτηση της κυβερνητικής προοπτικής.
Χθες, επανήλθε ο Χρήστος Σπίρτζης κάνοντας λόγο για συνεργασία έως και «συνένωση» των

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Τι κατάλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί από τα αποτελέσματα;

Οι Αγγλοι έχουν εφεύρει, ανάμεσα σε άλλα χρήσιμα, και έναν πολύ ωραίο όρο: «Bad loser», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «αυτός που είναι κακός στο να χάνει». Υπάρχει και άνθρωπος που του αρέσει να χάνει; Προφανώς όχι, αλλά έχει μια αξία το πώς αντιμετωπίζεις την όποια ήττα σου. Είναι δείγμα χαρακτήρα αλλά και πείρας. Παρακολούθησα τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών μετά την ήττα τους στις εκλογές, τις πρώτες που θυμάμαι προσωπικά στις οποίες έχασαν άπαντες. Τις παρακολούθησα ξανά, λίγο πιο προσεκτικά, την επόμενη ημέρα. Οι αρχηγοί των τριών πρώτων κομμάτων είναι οι πιο χαμένοι. Κανείς δεν έπιασε τους στόχους του, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων τους, η αποχή σάρωσε τα πάντα, η Ακροδεξιά ανέβηκε, πόσο χειρότερο θα μπορούσε, άραγε, να γίνει; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειχνε σαν να τον ξύπνησαν μέσα στη

Αποκλεισμός του Ισραήλ απ’ τους Ολυμπιακούς

Παιδιά που κάποτε ονειρεύονταν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι θαμμένα κάτω απ’ τα ερείπια των σπιτιών τους στη Γάζα. Πολίτες σ’ όλο τον κόσμο καλούν την Ολυμπιακή Επιτροπή, που συνεδριάζει σε λίγες μέρες, να αποκλείσει το Ισραήλ απ’ τους Αγώνες στο Παρίσι τον επόμενο μήνα, αν συνεχίσει να επιτίθεται κατά των Παλαιστινίων. Ας αντισταθούμε στη μαζική δολοφονία παιδιών.
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Φίλες, φίλοι,

Τον επόμενο μήνα όλος ο κόσμος θα παρακολουθεί τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι.
36.000 απ’ τους θεατές που θα παρακολουθούσαν μαζί μας είναι νεκροί. Παιδιά που κάποτε ονειρεύονταν να αγωνιστούν, έχουν πλέον ακρωτηριαστεί.

«Πριμ» Καραμανλή στην Λατινοπούλου;

Το γεγονός ότι στα μισά της ημέρας των εκλογών ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε, στη Θεσσαλονίκη, να βγει επιδεικτικά από το αυτοκίνητό του ώστε να χαιρετίσει την Αφροδίτη Λατινοπούλου σχολιάζεται πολύ στα «γαλάζια» πηγαδάκια. 

Βλέπετε, κάποιοι θεώρησαν ότι αποκλείεται ο πρώην πρωθυπουργός να μην αντιλαμβανόταν τον συμβολισμό: ότι, δηλαδή, στα μισά της εκλογικής διαδικασίας, κάποιοι θα εξελάμβαναν την αβρότητά του ως «σήμα» στήριξης της Φωνής Λογικής. Και, όπως αποδείχθηκε από το οριακό αποτέλεσμα, για την Λατινοπούλου ίσχυε απολύτως το «καμία ψήφος χαμένη». Άρα, και έναν ψηφοφόρο να «παρέσυρε» ο Καραμανλής,λ έκανε τη δουλειά του…

Ευρωεκλογές 2024 – Ανδρέας Σπυρόπουλος: Η προσπάθεια στο ΠΑΣΟΚ για μια ισχυρή προοδευτική παράταξη θα συνεχιστεί

Ευχαριστήρια ανάρτηση στους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν, παρά την αποτυχία του να εκλεγεί ευρωβουλευτής, έκανε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σε αυτή, ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζει την ανάγκη πειστικής εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με όλες του τις Δυνάμεις στα επόμενα βήματα της παράταξης.
Αναλυτικά η ανάρτηση
«Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των Ευρωεκλογών θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι στήριξαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της Παράταξης.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Αποτελέσματα – Ευρωεκλογές 2024: 28,6% η Ν.Δ., 14,7% ο ΣΥΡΙΖΑ, 12,9% το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση

Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος, για την οποία δεν λαμβάνεται υπόψη η επιστολική ψήφος, τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

Ν.Δ.: 28,6% (7 έδρες)
ΣΥΡΙΖΑ: 14,7% (4 έδρες)
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 12,9% (3 έδρες)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 9,5% (2-3 έδρες)
ΚΚΕ: 9,3% (2 έδρες)
ΝΙΚΗ: 4,4% (1 έδρα)
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 3,4% (1 έδρα)
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ: 3% (1 ή καμία έδρα)

Παραζάλη από την «σφαλιάρα» των Ευρωεκλογών

Τον άνεμο ανατροπών στο πολιτικό σκηνικό ζυγίζουν όλα τα κομματικά επιτελεία, καθώς η κάλπη των ευρωεκλογών αποδείχτηκε ότι δεν ήταν εύκολη πίστα για κανέναν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη ψάχνει τρόπους φυγής προς τα εμπρός και διαχείρισης του πενιχρού ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπόρεσε να κρύψει τον αρνητικό αιφνιδιασμό του για την περαιτέρω συρρίκνωση του ποσοστού του ΣυΡιζΑ, ενώ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως και συνολικά το ΠΑΣΟΚ, εισέρχονται σε μία περίοδο με αχαρτογράφητα νερά και την εσωκομματική κουβέντα έτοιμη να ανοίξει.
Βεβαίως, είναι προφανές ότι και σήμερα κυβέρνηση με αυτοδυναμία και άνετη πλειοψηφία στην Βουλή είναι η Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και μάλιστα,

Συγκρούση και αναταραχή στη ΝΔ από το πλήγμα του 28,3% – Το restart του Μητσοτάκη και η σιωπή των πρώην

Τελικά το μήνυμα ήρθε και ήταν ηχηρό και επώδυνο για την κυβερνητική παράταξη τόσο όσο κανείς δεν το περίμενε. Η Νέα Δημοκρατία δεν πέρασε απλά κάτω από τον πήχη που είχε βάλει για τις ευρωεκλογές αλλά έχασε και το ψυχολογικό όριο των 30% ανοίγοντας τον ασκό του αιόλου για εσωκομματική γκρίνια ,κριτική αλλά κι ανάγκη για restart στην κυβέρνηση και αλλαγές σε πολιτικές και πρόσωπα.

Το 28,3% που έλαβε το κυβερνών κόμμα είναι κάτω και από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις των στελεχών της Nέας Δημοκρατίας πολύ κάτω ακόμα και από την φημολογούμενη πρόβλεψη που είχε κάνει ο πρωθυπουργός και η οποία έφτανε στο 31,5%.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πύρρειο νίκη αλλά και πολλοί υπουργοί στην

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Oι ευρωσκεπτικιστές και οι αντιευρωπαϊστές

Είναι κοινή διαπίστωση πως κατά την προεκλογική περίοδο ελάχιστη συζήτηση έγινε μεταξύ των υποψηφίων για τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς η αντιπαράθεση περιστρεφόταν γύρω από τα εσωτερικά ζητήματα. Ετσι, ένας προβληματισμός που αναπτύσσεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την πορεία της Ευρώπης μας, στην πατρίδα μας είναι άγνωστος. Συγχέουμε ακόμη και την έννοια του ευρωσκεπτικιστή με αυτήν του αντιευρωπαϊστή, είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα, κάτι που δημιουργεί κατά φαντασίαν αντιπάλους. Και επειδή το βασικότερο σε μια συζήτηση είναι να ορίζουμε τις έννοιες ώστε να μπορούμε να συνεννοούμαστε, ας δούμε τι είναι ο αντιευρωπαϊσμός και τι ο ευρωσκεπτικισμός.
Αντιευρωπαϊστής είναι αυτός που δεν πιστεύει στην ιδέα μιας ενωμένης Ευρώπης. Μάχεται

Τι θα μπορούσε να κάνει το Τρίγωνο της Βαϊμάρης για την Ευρώπη

Στην ομιλία του στη Σορβόννη τον Απρίλιο και ξανά κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία στα τέλη Μαΐου, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τη θνητότητά της. Παγιδευμένοι μεταξύ της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, της Κίνας του Σι Τζινπίνγκ και, ενδεχομένως, της Αμερικής του Ντόναλντ Τραμπ, οι Ευρωπαίοι πρέπει επειγόντως να δείξουν αλληλεγγύη. Ωστόσο, ακριβώς επειδή δεν αισθάνονται ασφαλείς, η Ευρώπη φαίνεται ότι διασπάται. Η πιο άμεση απειλή βρίσκεται στην Ουκρανία. Για πολύ καιρό δεν ήταν ξεκάθαρο τι θα μπορούσε να σημαίνει μια ρωσική νίκη. Ωστόσο, υπό το φως των πρόσφατων δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ, είναι πλέον δυνατό να φανταστούμε ένα «ειρηνευτικό σχέδιο» Τραμπ –ή μια Συμφωνία Μινσκ ΙΙΙ– που θα πάγωνε τις εδαφικές απώλειες της Ουκρανίας, θα την απέκλειε από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση,

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Η κανονιά του Κασσελάκη στο δικό του πόδι

Προ ημερών έγραψα ότι καλό θα ήταν να μην πολυασχολείται η ΝΔ με το «πόθεν έσχες» Κασσελάκη, καθώς στη συνείδηση του μέσου Ελληνα ο πλούτος του είναι και νομιμοποιημένος και αποποινικοποιημένος. Και διότι, σε τελευταία ανάλυση, σημασία έχουν οι πολιτικές θέσεις ενός πολιτικού αρχηγού και όχι το πόσα σπίτια και μετρητά έχει, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά έχουν αποκτηθεί νόμιμα. Πού να φανταζόμουν τη στιγμή που τα έγραφα αυτά, ότι ο Κασσελάκης θα παρουσίαζε ένα μπακαλοτέφτερο για «πόθεν έσχες», από το οποίο θα γινόταν ολοφάνερο πως είτε κρύβει περισσότερα από όσα φανέρωσε είτε ότι δεν είναι διόλου πλούσιος. Δεν συνηθίζω να συγχαίρω τον Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά αυτό το «ένας άφραγκος Ωνάσης» που είπε για τον Στέφανο, είναι από τα πιο επιτυχημένα του ever. Πού να φανταζόμουν επίσης ότι η παρουσίαση του λειψού excel, με

Προκλητική δήλωση on air γαλάζιου στελέχους για το Πολυτεχνείο: «Μας πρήξατε με τους αγώνες σας» (Video)

Ξεπέρασε τα όρια η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Ιωάννα Γκελεστάθη σε τηλεοπτικό πάνελ του Αρτ, όταν, απευθυνόμενη στην υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μέλπω Λεκατσά, εμβληματική μορφή της αντιδικτατορικής δράσης, έβαλλε κατά της ιστορίας του Πολυτεχνείου.

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων, έφτασε στο σημείο να πει στην ηρωίδα του Πολυτεχνείου ότι διαφημίζει την αντιδικτατορική της δράση, δήλωση που προκάλεσε την έκρηξη από πλευράς της κ. Λεκατσά, αλλά και ενόχληση στον παρουσιαστή της εκπομπής.

Η Μέλπω Λεκατσά απάντησε πως ποτέ δεν έχει διαφημίσει τη δράση της, ενώ συμπλήρωσε «εάν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο δεν θα ήσασταν σήμερα ελεύθεροι».

Κι όμως, δεν έχει ακόμη καταστρέψει τα διαρρεύσαντα email!

Ακόμη δυσκολότερη γίνεται η θέση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, μετά την διπλή παραδοχή της αφενός ότι έχει ακόμη τα e-mail που αποτέλεσαν και την πέτρα του σκανδάλου της διαρροής των αρχείων του υπουργείου εσωτερικών, αφετέρου ότι δεν τα έχει καταστρέψει. Το πρώτο προέκυψε από… απαντήσεις που έστειλε σε εξαγριωμένους απόδημους η απερχόμενη ευρωβουλεύτρια, με αποτέλεσμα πολλοί να τής καταλογίσουν ευθέως θράσος. 

Επίσης, η διαβεβαίωσή της ότι έχει ξεκινήσει την καταστροφή των αρχείων σηματοδοτεί ότι έπειτα από τόσους μήνες, έχει ακόμα τα στοιχεία – ή τουλάχιστον αρκετά από αυτά – στην κατοχή της. Κι όλα αυτά μάλλον δεν διευκολύνουν την θέση της…

«Δώρο» στο ΠΑΣΟΚ η δεύτερη θέση λόγω... «πόθεν έσχες»;

Το πόση ζημιά θα κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για το «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη και αυτή η «λασπουριά» στην οποία βυθίστηκε η τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου, μένει να διαπιστωθεί την Κυριακή. 

Πάντως, στην Κουμουνδούρου δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι με αυτή την αυτοκτονική πολιτικά πρωτοβουλία του, ο Κασσελάκης θα αποδειχθεί ότι έκανε... «δώρο» την δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ, αποσυσπειρώνοντας έτι περαιτέρω τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να δούμε αν θα πέσουν μέσα στις εκτιμήσεις τους...

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Βαρουφάκης: Στείλτε μας στην ευρωβουλή για να αποκαλύπτουμε όσα σχεδιάζονται, δήθεν στο όνομά σας

Εμείς σας λέμε στείλτε μας στην ευρωβουλή για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί εκεί θα μαθαίνουμε και θα σας ενημερώνουμε για όλα όσα σχεδιάζονται εναντίον σας, δήθεν στο όνομά σας. Και το δεύτερο, που δεσμευόμαστε, είναι ότι εκεί θα τους ξεμπροστιάζουμε μπροστά στις κάμερες του ευρωκοινοβουλίου, κάτι το οποίο θα μεταφέρεται σε όλα τα σπιτικά, από τη Σουηδία και από τη Φιλανδία μέχρι την Πορτογαλία και από τη Γαλλία μέχρι την Κύπρο».

"Είναι ένα κατόρθωμα, το πώς κατάφεραν να πείσουν τη φτώχια να χρησιμοποιεί τα πολιτικά της δικαιώματα για να κρατάει τον πλούτο στην εξουσία. Το κατάφεραν επιστρατεύοντας την κεντροαριστερά " είπε ο κ. Βαρουφάκης
Αναφερόμενος στην επιστολή του Κ. Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την

Tι απάτες - κοροϊδίες είναι αυτές κ. Μητσοτάκη;;; (περίπτωση ''λομπίστα'' Ζεμενίδη - 'Υποπτες φορολογικές ''παραλείψεις'')

Kύριε Κυρ. Μησοτάκη, γιατί ακόμα εξακολουθείς, εσύ ως πρωθυπουργός και οι άχρηστοι στο υπ. Εξωτερικών, να χρησιμοποιείτε την Ομογένεια, με ψευτιές και ατιμίες, με στόχο την εξαπάτηση αφελών στην Ελλάδα;;;

Τέλη Μαίου '24 δέχτηκες τον... ''λομπίστα'' 'Εντυ Ζεμενίδη (με άλλους από Σικάγο).

Οι άχρηστοι διπλωμάτες σου, γιά να σε προστατεύσουν, γιατί δεν ερεύνησαν αν ο άνθρωπος αυτός, που παρουσιάζεται ως HALC - Ηellenic Αmerican Leadership Council, δηλ. ''εταιρία λόμπι'' με έδρα Σικάγο (αρ. 65161702), χωρίς να έχει δηλωθεί στην Ουάσιγκτον ως ''λόμπι'', είναι έγκυρος και τυπικά- νομικά εντάξει, όταν ακόμα και η Φορολογική Υπηρεσία ΗΠΑ (IRS), τον έχει διαγράψει;;; Με αποτέλεσμα να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ''μη κερδοσκοπική εταιρία'' (ΕΙΝ 26-4103685), ενώ μαζεύει χρήμα -παράνομα- ως τέτοια;;;

Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, ο Μητσοτάκης και οι άλλοι

Αφότου ο Μητσοτάκης έσυρε τον Κασσελάκη στην παγίδα του (δήθεν) «πόθεν έσχες» του, στην τελευταία στροφή πριν από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου, ο όποιος νηφάλιος παρατηρητής αυτής της παράδοξης προεκλογικής περιόδου θα όφειλε να καταλήξει σε κάποια προφανή συμπεράσματα. Τα σόου και οι εκκεντρικότητες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ αποβλέπουν ξεκάθαρα στην εγκαθίδρυση ενός νέου μοντέλου πολιτικής, το οποίο ωστόσο είναι μη υπερασπίσιμο από το στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνεται κατά βάση σε κάποια κοινά, τα οποία ούτως ή άλλως αντιμετωπίζουν με απαξίωση την πολιτική και πιθανώς ενθουσιάζονται με τον χαβαλέ και το τζέρτζελο, δίχως προσδοκίες και ελπίδες και πιθανότατα με μια μηδενιστική διάθεση. Αν αυτά τα κοινά τρέξουν και στην κάλπη για να στηρίξουν αυτήν την πολιτική εκδοχή, θα φανεί πολύ σύντομα. Αυτά συμβαίνουν ενώ

Ε. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρχει ισχυρό γιατί αυτό αφορά το πολιτικό σύστημα, τη δημοκρατία μας και τη δυνατότητα εκπροσώπησης της κοινωνίας

Την υποστήριξη του για εκλογική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή στον ρ/σ ΣΚΑΙ. «Θεωρώ ότι το κόμμα με το οποίο έχω ιστορικές και πολιτικές σχέσεις και μία ηθική υποχρέωση να πω την άποψή μου για αυτό, που είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρχει και να υπάρχει ισχυρό και ενδυναμωμένο, όχι γιατί αυτό αφορά το ίδιο ή την ηγεσία του, που και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο, αλλά γιατί αυτό αφορά το πολιτικό σύστημα ως τέτοιο και την αντοχή της δημοκρατίας μας και τη δυνατότητα του κομματικού συστήματος να εκπροσωπεί την κοινωνία», είπε συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: 
«Άρα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει, θα μου επιτρέψετε να πω με την ευκαιρία αυτή, ένα υποστατό και ισχυρό ΠΑΣΟΚ και αυτό το λέω όχι απλώς ως υποχρέωση ιστορική και ηθική, αλλά και ως μία εκτίμηση αναλυτικού χαρακτήρα που κάνουμε τώρα στη συζήτησή μας».

Τέμπη: Ο Νίκος Πλακιάς απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «μόνο ένας προφυλακισμένος για το δυστύχημα»

Στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι υπάρχουν προφυλακισμένοι για την τραγωδία στα Τέμπη, απάντησε ο Νίκος Πλακιάς, ένας από τους συγγενείς των θυμάτων του αδιανόητου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Χ, ο Ν. Πλακιάς έγραψε:

«Βλέποντας την συνέντευξη σας Κύριε Πρωθυπουργέ δεν χρειάζεται να πω και πολλά. Είναι αυτά τα οποία έχετε πει σε όλες τις συνεντεύξεις σας και αναφορά στο έγκλημα των ΤΕΜΠΩΝ. Όποτε δεν χρειάζεται και κάποιος ιδιαίτερος σχολιασμός. Είναι κουραστικό να προσπαθούμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα.
Θα σταθώ μόνο σε ένα που είπατε. Εκεί που λέτε ότι μερικοί από τους υπεύθυνους είναι προφυλακισμένοι. Να σας ενημερώσω ότι μόνο ένας είναι προφυλακισμένος. Ο

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Με «συνθήματα νίκης» η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη – Focus στους αναποφάσιστους

Έτοιμος για τη μεγάλη του ομιλία στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα στείλει «μήνυμα νίκης» για την κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει με «σκληρή γλώσσα» για τους δύο πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ με αφορμή τη συζήτηση για το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη θα στρέψει τα βέλη του και στους δύο αντιπάλους.

«Σύνθημα νίκης»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γνωρίζοντας ότι η Αττική είναι το «αδύναμο» σημείο του στις εκλογές θέλει να δώσει τόνο νίκης για να πετύχει αυτό που οι συνεργάτες του λένε «καλό photo finish». Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα μπει σφήνα στην πόλωση που θέλουν να δημιουργήσουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζοντας ότι αυτή η κόντρα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την αποχή και την αποστροφή του κόσμου προς την πολιτική.

Σεμνά και ταπεινά στη Λέσβο η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου: Κυκλοφορούσε με Porsche

Τοις μετρητοίς πήρε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου την… απαίτηση του πρωθυπουργού να μην επιδεικνύουν αλαζονεία οι υπουργοί και το έκανε… πράξη σε περιοδεία της το Σάββατο στη Λέσβο.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα nealesvou, την Χριστίνα Αλεξοπούλου παρέλαβε μια Porsche από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και στη συνέχεια τη μετέφερε σε όλες τις συναντήσεις της που είχε στη Λέσβο σε διάφορες περιοχές του νησιού.

«Η ίδια φάνηκε να απολαμβάνει τη βόλτα», αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα που διευκρινίζει ότι οδηγός της Porsche ήταν ο επιχειρηματίας Πάρις Μολυβιάτης και το πολυτελέστατο αυτοκίνητο φέρεται να ανήκει στη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ.

Ευρωεκλογές: Μην υποτιμάτε το διακύβευμα

Κατά την διάρκειας της προεκλογικής εκστρατείας ήρθα συχνά αντιμέτωπος με έναν ρηχό τρόπο αντίληψης του διακυβεύματος αυτών των ευρωεκλογών και την υποτίμηση των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Θα ήθελα λοιπόν να εντοπίσω αυτά που θεωρώ ως καίρια ζητήματα και τη θέση της Ελλάδας στην πορεία για την αντιμετώπισή τους. Η Ευρώπη παραμένει μια ημιτελής νομισματική ένωση που απαιτεί δημοσιονομική και τραπεζική ενοποίηση, καθώς και βαθύτερες κοινές πολιτικές. Ενα βασικό πρόβλημα της ΕΕ είναι η πολυδιάσπαση σε 27 κράτη-μέλη που δυσχεραίνουν δραματικά τη λήψη αποφάσεων για κοινές πολιτικές, απόρροια και του γεγονότος ότι οι χώρες προτάσσουν το εθνικό συμφέρον συχνά, χάνοντας το συλλογικό. Το δεύτερο και συσχετιζόμενο πρόβλημα είναι το θεσμικό πλαίσιο των Βρυξελλών, που ενώ ορθά δρα ως τοποτηρητής του συλλογικού συμφέροντος, η δυσλειτουργικότητα της γραφειοκρατίας

Το προφίλ των υποψήφιων ευρωβουλευτών - Ποιοι ζητούν την ψήφο μας την Κυριακή

'Ανδρες, πενηντάρηδες, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί, γιατροί και δημοσιογράφοι, είναι τα επικρατέστερα προφίλ των υποψηφίων που συνθέτουν τα ευρωψηφοδέλτια των ελληνικών κομμάτων, σύμφωνα με το νέο κείμενο πολιτικής του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ).

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της ανάλυσης και στο σύνολο των υποψηφίων, τo 58% είναι άνδρες, το 42% γυναίκες. Η μέση ηλικία είναι τα 53 έτη για τους άνδρες υποψηφίους και τα 50 έτη για τις γυναίκες. Το 36% έχει τελειώσει Πανεπιστήμιο (χωρίς μεταπτυχιακό), το 22% κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο και το 19% διδακτορικό. Τα επικρατέστερα επαγγέλματα μεταξύ των υποψηφίων είναι αυτά του δικηγόρου και του πανεπιστημιακού (8,4%), ενώ ακολουθούν εκείνα του γιατρού (7,8%), του

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

'Ακου Βαρθολομαίε... (Εκκλησιαστικό ζήτημα, ΗΠΑ)

Το εκκλησιαστικό ''βασανίζει'' την Ομογένεια ΗΠΑ, από την δεκαετία '70, του προηγούμενου αιώνα. Ας καταγράψουμε μερικά ΓΕΓΟΝΟΤΑ, αργά και χαλαρά, γιά να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα...

Αρχές δεκαετίας '70, ένας νεαρός 'Ελληνας μικροπαντοπώλης στο Χάρλεμ Νέας Υόρκης, χρειάστηκε να αυξήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και να επεκταθεί με μεγαλύτερα σχέδια. Αγορά υπεραγοράς τροφίμων. Χρειαζόταν χρήμα. Προθυμοποιήθηκε η πλούσια Αρχιεπισκοπή -με τον Ιάκωβο- να βοηθήσει, με μεγάλο -γιά την εποχή- δάνειο. Δεν μάθαμε ποτέ αν αυτό ξεπληρώθηκε, αλλά δεν έχει σημασία. Ο νεαρός ''μπακαλόγατος'' έγινε οικονομικά ''μεγάλος και τρανός'', αλλά παραμένει απελπιστικά ''φραγκοφονιάς'' και μόνιμος στα... αρχιεπισκοπκά συμβούλια.

Στέφανος Κασσελάκης: «Πόλεμος» μετά τις ανακοινώσεις για το Πόθεν Έσχες – Τo Excel με τα περιουσιακά στοιχεία και «τα ερωτήματα»

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να παρουσίασε ένα excel με την περιουσιακή του κατάσταση με φόντο τον Θερμαϊκό στην Θεσσαλονίκη, όμως ο «πόλεμος» ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται.

«Αδιαμεσολάβητα» όπως συνηθίζει ο ίδιος να λέει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να δώσει τέλος στο «σίριαλ» με τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης. «Το τελευταίο μου δολάριο είναι φορολογημένο γιατί στην Αμερική αν φοροδιαφεύγεις, πας φυλακή» τόνισε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε αφορούν και στον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για μια κίνηση πρωτοποριακή. Ότι τόλμησε να δώσει στον ελληνικό λαό «φόρα παρτίδα» το Πόθεν Έσχες του, κάτι που δεν έχει κάνει κανένας πολιτικός έως σήμερα. Ωστόσο από την πλευρά της κυβέρνησης κάνουν λόγο για τηλεοπτικό σόου, αλλά και για «περισσότερα ερωτήματα» που γεννιούνται μετά την παρουσίαση του Πόθεν Έσχες.

Μάχη για τους παλαιούς Συριζαίους – Τι θα κρίνει την τύχη ΣΥΡΙΖΑ και… Νέας Αριστεράς

Το κλειδί για τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και αριστεράς φαίνεται ότι το κρατάνε οι περσινοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχουν πειστεί από τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά παραμένουν αναποφάσιστοι.

Έτσι όπως καταγράφουν την κατάσταση οι δημοσκοπήσεις, ουσιαστικά αυτοί θα κρίνουν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το 18%, που είναι ο πραγματικός πήχης για τον Κασσελάκη, αλλά και θα δώσουν ανάσα ζωής στη Νέα Αριστερά.

Από τους περσινούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ποσοστό 40% παραμένει απρόθυμο. Πρόκειται για περίπου ένα 7% στο σύνολο του εκλογικού σώματος – η συσπείρωση της εκλογικής βάσης του κόμματος δεν ξεπερνά το 60% σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023.

Σε αυξήσεις στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο προχώρησαν οι προμηθευτές

Σε αυξήσεις στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο προχώρησαν οι προμηθευτές εξαιτίας της ανόδου της χρηματιστηριακής τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, η μέση τιμή στο Χρηματιστήριο ενέργειας το Μάιο διαμορφώθηκε στα 81,08 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 60,11 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Απρίλιο.

Το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο για τον τρέχοντα μήνα είναι της ΔΕΗ η οποία αύξησε το ποσοστό έκπτωσης στο 38 %, απορροφώντας μεγάλο μέρος της αύξησης. Συγκεκριμένα το τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι 11,898 λεπτά ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 12,642 λεπτά ανά κιλοβατώρα για υψηλότερη κατανάλωση. Το νυχτερινό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 9,976 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Αισιοδοξούν…

Την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα της κάλπης την ερχόμενη Κυριακή, διαλαλούν στην Χαριλάου Τρικουπη, που ακόμα και όταν ρωτιούνται συγκεκριμένα για τις δημοσκοπήσεις, παραπέμπουν στην τελευταία της Metron Analysis, που έδειξε άνοδο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατά μία μονάδα, αλλά και σε ακόμα μία, άλλης εταιρείας που φέρνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ξανά στη δεύτερη θέση, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από το άνοιγμα της κάλπης.
Για αυτή την τελευταία, πάντως, γνωρίζοντας τα ευρήματά της από νωρίς, έλεγαν πως δεν ήταν σίγουροι ότι θα έβλεπε τελικά το φως της δημοσιότητας. Με ό,τι μπορεί να σήμαινε αυτό. Τελικά πάντως, τα ευρήματα έγιναν ευρέως γνωστά από την ίδια την εταιρία, ενθαρρύνοντας έτη περαιτέρω την αισιοδοξία των πράσινων στελεχών, που επιμένουν ότι θα ανατρέψουν τα

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

ΒΕΒΑΙΩΣ… ΒΕΒΑΙΩΣ… ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ!

Με άδειο καλάθι, την αλαζονεία και τα ανέξοδα «δεν» και «θα» δεν θα μας κοιμίσετε!

Ο λόγος για την πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας – 10 μέρες πριν τις Ευρωεκλογές – κ. Μάριου Θεμιστοκλέους στο πολύπαθο Νοσοκομείο της πόλης μας. Διαισθανόμενοι οι κυβερνώντες τι ακριβώς θα επακολουθήσει, απέστειλαν τον κ. Θεμιστοκλέους να “ηρεμήσει” και “καθησυχάσει” όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής ότι δεν θα συμβεί τίποτε από όσα δια κοινού οφθαλμού είναι ορατά πλέον για το Νοσοκομείο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που θα το οδηγήσουν στο μαρασμό και την πλήρη υποβάθμιση, η οποία εν πολλοίς επί των ημερών τους έχει συντελεστεί.
Πολλά τα «δεν» και τα «θα» από τον κ. Θεμιστοκλέους αλλά από… τηγανίτα τίποτα!
Για να γίνουμε λοιπόν πιο συγκεκριμένοι:
ΔΕΚΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑΥπάρχει στα συρτάρια του Υπουργείου Υγείας ο νέος Υγειονομικός Χάρτης που θα “ξεδιπλωθεί” από το Φθινόπωρο, ο οποίος προβλέπει σε κάθε νομό ένα (1) κεντρικό νοσοκομείο (Αγρίνιο) και οι άλλες δομές θα είναι περιφερειακές και αστικού τύπου, ναι ή όχι;

Αρχιεπ. Eλπιδοφόρε... Πράξε ΤΩΡΑ γιά την ελληνική Παιδεία ή φύγε

Το μεγάλο, τεράστιο πρόβλημα του Ελληνισμού ΗΠΑ (Ομογένειας), είναι γνωστό τα τελευταία 25 χρόνια. Λέγεται ''ελληνική Παιδεία''.

Το ''Κ'', με αρκετά άρθρα, το επισημαίνει από τέλη '90. Φαινόταν ότι η μονιμότητα στις Οργανώσεις άχρηστων και κομπλεξικών (ενδεικτικά τα χάλια με την διάλυση, της -σε εμφύλιο- ''Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης'') και η απραξία-αχρηστία Αρχιεπισκοπής, θα οδηγούσαν, μοιραία στην άθλια και απογοητευτική σημερινή κατάσταση.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), ''θυγατρική εταιρία-επιχείρηση'' του πατριαρχείου Κων/πολης, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ απαξίωσε την ελληνική Παιδεία και ο άχρηστος, ανίκανος αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, έκλεισε ελληνικά σχολεία και διάλυσε την Ομογένεια.

Είναι πρόσωπα της τηλεόρασης; Μην τους ψηφίσετε

Εάν σας αρέσουν οι γνωστές φυσιογνωμίες, κρατείστε τους στην τηλεόραση και μην τους στείλετε στο Ευρωκοινοβούλιο. Εάν σας αρέσει ένας ηθοποιός δεν είναι προτιμότερο να συνεχίσετε να τον βλέπετε στο αγαπημένο σας σίριαλ από το να τον στείλετε να περιδιαβαίνει στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου; Θέλετε κάποιον να τιμήσετε για την προσφορά του; Διοργανώστε εκδηλώσεις τιμητικές, συναυλίες, και δώστε του αναμνηστικές πλακέτες. Οι ευρωβουλευτές είναι οι εκπρόσωποί μας. Θα εργαστούν για εμάς. Θα συνομιλήσουν, θα αφομοιωθούν, θα ακούσουν, θα καταλάβουν και θα διαμορφώσουν ευρωπαϊκές διεργασίες για όλους μας. Δεν τους ψηφίζουμε για να τους ευχαριστήσουμε, ούτε για να τους βοηθήσουμε να δημιουργήσουν συνταξιοδοτικό κομπόδεμα. Ξέρουν αγγλικά;  Πως τους φαντάζεστε να κυκλοφορούν στους διαδρόμους των Βρυξελλών

Ρεύμα: Mεγάλες αυξήσεις τον Ιούνιο – Οι χρεώσεις ανά πάροχο

Η ΔΕΗ για το Ιούνιο χρεώνει το πράσινο τιμολόγιο στα 11,898 λεπτά ανά κιλοβατώρα για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες (αύξηση 11,6% έναντι του Μαϊου). Για τις παραπάνω από 500 κιλοβατώρες η χρέωση είναι 12,642 λεπτά (αύξηση 7,7%).

Για πελάτες του νυχτερινού τιμολογίου η χρέωση για όλες τις κιλοβατώρες είναι 9,97 λεπτά, με το πάγιο να παραμένει στα 5 ευρώ ανά μήνα.
Η Protergia χρεώνει πάγιο τεσσάρων ευρώ και το κόστος ανά κιλοβατώρα φτάνει πλέον τα 16,422 ευρώ (αύξηση 54,9%)
Το τιμολόγιο της Elpedison διαμορφώνεται στα 15,48 λεπτά για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες (αύξηση 55,3%) και από την 101η κιλοβατώρα και πάνω, η χρέωση είναι 17,98 λεπτά (αύξηση 70%).

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι ευρωβουλευτές προηγούνται – Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις

Αρχίζουν σιγά-σιγά να ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες και στο ΠΑΣΟΚ που εκτιµάται ότι θα εκλεγούν στην Ευρωβουλή.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται ψηλά ο Γιάννης Μανιάτης.
Ο πρώην Υπουργός έχει πλασαριστεί δυναμικά στην πρόθεση «σταυρού», ενώ ψηλά βρίσκονται και οι Νίκος Παπανδρέου και Ανδρέας Σπυρόπουλος με τον Φίλιππο Σαχινίδη να τους πλησιάζει.

Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και το «εκλογικό κοινό» πολύ μικρό. Πράγμα που σημαίνει ότι και οι δημοσκοπήσεις κρύβουν… κινδύνους.
Πάντως, εξαιρετικό προεκλογικό αγώνα δίνουν και οι Κώστας Τσουκαλάς και Κώστας Χρυσόγονος. Ο πρώτος έχει «οργώσει» όλη τη χώρα, ενώ ο δεύτερος γίνεται θέμα με τις

ΠΑΣΟΚ: Δύσκολη η επόμενη μέρα – Πολλαπλά «χτυπήματα» κατά Ανδρουλάκη από τους επίδοξους αρχηγούς

Τέσσερις μέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης των ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο πολιτικής κ...