Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Όλα πια θα τα αποφασίζουμε μαζί

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε χθες την σειρά θεματικών προσυνεδρίων του το Κίνημα Αλλαγής, επιλέγοντας ως πρώτο θέμα προς ανάδειξη την Υγεία. Επιστήμονες, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας ξεκίνησαν μία δημιουργική συζήτηση, βάζοντας στο τραπέζι γνώσεις και εμπειρίες που θα αξιοποιηθούν στο εξής, προκειμένου να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.

Το ίδιο σκοπεύει να κάνει η ηγεσία του κόμματος για πολλά ακόμα σημαντικά θέματα, με επόμενο σταθμό την Κοζάνη και την ανάδειξη της ανάγκης αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. Το ραντεβού δίνεται σε δύο εβδομάδες και εκεί οι αρμόδιοι αλλά και η Κοινωνία των Πολιτών θα κληθούν να εμπλουτίσουν τις ήδη διατυπωμένες προτάσεις του κόμματος για την ενέργεια, τις ανισότητες και το νέο παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να χρηματοδοτείται από τον νέο ενεργειακό σχεδιασμό, όπως συνηθίζουν να λένε στην Χαριλάου Τρικούπη.
Μιλώντας σε όσους βρέθηκαν σε αυτό το πρώτο περιφερειακό συνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης τους διαβεβαίωσε ότι αυτό που ξεκίνησε χθες εκεί, δεν ήταν μία συγκυρία, αλλά μία στρατηγική επιλογή. «Όλα πια θα τα αποφασίζουμε μαζί», είπε, «γιατί αν είμαστε ενωμένοι, πιστοί στον αγώνα η Δημοκρατική Παράταξη να γίνει η δύναμη του ορθού λόγου, της προόδου, της μεγάλης αλλαγής που χρειάζονται η πατρίδα και ο λαός μας, είμαι σίγουρος ότι αυτή η παράταξη θα ξαναπρωταγωνιστήσει».
Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο πριν κλείσει την ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε όλους μαζί να συζητήσουν, μαζί να αγωνιστούν, μαζί να δώσουν ελπίδα, όπως είπε, εκφράζοντας την βεβαιότητά τους ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα είναι όλοι μαζί νικητές και έτοιμοι να δείξουν έναν άλλο δρόμο. Έναν δρόμο κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας, όπως είπε, παραπέμποντας στα χρόνια του λαμπρού παρελθόντος τόσο για το κόμμα όσο και για την χώρα, όταν «εμείς ενώναμε τον ελληνικό λαό και δεν επιτρέπαμε σε κανέναν να τον διαιρεί για να κερδίζει την ψήφο του και την επόμενη μέρα να τον απογοητεύει», όπως είπε, δεσμευόμενος προσωπικά ότι «δεν θα ξανα-απογοητεύσουμε ποτέ καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα».
http://www.matrix24.gr/2022/04/ola-pia-tha-ta-apofasizoume-mazi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου