Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

«Ψήνονται» τα ψηφοδέλτια στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να ξεχωρίσουν εκείνους που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος, προκειμένου αυτά να γίνουν αρκούντως ανταγωνιστικά. Ήδη, υπολογίζεται ότι μία πρώτη λίστα υποψηφίων προς αξιολόγηση θα υπάρξει περί τα τέλη του μήνα, ενώ μέσα στον Ιούνιο αναμένεται και εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής υπό τον Ευάγγελο Αργύρη, προς τον πρόεδρο και την ΚΠΕ.

Με τα μέχρι τώρα γνωστά, υποψήφιοι θα είναι στις ίδιες περιφέρειες οι 22 βουλευτές του κόμματος, με εξαίρεση τον Γιώργο Καμίνη, που ως βουλευτής Επικρατείας αναμένεται να ‘μετακομίσει’ σε άλλο ψηφοδέλτιο, με εκείνο της Χίου να παραμένει το επικρατέστερο ως αυτή

την ώρα, λόγω σχετικής συμφωνίας με την προηγούμενη ηγεσία. Συζητήσεις έχουν γίνει και για την ‘επιστροφή’ στα ψηφοδέλτια της Μιλένας Αποστολάκη, που όμως ακόμα δεν έχει κλείσει.

Στην Ά Αθήνας, υποψήφιος θα είναι ο πολύπειρος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος, η Ρωξάνη Μπέη, η Πόπη Γιαννοπούλου, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο Δημήτρης Οικονόμου και η Ζέφη Δημαδάμα, ενώ τον τελευταίο καιρό ακούγεται και η ‘επιστροφή’ του Νάσου Αλευρά. Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και ο Παναγιώτης Βλάχος, η Ρένια Ζαρκαδούλα, ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος η Κατερίνα Μπατζελή και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος. «Βαρύ» θα είναι το ψηφοδέλτιο στη Νότια Αθήνα, όπου υποψήφια θα είναι η νυν βουλευτής Τόνια Αντωνίου, ο Στέφανος Ξεκαλάκης και η Αναστασία Σιμητροπούλου, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Γιώργος Πεταλωτής και πιθανώς ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός που δείχνει να το σκέφτεται. Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, πλην της βουλευτή Νάντιας Γιαννακοπούλου, υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Ηρακλής Δρούλιας κ.α. Στην Ανατολική Αττική πρόκειται να αναμετρηθούν ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης με τον ‘ανδρουλακικό’ Γιάννη Σμέρο, ενώ στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα βρεθούν πιθανότατα οι: Σπύρος Βρεττός, Βάσια Αναστασίου, Έρση Κόκκοτα και Παντελής Ασπραδάκης. Υποψήφιοι στη Δυτική Αττική, αναμένεται να είναι ο Δημήτρης Παπαγιάνναρος, ο Άγγελος Λιόσης και ο Μηνάς Αναστασάκης, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Θανάση Κατερινόπουλου, που πάντως ‘παίζει’ και για την Αιτωλοακαρνανία.

Στην Ά Πειραιά, ενδεχομένως να διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Καρύδης, που στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Για το ίδιο ψηφοδέλτιο ακούγεται και η στενή συνεργάτης του προέδρου, Μάρα Κουκουδάκη, ενώ ενδιαφέρον φέρεται να δείχνει ο επιχειρηματίας Λευτέρης Χρυσοφάκης και οι υποψήφιοι του 2019. Στη ΄Β Πειραιά, αναμένεται να πολιτευτούν ο γιατρός Γιάννης Τσούτσας, ο Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, πιθανώς δε και ο Σταμάτης Μαλέλης.

Στην Ά Θεσσαλονίκης, πέραν του νυν βουλευτή και υποψήφιου προέδρου του κόμματος στις τελευταίες εκλογές Χάρη Καστανίδη, υποψήφιοι αναμένεται να είναι ακόμα οι: Κυριάκος Κυριάκος, Αντώνης Σαουλίδης, Κυριάκος Μερελής, Νίκος Ξυλούρης και Πέννυ Δαλαμπούρα. Στη ΄Β Θεσσαλονίκης, πέραν του βουλευτή Γιώργου Αρβανιτίδη, θα είναι πιθανότατα υποψήφιοι ο Θανάσης Γλαβίνας και ο Κώστας Πετρίδης.

Στο Κιλκίς, υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης, ο Στέφανος Παραστατίδης και ο Γιώργος Αναστασιάδης. Στη Δράμα θα είναι εκ νέου υποψήφια η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, ο Τάσος Νικολαΐδης και ο Δαμιανός Καγκελίδης. Στη Ροδόπη ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο Γιώργος Μανανάς και η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ενώ στον Έβρο ο Σταύρος Βαβίας και ο Παναγιώτης Ζαπάτας. Στην Καβάλα λέγεται ότι θα κατέβει ο Δημήτρης Παπουτσής, πιθανώς ο Κώστας Τσακλίδης και η Παναγιώτα Δαρδακλή, ενώ στις Σέρρες ακούγεται ότι θα πολιτευτεί ξανά ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης και ο Παναγιώτης Καρίπογλου. Στα Ιωάννινα θα είναι υποψήφιοι ο Σωτήρης Ζαρπαλάς και ο Κωνσταντίνος Γάτσιος και στην Άρτα ο βουλευτής Χρήστος Γκόκας και ο Χρήστος Μέγας. Το όνομα του πολύπειρου στελέχους του κόμματος Πάρι Κουκουλόπουλου ακούγεται ξανά για την Κοζάνη, ενώ στην Πρέβεζα φαίνεται να το σκέφτεται ο Παύλος Φραγκούλης. Για την Πέλλα ακούγεται το όνομα του Νίκου Τσακιρίδη, για τη Φθιώτιδα των: Κωνσταντίνας Αντεργιώτη, Νίκου Τσώνη, Παναγιώτη Κυριάκου, Βαγγέλη Τσόγκα και Θωμά Στάικου και για την Μαγνησία του Γιώργου Πετρουλάκη και πιθανώς του Κώστα Καρτάλη. Στη Λάρισα, την επανεκλογή της θα διεκδικήσει η Γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη, αλλά και ο Κώστας Μπαργιώτας, ενώ για την Κέρκυρα ακούγεται το όνομα του Παντελή Γιαννούλη.

Στην Αχαΐα θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μαζί του ο Μαρίνος Σκανδάμης και η Κατερίνα Σολωμού. Στην Ηλεία, πέραν του σημερινού επικεφαλής της ΚΟ Μιχάλη Κατρίνη, την τύχη του θα δοκιμάσει ο Μάικ Αμπουχάτμπα. Στην Αρκαδία, πέραν του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρόεδρο, αναμένεται να πολιτευτούν ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κώστας Κόκκορης και στη Μεσσηνία ο Στέφανος Μιχαλάκος, ο Γιώργος Κατσούλης και ο Μενέλαος Γερονικολός. Στη Λακωνία, αναμένεται να δοκιμαστεί η κόρη του Λεωνίδα Γρηγοράκου, Νάγια Γρηγοράκου και στην Αργολίδα ο Παναγιώτης Ψυχογιός και ο Τάσος Χιβιδόπουλος. Στην Κορινθία ακούγονται ο Τζίμης Αγγελόπουλος, η Κατερίνα Φαρμάκη και ο Βαγγέλης Ανδριανάκος, ενώ για την Εύβοια ο Αλέξανδρος Θεοδώρου και η Κατερίνα Περλεπέ.

Στον νομό Ηρακλείου στην Κρήτη, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ στο ίδιο ψηφοδέλτιο φαίνεται πως θα βρεθούν οι: Φραγκίσκος Παρασύρης, Βασίλης Λαμπρινός, Παύλος Μπαριτάκης, Ελένη Βατσινά και Χρήστος Στρατάκης. Στο Ρέθυμνο αναμένεται να πολιτευτεί ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Χνάρης, ενώ στα Χανιά ο Νίκος Καλογερής.

Στη Λέσβο φέρεται να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Πετρέλης και στην Χίο ο νυν βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Καμίνης, πιθανώς δε και ο πρώην βουλευτής του κόμματος Κώστας Τριαντάφυλλος. Στα Δωδεκάνησα θα είναι πιθανότατα υποψήφιοι οι: Γιώργος Νικητιάδης, Βάιος Καλοπίττας, Κατερίνα Γαβαλά, Παρασκευή Φτακλάκη και Φώτης Χατζηδιάκος. Τέλος, για τις Κυκλάδες ακούγονται τα ονόματα των Γιάννη Βλασσερού, Γιάννη Πολυχρονάκη και Δημήτρη Καπούνη.

http://www.matrix24.gr/2022/04/psinonte-ta-psifodeltia-sto-pasok-kinima-allagis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου