Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Ακρίβεια: Για «εθνικό σχέδιο» πιο αποφασιστικής στήριξης κάνει λόγο η κυβέρνηση

Στην φάση του σχεδιασμού βρίσκεται το εθνικό σχέδιο για στήριξη των πολιτών από την ακρίβεια και ειδικά από τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη διάρκεια του μπρίφινγκ ο Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στις ζυμώσεις που γίνονται εντός ΕΕ για ευρωπαϊκό σχέδιο μάχης κατά του ιδιαίτερα αυξημένου κόστους της ενέργειας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συμμετέχει σε αυτές τις συζητήσεις, έχει καταθέσει τις προτάσεις της, ωστόσο, παράλληλα, εκπονεί και το δικό της εθνικό σχέδιο -για την περίπτωση που η Ένωση δεν καταλήξει σε συμφωνία.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας για το σχέδιο αυτό, είπε ότι θα είναι ένα σχέδιο «πιο αποφασιστικής στήριξης» των πολιτών, πέραν από τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει για τον έλεγχο της ακρίβειας. Τόνισε, πάντως, ότι στο πλαίσιο της ΕΕ οι διεργασίες συνεχίζοντας και ότι η Ελλάδα προσδοκά να υπάρξει ένα ευρωπαϊκό σχέδιο που να καλύπτει όλες τις χώρες.

Επίσης, συνέδεσε το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών με την ενεργειακή κρίση, λέγοντας ότι «οι εκλογές αυτές ανέδειξαν τους πολιτικούς κινδύνους που δημιουργούν οι τελευταίες επάλληλες κρίσεις τριών ετών, με αποκορύφωμα το κύμα ακρίβειας που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για μια ευρωπαϊκή απάντηση στα προβλήματα που προκαλούν σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες και σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες η ενεργειακή κρίση και οι πρωτόγνωρες ανατιμήσεις, οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των πολιτών στην ήπειρό μας».

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την κατεύθυνση του σχεδίου αυτό, επιμένοντας, πάντως, ότι όπως όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα -μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στην πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων και στην αύξηση του κατώτατου μισθού– είναι μετρημένα και δεν θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία.

Ειδικότερα για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από 1/5/2022, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι μια αύξηση που οι επιχειρήσεις -που στηρίχθηκαν σημαντικά από την κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα- μπορούν να δώσουν, ενώ προανήγγειλε ότι τον Ιούνιο θα υπάρξει και νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μισή μονάδα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως αισιόδοξο μήνυμα τη μαζική έξοδο των πολιτών από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια για το Πάσχα, σημειώνοντας, μάλιστα, με δηκτικό τρόπο, ότι η εικόνα απείχε πολύ από τη «μαυρίλα» που κάποιοι ήθελαν να περάσουν. Όσο για τον κίνδυνο περί την πανδημία του κορωνοϊού, σημείωσε ότι η Πολιτεία συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία της.

https://www.topontiki.gr/2022/04/26/akrivia-gia-ethniko-schedio-pio-apofasistikis-stirixis-kani-logo-i-kivernisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου