Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Σκουρλέτης : Θα έχουμε νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω του ρεύματος

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε για το ρεύμα στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι “είναι μια επικαιρότητα που κρατάει 8 μήνες, διότι η ακρίβεια τείνει να γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό της ζωής μας, που παίρνει ολοένα και περισσότερο μεγαλύτερες διαστάσεις”.

“Η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε παρέμβει στον ίδιο τον μηχανισμό της διαμόρφωσης της τιμής στη χονδρική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας” είπε.
“Τα ποσά που μας ανακοινώνουν δεν αγγίζουν τον κρατικό κορβανά” πρόσθεσε.
“Ρήτρα αναπροσαρμογής υπάρχει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά τι λέει η ευρωπαϊκή νομοθεσία; Η ρήτρα αναπροσαρμογής πρέπει να εφαρμόζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μη μετακυλίεται όλο το κόστος στον τελικό καταναλωτή, διότι υπάρχει και το επιχειρηματικό ρίσκο, αλλιώς εσείς κι εγώ θα μπορούσαμε αύριο να κάνουμε μια εταιρεία παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, θα παίρναμε κι ένα δάνειο αν είχαμε πολιτικές «άκρες» και ανεξάρτητα εάν την παίρναμε φθηνή ή ακριβή την ενέργεια θα κερδίζαμε διότι θα βάζαμε την ρήτρα αναπροσαρμογής, ο τελικός καταναλωτής θα πλήρωνε τις αυξήσεις. Αυτό είναι παράνομο λέει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Στη βάση αυτής της παρανομίας και της καταχρηστικότητας, έρχονται ο Δικηγορικός Σύλλογος και η ΕΚΠΟΙΖΩ και λένε ότι εμείς ως καταναλωτές θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη. Δεν πρέπει, σε αυτή τη συγκυρία που πραγματικά «ματώνουν» νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να υπάρχει μια ρύθμιση που να λέει «επειδή αυτό μπορεί να εκδικαστεί κάποιους μήνες αργότερα, μήπως να “παγώσει” αυτή η οφειλή και μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τη Δικαιοσύνη, να μη το πληρώνει ο κόσμος; Που είναι το παράλογο; Ίσα ίσα, κοινωνική ευαισθησία δείχνει, την οποία στερείται η κυβέρνηση’ περιέγραψε.

“Οι πολίτες όσοι πληρώνουν δανειζόμενοι, σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώνουν. Θα έχουμε νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ο μισθός λέγαμε μέχρι πριν λίγους μήνες ότι φτάνει μέχρι τις 15 του μηνός. Προχθές πήγα να βάλω βενζινάδικο, και μου λέει ο εργαζόμενος δουλεύουμε εγώ και η σύζυγος, έχουμε τρία παιδάκια και μου τελειώνει στις 5 του μηνός ο μισθός λόγω του ρεύματος. Φεύγει όλος ο μισθός. Τι θα κάνουμε με αυτόν τον κόσμο;” περιέγραψε ο κ. Σκουρλέτης.

Για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο σχολίασε ότι “Η Τουρκία συντηρεί μια ατζέντα θεμάτων, όπως εκείνη την κατανοεί και από καιρού εις καιρόν προβαίνει σε τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες, παραβιάσεις κλπ. Το θέμα είναι ότι ακολουθούμε μία διπλωματική τακτική από την οποία δεν βλέπω να κερδίζουμε. Ποια είναι αυτή; Ότι είμαστε τα «καλά παιδιά» του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, ενώ η Τουρκία, η οποία έχει τις αποστάσεις της, εμφανίζεται σαν μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη, δεν είναι «δεδομένη«, δεν κάνει το «καλό παιδί» και κερδίζει. Άρα, κάτι δεν κάνουμε καλά. Έχουμε εγκαταλείψει τη στρατηγική της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά τα γεωστρατηγικά της ευρύτερης περιοχής και την ιστορικότητα της χώρας μας. Βλέπετε ότι έχουμε εξυπηρετήσει το ΝΑΤΟ στα πάντα”.

https://www.enikos.gr/politics/skourletis-ston-realfm-978-tha-echoume-nea-genia-lixiprothesmon-ofeilon-logo-tou-revmatos/1793839/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου