Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Συναγερμός για την πανδημία με φόντο τον εκτροχιασμό

 Σε αναθεώρηση όλων των σχεδίων και των πρωτοκόλλων λειτουργίας των... πάντων σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στην κυβέρνηση τελούν με κομμένη την ανάσα για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η επιστροφή στην «κανονικότητα».

Ήδη, αρκετά μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων προειδοποιούν τους... αρμόδιους πως το πρωτόκολλο για το άνοιγμα των σχολείων –και δη η απόφαση πως δε θα κλείνει ένα σχολικό τμήμα αν δεν βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό οι μισοί συν ένας μαθητές- πρέπει να αναθεωρηθεί πριν καν δοκιμαστεί στην πράξη. Εξάλλου, η είδηση που ήρθε από τις ΗΠΑ, όπου 252.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά

στον ιό αμέσως μετά το «πρώτο κουδούνι», σε συνδυασμό και με την «προτίμηση» που δείχνει η μετάλλαξη Δ στα μικρά παιδιά, προφανώς δημιουργούν ένα εύφλεκτο κοκτέιλ, που μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση της πανδημίας.

Υποχρεωτικότητα και κυκλώματα

Την ίδια στιγμή, όσο κι αν επισήμως κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι είναι λίγα τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή βεβαιώσεων νόσησης που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, η «διασπορά» του φαινομένου ανά την Ελλάδα δημιουργεί εύλογους φόβους ότι μπορεί να πρόκειται για κάποιου είδους πολυπλόκαμα κυκλώματα, που έχουν δημιουργήσει μία ψεύτικη εικόνα για το πόσοι πραγματικά πολίτες έχουν εμβολιαστεί. Ταυτοχρόνως, ενόσω στο Μαξίμου περιμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών, προβληματισμός επικρατεί για την κάμψη που υπάρχει στην επιχείρηση εμβολιασμού: τα καθημερινά ραντεβού μετά βίας ξεπερνούν τις 30.000, ενώ υποτίθεται ότι για να επιτευχθεί ο στόχος που είχε τεθεί για το τείχος ανοσίας, θα έπρεπε ο ρυθμός να ήταν αμείωτος με «κατώφλι» τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Στο πλαίσιο αυτό, κορυφαίοι υπουργοί επαναφέρουν, τούτες τις μέρες, στο Μέγαρο Μαξίμου, με επίμονο πλέον τρόπο, τις εισηγήσεις τους για επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες. Για παράδειγμα, υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας φέρεται να είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ θετικά προς την υποχρεωτικότητα του εμβολίου στο Δημόσιο διάκειται και ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το άδηλο μέλλον στην εξέλιξη της πανδημίας και του τέταρτου κύματος, πυροδοτούν ανησυχίες και φόβους για το σενάριο ενός νέου εκτροχιασμού στη διαχείριση της πανδημίας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τυχόν νέα περιοριστικά μέτρα και για τις βαριές επιπτώσεις αυτών στην οικονομία...

http://www.matrix24.gr/2021/09/sinagermos-gia-tin-pandimia-me-fonto-ton-ektrochiasmo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου