Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Τώρα είναι η ώρα για το Κίνημα Αλλαγής

 Ο κύβος ερρίφθη. Οι εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής θα στηθούν στις 5 Δεκεμβρίου και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα, στις 12 Δεκεμβρίου. Τουλάχιστον αυτό θα εισηγηθεί ομόφωνα η ΕΔΕΚΑΠ στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, την Κυριακή, που συνεδριάζει.

Την Κυριακή θα αποφασιστεί και η διεύρυνση της ΕΔΕΚΑΠ, με τους εκπροσώπους των υποψηφίων για την ηγεσία, ενώ αναμένεται να επικυρωθεί και η εισήγηση να ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου η συλλογή υπογραφών για την επισημοποίηση των υποψηφιοτήτων.

Αισιόδοξη ότι δεν θα υπάρξουν διαφωνίες επί της διαδικασίας στην συνεδρίαση της ΚΠΕ την Κυριακή, εμφανίστηκε χθες η Φώφη Γεννηματά, που μιλώντας στο ΟΡΕΝ πάντως, άφησε σαφείς αιχμές κατά συνυποψηφίων της. Επιμένοντας ότι το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής πέτυχε, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θύμισε με νόημα ότι όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ Το 2015 ήταν μία παράταξη σε παρακμή, βαθιά διχασμένη και με ποσοστά που άφηναν το κόμμα εκτός Βουλής, με την ίδια να καταφέρνει να ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις. «Το κάθε κόμμα κάνει το άλμα προς τα εμπρός όταν διαμορφώνονται οι κατάλληλες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες. Και τώρα είναι η ώρα για εμάς», είπε, τονίζοντας ότι αν δεν είχε δημιουργηθεί τότε το Κίνημα Αλλαγής, σήμερα δεν θα υπήρχε ΠΑΣΟΚ, αφού αυτό θα είχε καταρρεύσει υπερχρεωμένο αλλά και υπό το βάρος των επιθέσεων που δεχόταν. «Πετύχαμε με τις κινήσεις που έγιναν, σήμερα οι πολίτες να νοσταλγούν το ΠΑΣΟΚ, να νοσταλγούν τις καλύτερες στιγμές που έζησαν με το ΠΑΣΟΚ», είπε, προκαλώντας όποιον θέλει να μιλήσει για το ΠΑΣΟΚ, να πάει να την βρει στην Χαριλάου Τρικούπη που είναι το δεύτερο σπίτι της. «Εγώ δεν έφυγα ποτέ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έφυγε ποτέ από το Κίνημα Αλλαγής, είναι βασικός του πυλώνας», είπε με νόημα, σημειώνοντας πως πολλοί που σήμερα λένε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ, στο παρελθόν είχαν φύγει από αυτό και έλεγαν ότι έκλεισε ο κύκλος του, έκαναν άλλα κόμματα, αλλά δεν έφτασαν ποτέ σε εκλογές για να αποδείξουν τις δυνατότητές τους, ενώ άλλοι ζητούσαν τη διάλυσή του για να δημιουργηθεί κάτι νέο.

Σε κάθε περίπτωση, και ενώ ήταν σαφές ότι οι περισσότερες από τις αιχμές που άφησε, στόχευαν ευθέως τον Ανδρέα Λοβέρδο, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι δεν έχει πρόβλημα με κανέναν και πως η πόρτα της είναι ανοιχτή σε όλους. Ξεκαθάρισε όμως ότι οι πολιτικοί και οικονομικοί λόγοι για τους οποίους έγινε η υπέρβαση τότε με το Κίνημα Αλλαγής, εξακολουθούν να υπάρχουν και προειδοποίησε πως «όσοι πυροβολούσαν το ΠΑΣΟΚ τότε, σήμερα πυροβολούν το Κίνημα Αλλαγής». Απέναντί τους, η ίδια δήλωσε ότι μπορεί να κρατήσει τον χώρο ενωμένο και να υπερδιπλασιάσει ξανά τα ποσοστά της παράταξης, όπως άλλωστε έκανε στο παρελθόν. «Είμαι η μόνη στην πράξη που μεγάλωσα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ στα δύσκολα χρόνια», είπε με νόημα…

http://www.matrix24.gr/2021/09/tora-ine-i-ora-gia-to-kinima-allagis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου