Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Κανενός η φιλοδοξία δεν είναι πάνω από την παράταξη

 Έχουμε μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο, όσον αφορά στο Κίνημα Αλλαγής και τις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας του. Και αυτό σημαίνει, αφενός ότι διευθετούνται σιγά σιγά οι εκκρεμότητες σε σχέση με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, αφετέρου –και κυρίως- ότι οι εσωκομματικές κόντρες είναι εδώ και στο εξής τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο.

Μόνο ως απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο και τα όσα είπε τη Δευτέρα, κατά την επίσημη παρουσίαση της πολιτικής του διακήρυξης, αλλά και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, άλλωστε, μπορεί να ερμηνευθεί η αποστροφή του λόγου του Παύλου Χρηστίδη, χθες, όταν μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, υποστήριξε ότι

κανενός η φιλοδοξία δεν είναι πάνω από την παράταξη. Ειδικότερα, «κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να βάζει την φιλοδοξία του πάνω από την παράταξη και να αντιπολιτεύεται το κόμμα του, αντί για την κυβέρνηση», είπε ο κ.Χρηστίδης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει. Όσο για τις αναφορές του πρώην υπουργού, στο ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής περιορίστηκε να σημειώσει με νόημα ότι «το ΠΑΣΟΚ Είναι πολλά περισσότερα από το χρώμα, τον ήλιο και τις μουσικές του. Είναι ιδέες, αξίες, πράξεις, έργα, άνθρωποι με ήθος και αξιοπρέπεια», είπε, την ώρα που ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει κάνει ‘σημαία’ του το ΠΑΣΟΚ, το χρώμα και το σύμβολό του, στον δρόμο του προς τις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.
Στο μεταξύ, επιταχύνονται και οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στις περίφημες αυτές κάλπες. Δεν είναι τυχαίο ότι σε διάστημα μίας εβδομάδας, η ΕΔΕΚΑΠ συνεδρίασε για τρίτη φορά χθες, προκειμένου τα μέλη της να δώσουν τελικά μία πιο συγκεκριμένη απόφαση για το πότε θα μπορούσαν να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές. Προς ώρας, πάντως, για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου ή το πρώτο του Οκτωβρίου, δείχνει να προγραμματίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία και καλείται στην πραγματικότητα να επικυρώσει τον ‘οδικό χάρτη’ προς τις κάλπες. Ήδη, υπάρχει συμφωνία ως προς το έντυπο στήριξης υποψηφίων, ήτοι τα χαρακτηριστικά που θα έχει η φόρμα που θα κληθούν να υπογράψουν τα μέλη του κόμματος, προκειμένου να στηρίξουν τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο, προκειμένου εκείνος να συλλέξει τις απαραίτητες υπογραφές για την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του, ενώ βέβαιο θεωρείται ότι οι κάλπες θα ξαναστηθούν στη βάση της εμπειρίας του 2017, ήτοι μία κάλπη ανά καποδιστριακό δήμο, ή και περισσότερες σε κάποιους δήμους, όπου θα θεωρηθεί απαραίτητο. Το 2017, πάντως, είχαν στηθεί 1100 κάλπες ανά την Ελλάδα, αριθμός αρκετά μεγάλος για τη συγκυρία, δεδομένου ότι θα πρέπει να συγκροτηθούν εφορευτικές επιτροπές σε κάθε ένα εκλογικό κέντρο, εν μέσω πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ακόμα και αν ο αριθμός των καλπών είναι τελικά μικρότερος, δεν θα έχει μεγάλη απόκλιση από εκείνον του 2017.

http://www.matrix24.gr/2021/09/kanenos-i-filodoxia-den-ine-pano-apo-tin-parataxi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου