Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Από τον Αποστολάκη στον Στυλιανίδη

Η αρχική ιδέα ήταν ο διασυρμός του Αλέξη Τσίπρα με τη μεταγραφή ενός συμβούλου του και πρώην υπουργού του. Οταν ο Ευ. Αποστολάκης έκανε πίσω, ο Κ. Μητσοτάκης εκτέθηκε για πρώτη φορά τόσο σοβαρά στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στο οποίο οφείλει την εκλογική του νίκη: Τους εκνεύρισε και επειδή επέλεξε έναν συνοδοιπόρο των υπαρξιακών εχθρών τους και επειδή οι χειρισμοί του ήταν επιπόλαιοι και ατυχείς διαψεύδοντας την εμπιστοσύνη τους στις διαχειριστικές ικανότητές του. Η κριτική που έγινε στον ανασχηματισμό από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στα ΜΜΕ και στα social media ήταν οξύτατη και από αυτή την άποψη πρωτοφανής. Στο Μέγαρο Μαξίμου πέρασαν την πιο δύσκολη εβδομάδα τους από άποψη επικοινωνίας καθώς αντιμετώπισαν ένα κύμα αρνητικής δημοσιότητας που τους ξάφνιασε, έτσι όπως ήταν μαθημένοι στις αβρότητες.

Είχαν μεγάλη ανάγκη να "ρεφάρουν". Να κάνουν επίδειξη πυγμής, όπως έγραψε ο Στ. Κασιμάτης στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Ο Ελληνοκύπριος πρώην Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης ήταν ο από μηχανής Θεός. Μια αναπάντεχη μεταγραφή που θα τόνωνε το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού, ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Και στις δύο περιπτώσεις, το κριτήριο της επιλογής δεν ήταν η καταλληλότητα για τη θέση αλλά ο κομματικός τακτικισμός  
και το επικοινωνιακό αποτύπωμα.

Πήγαν στον Αποστολάκη επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ, για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Αλ. Τσίπρα, και μετά το φιάσκο πήγαν στον Στυλιανίδη για να βουλώσουν τα αντιΣΥΡΙΖΑ στόματα που τους έψεξαν για την προηγούμενη επιλογή.

Γιατί δεν πήγαν στον Στυλιανίδη από την αρχή;, ρωτούν οι φίλοι τους. Μα γιατί ήθελαν να καταφέρουν ένα συντριπτικό χτύπημα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό θα το πετύχαιναν με τον ναύαρχο, όχι με τον πρώην Επίτροπο.


Και γιατί δεν βρήκαν έναν "άριστο" στη ΝΔ ή στη χώρα για να αναλάβει το υπουργείο πολιτικής προστασίας; Μα γιατί ήθελαν κάτι πολύ θεαματικό για να ξεχαστεί ο τραγέλαφος Αποστολάκη και ο Στυλιανίδης θα έκανε πολύ μεγαλύτερη εντύπωση από οποιονδήποτε στο εσωτερικό.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν πιστεύει σε τίποτα πέρα από την εξουσία. Μπορεί να κάνει οτιδήποτε και να συμμαχήσει με οποιονδήποτε αρκεί να παραμείνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπως θα έκανε υπουργό έναν ΣΥΡΙΖαίο, έτσι έκανε υπουργό έναν Ελληνοκύπριο που είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου Ανάν (καημένε Σαμαρά!). Δεν έχει αρχές ούτε φιλίες. Ο Μ. Χρυσοχοϊδης είναι ο τελευταίος που το έμαθε.
https://tvxs.gr/news/i-apopsi-mas/apo-ton-apostolaki-ston-stylianidi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου