Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Μόνο οι ένοχοι εμποδίζουν την κλήση μαρτύρων και εξαφανίζουν στοιχεία, λέει το ΠΑΣΟΚ για την κυβέρνηση

Δηλώσεις του προέδρου Ν. Ανδρουλάκη και του Μ. Κατρίνη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

«Θα έπρεπε να ντρέπονται γιατί δουλεύουν 11 εκατομμύρια Έλληνες», είπε σήμερα σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ για τις παρακολουθήσεις, σημειώνοντας ότι «η ΕΥΠ, αντί να διασφαλίζει την εθνική ασφάλεια ως όφειλε, υπονόμευσε ευθέως τους θεσμούς και τη Δημοκρατία».
Ο
 Νίκος Ανδρουλάκης προειδοποίησε ότι «μπορεί εμείς να έχουμε εκπαιδευτεί να μην πατάμε links που μας αποστέλλονται. Τα παιδιά μας όμως που έχουν κινητά; Για φανταστείτε τι κίνδυνος υπάρχει για την Ελλάδα και την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Το θέμα είναι πολύ

σοβαρό για να παίζει ο κ. Οικονόμου, μία παρέα ΟΝΝΕΔιτών και η κυβέρνηση της ΝΔ. Η ΕΥΠ, αντί να διασφαλίζει την εθνική ασφάλεια ως όφειλε, υπονόμευσε ευθέως τους θεσμούς και τη Δημοκρατία».
Υπογραμμίζοντας, παράλληλα, για ακόμη μία φορά τον συγχρονισμό της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ με την προσπάθεια παγίδευσής του με το Predator, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μία «παρακρατική ομάδα που λειτουργεί γνωρίζοντας τις δράσεις της ΕΥΠ και μαζί οργάνωσαν αυτό το σχέδιο».
Αναφορικά με τη φερόμενη καταστροφή του αρχείου παρακολούθησής του, ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι «η ΕΥΠ ξεκινά να με παρακολουθεί αρχές Σεπτεμβρίου όσο η Φώφη Γεννηματά ζούσε και οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για το Νοέμβριο. Η παρακολούθηση ήταν για δύο μήνες. Δυστυχώς, όμως, η Φώφη φεύγει τραγικά από τη ζωή και οι εκλογές μετατέθηκαν για το Δεκέμβριο. Επομένως, η ΕΥΠ παρατείνει την παρακολούθησή της μέχρι και το τέλος των εκλογών. Αν υπήρχε αρχείο, θα έπρεπε κάπως να δικαιολογήσουν την παράταση».

Σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της ενημέρωσής του για τους λόγους παρακολούθησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «αν με είχαν καλέσει επίσημα, θα το έλεγα. Θα έπρεπε να ντρέπονται γιατί δουλεύουν 11 εκατομμύρια Έλληνες. Ουδέποτε κάποια αρμόδια υπηρεσία με πήρε για να με καλέσει να πάω να ενημερωθώ επίσημα. Είναι ψέματα. Και θλίβομαι για την κα. Μπακογιάννη, που ευθαρσώς είπε ότι, όποιος μιλήσει, κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκισης. Σοβαρά; Ποιον απειλεί; Κάποιον ο οποίος μπορεί να πει την αλήθεια για να υπερασπιστεί τους θεσμούς και τη Δημοκρατία;»

«Το 1981 το ΠΑΣΟΚ ήρθε με φόρα στη χώρα και νίκησε τον φόβο. Δεν υπήρχε ο φόβος της παρακολούθησης. Και θα δεχθώ τώρα εγώ, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που κάθομαι στην καρέκλα του μεγάλου μας ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου, να μπω στο παιχνίδι της οικογένειας Μητσοτάκη “έλα στο τμήμα για να σε ενημερώσουμε για την υπόθεσή σου”; Μα δεν έχουν καταλάβει με ποιον έμπλεξαν. Εγώ είμαι βαθιά δημοκράτης, έχω μία πορεία αξιοκρατίας, διαφάνειας και αγώνα», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δήλωση Μ. Κατρίνη στη Βουλή

«Οι ένοχοι καταστρέφουν μόνο και εξαφανίζουν στοιχεία. Οι ένοχοι μόνο εμποδίζουν την κλήση μαρτύρων», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος ζήτησε και έλαβε το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να αναφερθεί στον «ευτελισμό» της Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής:

«Η εξεταστική επιτροπή ευτελίζει το ρόλο και την αποστολή της από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, με ευθύνη της κυβέρνησης. Μετά το μονοκομματικό προεδρείο, σήμερα ήρθε να προστεθεί στην εξίσωση ο αποκλεισμός των μαρτύρων που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ. Ουσιωδών Μαρτύρων που μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση. Δεν ευτελίζεται μόνο η εξεταστική επιτροπή. Ευτελίζεται η Βουλή, ευτελίζεται η ίδια η Δημοκρατία.
Η συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είναι λημέρι για να κρύβονται πίσω από αυτήν οι ένοχοι ενός άθλιου παρακράτους.

Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η συγκάλυψη, η συσκότιση , να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια», τόνισε ο κ.Κατρίνης που αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν καλούνται στην Επιτροπή:

1ον) Ο κ.Μητσοτάκης που έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα της ΕΥΠ.
2ον) Ο κ.Δημητριάδης που παραιτήθηκε λόγω της υπόθεσης.
3ον) Οι Υπουργοί κ.κ. Γεραπετρίτης και Πιερρακάκης
4ον) Συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, συνδεδεμένοι με το Μαξίμου, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με εταιρείες προμήθειας συστημάτων παρακολούθησης και παράνομων λογισμικών.
5ον) Ο δημοσιογράφος κ.Κουκάκης που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι.

O Μιχάλης Κατρίνης τόνισε επίσης ότι «αν ισχύει το γεγονός ότι έχει καταστραφεί ο φάκελος της παρακολούθησης αλλά και το υλικό παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, τότε είναι ξεκάθαρο ότι η πιο ευαίσθητη υπηρεσία για την εθνική ασφάλεια της χώρας μετατράπηκε σε παρακρατικό μηχανισμό στα χέρια αυτών που παρακολουθούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.
Οι ένοχοι καταστρέφουν μόνο και εξαφανίζουν στοιχεία.
Οι ένοχοι μόνο εμποδίζουν την κλήση μαρτύρων.»

https://www.eklogika.gr/news/Mono-oi-enoxoi-empodizoun-thn-klhsh-mart%CF%85rwn-kai-eksafanizoun-stoixeia-leei-to-PASOK-gia-thn-kuvernhsh-09-09-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου