Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς Δημοκρατία

Για … «σπασμένο τηλέφωνο» μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, μιλούν στην Χαριλάου Τρικούπη, μετά και από τη χθεσινή εμφάνιση του υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο Mega, όταν είπε ευθέως ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ξέρει τον λόγο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, όταν ο ίδιος προ ημερών δήλωνε παντελή άγνοια. «Μήπως τελικά να μας πει ο πρωθυπουργός τον λόγο παρακολούθησης του κ.Ανδρουλάκη; Γιατί το ‘σπασμένο τηλέφωνο’ μεταξύ των υπουργών του …κούρασε», σχολίαζαν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει επί του θέματος στο εξής το κόμμα του, είχε δώσει νωρίτερα, από το

Ζάππειο και την ομιλία του στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 48 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Καλώ σήμερα τον κ.Μητσοτάκη ως πολιτικό προϊστάμενο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, να εγκρίνει, σύμφωνα με τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος, την άρση του απορρήτου. Να αποκαλυφθεί δημοσίως ο λόγος της παρακολούθησης από την ΕΥΠ», είπε, προειδοποιώντας ότι δεν θα αφήσει κανέναν να ρίξει σκιά στην πολιτική του διαδρομή.

Κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι «έχουν βαφτίσει την κατηφόρα στους θεσμούς, στην οικονομία, στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, σταθερότητα», ο Νίκος Ανδρουλάκης προειδοποίησε ότι «σταθερότητα δεν υπάρχει χωρίς Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Κράτος Δικαίου». Απηύθυνε, μάλιστα, προσκλητήριο προς τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, προκειμένου να συστρατευθούν σε ένα μέτωπο θωράκισης των θεσμών και να πάρουν από κοινού το επόμενο διάστημα όλες τις πρωτοβουλίες για να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος πέραν από τα όρια της παράταξης και να συμμετέχουν όσοι έχουν εμπειρίες και τεχνογνωσία «για να κάνουμε επιτέλους την Ελλάδα αυτό που αξίζουμε, ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Όσο για την άλλη κριτική που του ασκείται, περί φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Ανδρουλάκης απάντησε ότι «για το ποιος πάει κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Καμμένο μιλούν τα γεγονότα». Υποστήριξε, εξάλλου, ότι «Μητσοτάκης και Τσίπρας το μόνο που θέλουν είναι να ελέγξουν τους ‘αρμούς της εξουσίας’», είπε, επιχειρώντας να ταυτίσει στη συνείδηση των πολιτών τις πρακτικές των δύο μεγάλων κομμάτων και να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ως τον εγγυητή της ομαλής λειτουργίας των θεσμών. «Η παράταξη στη νέα της πορεία έχει μία τεράστια ευθύνη. Να γίνει κυβέρνηση, να παράξει πλούτο για τον λαό, να τον διανέμει δίκαια και να ενισχύσει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», είπε, δεσμευόμενος ότι σε αυτή την πορεία θα προχωρήσουν με ενότητα, ισχυρή προγραμματική αυτονομία και καθημερινή δουλειά μέσα στην κοινωνία. «Δεν θα επιτρέψω κανείς να βάλει εμπόδιο τους ιδιοτελείς του σκοπούς σε αυτή την πορεία, διότι αυτή η πορεία θα είναι νικηφόρα, ό,τι και αν σκαρφίζονται κάποιοι», συνέχισε, δεσμευόμενος ότι θα σεβαστεί από την αρχή ως το τέλος τις αποφάσεις της βάσης της παράταξης.

http://www.matrix24.gr/2022/09/den-iparchi-statherotita-choris-dimokratia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου