Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Να ξαναγίνουμε δύναμη εξουσίας

Νέο ‘πονοκέφαλο’ στο Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να προκαλέσει συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου που κυκλοφορεί σήμερα στο περιοδικό «Πατρινόραμα». Και αυτό διότι εκεί θέτει στην πραγματικότητα θέμα στρατηγικής, ηγεσίας, αλλά και αλλαγής καταστατικού στο κόμμα.

Στην πραγματικότητα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μιλά για ‘λανθασμένη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής’, που «κρατά αναξιοποίητη τεράστια αξία στα χέρια του». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Γερουλάνος σημειώνει στη συνέντευξή του ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να αλλάξει ριζικά, διότι αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν έχει σχέση με τον χώρο που ενέπνευσε εκατομμύρια πολίτες για δεκαετίες.

«Στόχος του Κινήματος αλλαγής ήταν να συσπειρώσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Ενώ ο στόχος ήταν σωστός, η στρατηγική του ήταν λάθος για το κόμμα, για τον χώρο, για την χώρα», λέει, τονίζοντας ότι για να διορθώσει την πορεία του πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε τρεις κινήσεις : «Πρώτον, να αποτινάξει από πάνω του την οσμή του κλειστού πολιτικού χώρου και να ανοίξει στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται νέο δημοκρατικό καταστατικό με απόλυτο σεβασμό στην εφαρμογή του. Με ανοιχτές διαδικασίες και ανοιχτές δομές στην κοινωνία, πρέπει να ανοίξει τη συζήτηση για το πρόγραμμά του», λέει, εξηγώντας ότι θα πρέπει να καταστήσει σαφές πώς μεταφράζονται οι αρχές και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ σε πολιτικές θέσεις και προτάσεις που αφορούν την Ελλάδα και τους πολίτες σήμερα. «Τέλος, αφού αλλάξει καταστατικό και φτιάξει ένα σύγχρονο πρόγραμμα, να βρει τα πρόσωπα που μπορούν αυτές τις θέσεις και τις προτάσεις να τις πάνε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», συμπληρώνει.

Όσο για τα δικά του προσωπικά σχέδια, ο Παύλος Γερουλάνος σημειώνει στο ίδιο περιοδικό ότι στόχος του είναι να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για να δει τον χώρο του ξανά δύναμη εξουσίας στην Ελλάδα. «Ένα νέο ΠΑΣΟΚ, αν θέλετε, για μία τέτοια δυναμική μιλάω», λέει, επαναλαμβάνοντας ότι θα συμμετέχει σε κάθε διαδικασία που πιστεύει ότι τους πηγαίνει ως χώρο μπροστά. «Μια εσωκομματική αναμέτρηση έχει αυτή τη δυνατότητα, αν γίνει με σκοπό να ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία, αν γίνει με σκοπό να φέρει νέες ιδέες στο προσκήνιο και αν γίνει με διαδικασίες που σέβονται κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει», καταλήγει με νόημα, καταθέτοντας τρόπον τινά όχι μόνο το δικό του πολιτικό όραμα, αλλά και την πρότασή του για μία εκλογική αναμέτρηση που θα αξίζει τον κόπο και θα αρμόζει στον χώρο…

http://www.matrix24.gr/2020/12/na-xanaginoume-dinami-exousias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου