Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Βασικός αντίπαλος η ΝΔ

 Αποφασισμένοι να πολιτικοποιούν τα πάντα είναι στο Κίνημα Αλλαγής, κάτι που φαίνεται και στις ομιλίες των βουλευτών του κόμματος ενόψει της διαδικασίας ψήφισης του Προϋπολογισμού απόψε.

Στην πραγματικότητα, στο Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στο διάστημα από τον Μάιο ως το τέλος του 2021, με επικρατέστερη εποχή το ερχόμενο φθινόπωρο, για αυτό και θέτουν το κόμμα σε κατάσταση εκλογικής προετοιμασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η κριτική θα συνεχίσει να είναι σκληρή απέναντι στην κυβέρνηση, πλην όμως, για άλλη μία φορά, θα συνοδεύεται από συγκεκριμένες,

επεξεργασμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις.

Οι σχετικές συζητήσεις για την πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής γίνονται ήδη σε επίπεδο Νομαρχιακών Επιτροπών, όσο τουλάχιστον επιτρέπει κάτι τέτοιο η εκ του μακρόθεν επικοινωνία με τη χρήση της τεχνολογίας. Σε κάθε περίπτωση, επιτυγχάνεται η επιθυμητή εγρήγορση που πρέπει να έχει ένα κόμμα μπροστά στο σενάριο εκλογικού αιφνιδιασμού και μάλιστα σε μία αναμέτρηση που θα γίνει για πρώτη φορά με απλή αναλογική.

Στο μεταξύ, κάθε πολιτική συζήτηση εντάσσεται τεχνηέντως στα ταυτοτικά χαρακτηριστικά της παράταξης, με αναγωγή στη Σοσιαλδημοκρατία και την Πρόοδο που μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί κατά τους ίδιους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη να εκφράσει, απέναντι στην συντήρηση που εκπροσωπεί η ΝΔ. Βασικός αντίπαλος, εξάλλου, είναι η ΝΔ, με το Κίνημα Αλλαγής να δείχνει αποφασισμένο να μην ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν …επιδεικτικά.

Σε αυτό το πλαίσιο όμως, της εκλογικής προετοιμασίας, δεν είναι λίγοι όσοι αποφεύγουν να αποκλείσουν και νέα κρίση στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Στην πραγματικότητα, η Φώφη Γεννηματά έχει εδώ και μήνες δεχθεί εισηγήσεις για επίσπευση των εσωκομματικών διαδικασιών. Και τις έχει αποκλείσει. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες της, μάλιστα, το θέμα αυτό έχει κλείσει προ πολλού. Για αυτό και δεν θα θεωρούσαν σώφρονα μία νέα, τεχνητή κρίση στο εσωτερικό του κόμματος. Εκτιμούν, εξάλλου, ότι κάτι τέτοιο, δεν θα εξυπηρετούσε παρά μόνον όσα κέντρα επιθυμούν την συρρίκνωση του Κινήματος Αλλαγής και τον περιορισμό του σε ρόλο ‘δορυφόρου’ ή ‘συμπληρώματος’ ενός εκ των δύο μεγάλων κομμάτων. Κάτι που έχει αποφασίσει να μη γίνει…

http://www.matrix24.gr/2020/12/vasikos-antipalos-i-nd-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου